Αν ήσουν κι εσύ ένα κομμάτι του περιεχομένουν δεν θα ήθελες να είσαι στην πρώτη οθόνη παρά 2-3 scrolls προς τα κάτω; Αντίθετα ο 'οριζόντιος' χώρος πάει στράφι. Σχεδόν, δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε.
Στην πιο κοινή -πλέον- ανάλυση των 1024x768 pixels τα περισσότερα συγκεκριμένου πλάτους (fixed-width) sites δεν χρησιμοποιούν όλο το διαθέσιμο χώρο δεξιά κι αριστερά (όχι, τα banner δεν είναι αξιοποίηση).
Απ'την άλλη μεριά, τα αόριστου πλάτους (flexible-width) sites δεν είναι ιδανική λύση, καθώς χρησιμοποιούν μεν όλο το χώρο, αλλά χάνουν σε οπτική αισθητική αλλά -κυρίως- γίνονται δυσανάγνωστα, αν σκεφτεί κανείς ότι το ιδανικό μήκος γραμμής είναι 8 με 12 λέξεις.
Τα έντυπα, και ειδικά οι εφημερίδες, φτάνουν να χρησιμοποιούν ακόμη πιο μικρές γραμμές. Γιατί; Γιατί μπορούν. Χρησιμοποιώντας στήλες. Δες περισσότερα στο άρθρο του A List Apart.
Αλλά μην ενθουσιάζεσαι εύκολα. Σκέψου ότι ο IE δεν υποστηρίζει βασικά πράγματα. Παρόλα αυτά το CSS εξαπλώνεται. Σύμφωνα με το άρθρο το συκεκριμένο scriptάκι δοκιμάστηκε σε E6, Firefox 1.0.4, Netscape 7.1, Safari 1.2 και 2.0, και Opera 8 (αν και ο Opera δείχνει να κρασάρει εύκολα).
Αυτό θα πεί online newspaper.
1 σχόλιο:
Συγνώμη, αλλά θα ήθελα να μάθω, πως ρυθμίζει κανείς την εμφάνιση των ονομάτων των σχολιαστών στο FROM;
Με ενδιαφέρει να το φτια΄ξω στο μπλόγκ μου.
Ευχαριστώ.
Δημοσίευση σχολίου