Δευτέρα, Ιουνίου 27

Τι έγινε στην NextFest

nextfest

Wired's NextFest is going on this weekend at Chicago's Navy Pier and we were able to get a sneak peek. Reports to come all day.

Κάπως έτσι μας προετοίμασε το core77 για την ενημέρωση που θα είχαμε σε όλο το Σαββατοκύριακο για όλα όσα θα συνέβαιναν στην NextFest. Μπορεί οι περισσότεροι να είμασταν για μπάνιο, αλλά όχι όσοι πήγαν στο Σικάγο και ζήσαν ό,τι παρουσιάστηκε στην έκθεση του Wired για το μέλλον...

Red rocks! Sunday, June 26, 2005
Βόλτα στο περίπτερο της NASA. Είναι πολύ εντυπωσιακό τελικά το Pathfinder (όχι το site, το ρομπότ). Αν είχε στόμα ίσως μας έλεγε αν υπάρχουν πράσινα ανθρωπάκια στον κόκκινο πλανήτη.

Music box of the Future
Sunday, June 26, 2005
Εχει εφαρμογή τώρα αυτό; Βασισμένο στη λογική των μουσικών κουτιών και της παλιάς (καλής) λατέρνας, αλλά πιο hi-tech. Οπως μπορείς να δεις κι εδώ, κι εδώ, απλά επιλέγεις πότε θέλεις να παίξει ποιά νότα και πατάς το play για να δεις αν σε αντέχουν οι γείτονες ή αν θα πρέπει να πας σε κανένα famestory.

Ηρέμησε!!! Sunday, June 26, 2005
Τι να τον κάνω ρε φίλε τον καφέ; Αφού θα παίξω Brainball. Πρέπει να είμαι ηρεμος!!! Ηρεμος! Ακούς;;; Ηρεμος σου λέω...
Ειναι επιτραπέζιο παιχνίδι. Ενα τραπέζι, μια μπάλα, δυο (ήρεμοι σχετικά) παίχτες. Οι παίχτες φοράνε ένα σένσορα στο κεφάλι που καταλαβαίνει το πόσο στρασαρισμένος είναι ο παίχτης και ανάλογα ελέγχει την μπάλα. Ο πιο ήρεμος, που θα βάλει 2 γκολ πρώτος κερδίζει. Αναρωτιέμαι αν έχει να κάνει και με το IQ...

Μπορώ να δείρω τον Μπους Sunday, June 26, 2005
...προς το παρόν. Ισως σε επόμενες εκδόσεις να έχει και Ελληνες πολιτικούς. Το Kick-Ass Kung Fu μ'άρεσε πάρα πολύ! Beat'em up με αρχίδια, όχι τα άλλα τα μαμούχαλα με το joystick. Βλέπεις στην οθόνη τον αντίπαλο (και εσένα) σε προφίλ, όπως το παλιό Mortal Kombat. Κάνεις τις κινήσεις που θα έκανες για τον δείρεις (ποσο εύκολο είναι στον αέρα;) και η κάμερα τις καταγράφει και τις μετατρέπει μέσω του software σε φιγούρες και kombo! Να σου ρίξω μια Παπαδημαρχόπουλε!

iRobot, U? Sunday, June 26, 2005
Τι να μας πει και ο Asimo ή ο QRIO; Ο HUBO μπορεί να κουνάει τα δάχτυλα του. Κι άμα τον τσατίσεις he's giving you the finger?

Αλλά υπήρχαν κι άλλα ρομποτάκια, όπως ο μικρός Chroino (δεν μοιάζει με χαρακτήρα από το Astroboy;) που μπορεί και σηκώνεται μόνος του! Αντε και αμα πει μπαμπά φωνάξτε με.

Μετακομίζω στη Σουηδία! Sunday, June 26, 2005
Πως να μην θέλω όταν υπάρχουν ομάδες ανθρώπων σαν αυτή του The Interactive Institute, που κάνουν μαγικά, σαν το Brainball ή το FlowerLamp. Οί ίδιοι είναι αυτοί που φτιάξανε το Power-Aware Cord, ένα καλώδιο που φωτίζεται όσο περισσότερο ρεύμα περνάει από μέσα. Πρώτης τάξεως έλεγχος κατανάλωσης. Αλλά και τα Tic-Tac-Textiles και τα Interactive Pillows έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Μαμά, έγινα ο Robocop Sunday, June 26, 2005
Τη συγκεκριμένη στολή την είχα δει και πέρσι σε ένα άρθρο και είχα μια απορία. Αν αρχίσει να κάνει κινήσεις που εγώ δεν μπορώ (π.χ. σπαγκάτο) τι γίνεται;

What's up doc? Sunday, June 26, 2005
Εντυπωσιακές εφαρμογές της τεχνολογίας στην ιατρική, αν και το Luminext που εμφανίζει στο δέρμα τις φλέβες και τις αρτηρίες σου είναι λίγο τρομαχτικό. Εχεις δει το Species;

Πάρε το αμάξι και "πετάξου" για τσιγάρα Sunday, June 26, 2005
Με τα 350 mph που πιάνει το Skycar, 2 λεπτά θα κάνεις.

Δες κι άλλα στα: Vroom! Woosh!, School Submarine και You Can Not Break Me.

Δεν υπάρχουν σχόλια: