Δευτέρα, Μαρτίου 28

Grafedia



Δεν είναι γκράφιτι, ούτε γκραφεδιά (όπως λέμε φραπεδιά), είναι γκραφίντια (grafedia).
grafedia: words written anywhere, then linked to images, video or sound files online.
Η Grafedia είναι ένας δεσμός υπερκειμένου (hyperlinked text), γραμμένος με το χέρι πάνω σε φυσικές επιφάνειες (και ουχί σε οθόνη υπολογιστή), ο οποίος είναι συνδεδεμένος με ένα αρχείο (φωτογραφία, ήχος ή video).

Μπορεί να είναι γραμμένος οπουδήποτε. Σε τοίχους, στο δρόμο, σε παγκάκια, σε μια κάρτα ή σε μια αφίσα.

Οταν το δει κάποιος, μπορεί να "κάνει κλικ" πάνω του, μέσω του κινητού του (ή άλλης wireless συσκευής) ή και μέσω email, στέλνοντας ένα email στο "την λέξη ή φράση" + "@grafedia.net" και θα λάβει το αρχείο που έχει συνδεθεί με αυτό το link.


Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο site της Grafedia ή να διαβάσετε το άρθρο του Wired, "It's Not Graffiti, It's Grafedia".

2 σχόλια:

evee είπε...

εξαιρετικό!!!!! είχα ψάξει παρόμοιες εφαρμογές περί augmented spaces(physical and virtual space) αλλά αυτό μου κολάει και με άν θέμα που είχα κάνει πρόσφατα, περί γραφείων ΠΑΣΟΚ αν είχες δει στο Blog μου. Θα κοιτάξω τώρα το site της grafidia αλλά δεν δείχνει να δουλεύει με κάποιο tag(σαν αυτά που είναι κολλημένα στα βιβλία για τις τιμές ή σε άλλα προιόντα στο super market) κολλημένο σοτν τοίχο όπως γίνεται συνήθως με όλα αυτά...
thanks!
:)

Ανώνυμος είπε...

Looking for information and found it at this great site... http://www.dryer-vent.info/Oregon_medical_malpractice.html