Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12

liquid 2D scatter space

liquid2d

Βρίσκω όμως ώρες ώρες κάτι πράγματα...
the "liquid 2D scatter space" is one of the many visual interactive spaces (ispaces) of the "iworld" visualzation modules. it has it's greatest strength in comparing a lot of information objects at the same time by making it possible to perceive very high information densities with up to 7 quality dimensions simultaneously.

Η εφαρμογή αυτή είναι ένα ακόμη project της infoverse και αποτελεί ένα νέο τρόπο προβολής δεδομένων από μια οποιαδήποτε βάση, σε ένα 2D γραφημα, με ένα πιο γρήγορο και καλαίσθητο (liquid) τρόπο και με πιο ανεπτηγμένο τρόπο αναζήτησης.

Σε μπέρδεψα; Δες το video (quicktime, size: 7MB). Στο site υπάρχει και μια εφαρμογή για το MacOSX που μπορείς να κατεβάσεις και να δοκιμάσεις σε κάποιο φάκελο 'τοπικά' στο σκληρό σου δίσκο.

Φαντάσου πως μπορείς σε ένα καρτεσιανό σύστημα, να προβάλεις π.χ. τα αρχεία ενός φακέλου με mp3 και να δεις ταξινομημένα στον άξονα x με βάση την αξιολόγηση(rating), στον άξονα y με βάση την χρονιά και, ταυτόχρονα, δίπλα σε κάθε κουκκίδα θα βλέπεις το όνομα του τραγουδιού ενώ το μέγεθός της θα εξαρτάται από τη διάρκεια του κομματιού ή το πόσες φορές έχει παίξει.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλές εφαρμογές ή και site αλλά μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν να υπάρχει κάτι τέτοιο και στα λειτουργικά συστήματα (ακούς Bill;) σαν μια επιλογή ακόμη για τα Views των φακέλων, εκτός τις λίστες (με ή χωρίς λεπτομέρειες) ή τα Thumbnails.

Πανέξυπνο.