Τρίτη, Οκτωβρίου 4

UnGoogleables

Google is all for googling, as long as you don't google a Google executive.

Φαίνεται πως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το Google έχει γίνει φόβος και τρόμος για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, τα οποία μπορεί ο καθένας να αναζητήσει με λίγες λέξεις-κλειδιά.

Ωστόσο, μια ομάδα ανθρώπων που κατηγοριοποιούνται με το όνομα UnGoogleables εξακολουθούν να παραμένουν "φαντάσματα" για τον κολοσσό της αναζήτησης, καθώς η ισχυρή του μηχανή δεν μπορεί να ανακαλύψει ούτε ένα στοιχείο στο Διαδίκτυο γι’ αυτούς.

Τύχη ή επιδίωξη; Και τα δύο φαίνεται να παίζουν το ρόλο τους, αλλά ακόμη και αυτή η μορφή ανωνυμίας φαίνεται να έχει το τίμημά της. Οι άνθρωποι τους οποίους το Google δεν μπορεί να εντοπίσει, διαθέτουν προσωπικά δεδομένα, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος. Απλά, επιλέγουν να μην τα δημοσιοποιούν online, όταν αυτό τους ζητείται από κάποια υπηρεσία, εισάγουν ψεύτικα στοιχεία, όπου αυτό είναι δυνατόν, και για τις αγορές τους προτιμούν πιστοποιημένα sites. Οι περισσότεροι από τους χρήστες, πάντως, που χαίρουν ιδιωτικότητας, είναι απλά τυχεροί.

Google takes its name from the mathematical term "googol," which stands for a 1 followed by 100 zeros, a number said to be greater than the sum of all the particles in the universe. Obviously few of us, save perhaps a handful of farsighted astronomers, have need for a word that conveys so much. ~Beware the Google Threat

links:
'UnGoogleables' Hide From Search / Beware the Google Threat / Google's Boycott Misses the Mark

Δεν υπάρχουν σχόλια: