Κυριακή, Αυγούστου 14

Crimson Butterfly

crimson
Ένα "απλό" δείγμα...

Ειλικρινά δεν περίμενα να υπάρχει τόσο τρομαχτικό παιχνίδι, αλλά αυτό σε κάθε κεφάλαιο γίνεται χειρότερο. Πίσω σου!!!!

Λατρεύω τα θρίλερ. Είτε ψυχολογικά, είτε horror, κάθε είδους, αρκεί να είναι καλό. Γιατί, οι περισσότερες ταινίες που έχω δει δεν κατάφεραν ούτε για μια στιγμή, όχι να με τρομάξουν, αλλά ούτε να με βάλουν στο κλίμα, να νιώσω τον τρόμο του πρωταγωνιστή. Τίποτα. Φυσικά, υπήρξαν και ταινίες που το κατάφεραν μια χαρά! Από το Night of the Living Dead και το The Shining που τα είδα στα 11 μου, μέχρι και τα πιο πρόσφατα Seven και Saw.

Είναι δυνατόν όμως να σε τρομάξει ένα παιχνίδι; Εκτός από τα 2 πρώτα Gabriel Knight, Sins of the Fathers και The Beast Within, δεν θυμάμαι παιχνίδι να με τρόμαξε. Μέχρι χθες. Το να σκοτεινιάσεις πλήρως το δωμάτιο και να βάλεις το Fatal Frame II: Crimson Butterfly στο Playstation είναι απλά λάθος! Το ότι το aircondition μπήκε στους 24 βαθμούς και το δωμάτιο πάγωσε ήταν μοιραίο. Μαζί με το δωμάτιο πάγωσε και το αίμα μας.

Είναι ένα όμορφο πρωινό. Οι δίδυμες Mio και Mayu περνούσαν την ώρα τους στο δάσος, όταν η Mayu (η οποία έχει μεταφυσικές ικανότητες) απομακρύνεται κυνηγώντας ένα ζευγάρι πεταλούδες. Η Mio ακολουθεί την αδερφή της και ξαφνικά βρίσκονται σε ένα παλιό, ερειπωμένο και ξεχασμένο χωριό. Το All Gods Village. Καθώς εξερευνούν το χωριό καταλαβαίνουν πως δεν είναι τόσο άδειο όσο πίστευαν. Αντίθετα ανακαλύπτουν πως είναι γεμάτο από καθόλου φιλικά φαντάσματα, αλλά και μια γοητευτική αλλά τρομακτική ιστορία για μια αρχαία τελετή, δυο άλλες δίδυμες, ένα ζευγάρι ερευνητών και ένα παράξενο πηγάδι. Μπαίνοντας οι Mio και Mayu στο χωριό παγιδεύτηκαν κι έτσι είναι πλέον στα χέρια τους η μοίρα του χωριού.

Βοήθεια στην -πιστέψτε με- τρομαχτική αυτή περιπέτειά τους είναι η Camera Obscura. Μια πολύ παλιά φωτογραφική μηχανή που έχει σχεδιαστεί "to see things that could not be seen" και τελικά να εξορκίζει τα παγιδευμένα στο χωριό φαντάσματα. Καθώς η ιστορία προχωράει και τα φαντάσματα γίνονται περισσότερα και πιο επίμονα, η κάμερα εξοπλίζεται με καλύτερα φιλμ και πιο δυνατούς φακούς και διόπτρα. Οσο αθώο κι αν ακούγεται για ένα παιχνίδι το να φωτογραφίζεις τους "κακούς" αντί να τους σκοτώνεις, στο Crimson Butterfly τίποτα δεν είναι αθώο.

Το παιχνίδι είναι από τα πιο όμορφα που έχω δει (jpg: 01, 02, 03, 04 wmv:01) με τέλεια γραφικά και λεπτομέρεια, απίστευτα εθιστικό (8 συνεχόμενες ώρες παιχνιδιού) και τόσο τρομαχτικό που έχω να πω μόνο 4 λέξεις...

Ποτέ μη παίξεις μόνος!

update: Ερχεται και το 3

Δεν υπάρχουν σχόλια: