Κυριακή, Φεβρουαρίου 27

Εχουμε Θέμα

Κοροϊδεύαμε πριν λίγο καιρό με τον Αντρέα κάτι επιχειρήσεις τύπου Κάνουμε τα πάντα. Ξέρεις αυτές τις "Βασικα κάνουμε διαφημίσεις, και internet service providing, αλλά και catering και άμα λάχει και μπουζιά αλλάζουμε, μανδάμ"!

Και τώρα ήρθε το ΘΕΜΑ. ΘΕμος Αναστασιάδης + ΜΑκης Τριανταφυλλόπουλος = Love και εγέννετω κυριακάτικη εφημερίδα.

Ποιανού παιδί είσαι εσύ;
Τι κάνετε ωρε κλεφτόπουλα εσείς εκεί;
ΑνάΘΕΜΑμε αν κατάλαβα.

Μια χαρά είναι η εφημερίδα.

Απλά το πακέτο με μπέρδεψε. Και αποκαλύψεις για Βαβύληδες, Γιοσάκηδες και διαπλεκόμενους δικαστές, και άρθρο του διευθυντή του playboy, και κείμενο του Χατζηστεφάνου (Γελοία, βλαχάρα κλπ.), και ένθετο τύπου ΟΛΑ, και κοινωνικά, και λίγο πολιτιστικά, και DVD "Best of ΟΛΑ" και DVD "Best of Makis" και DVD με Μπελούτσι (να βάλουμε και λίγο τσόντα), και λίγο κρασί και λίγο θάλασσα, "και μπουζιά αλλάζουμε, μανδάμ"...

Το φοβόμουν ότι κάπως έτσι θα γίνει. Και ΟΛΑ και ΖΟΥΓΚΛΑ δεν κολλάνε.
Δεν το κρύβω. Και τους δύο τους γουστάρω. Αλλά όχι έτσι.

Ευχομαι να είναι στραβοπατήματα της αρχής και να βρεθεί η άκρη.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οποιοσδήποτε πιστεύει πως μια νέα εφημερίδα θα είναι κάτι λιγότερο ή περισότερο από ένας εμετικός αχταρμάς κάνει μεγάλο λάθος. Γιατί το ΘΕΜΑ θα έπρεπε να είναι διαφπορετικό; Μη ξεχνάτε πως εκδίδεται (τι διφορούμενη λέξη) από δύο από τις μεγαλύτερες media whores του τόπου : Αναστασιάδη και Τριανταφυλλόπουλο!

Nassos K. είπε...

Γιατί δεν το είπαν τότε "Ολα Ζούγκλα" να βάλουν και τον εαυτό τους μόνιμο πρωτοσέλιδο να ησυχάσουμε;

Αν τους αντέξει το σκοινί θα φανεί στο πετροβόλημα! Ποιος θα ξαναγοράσει την εφημερίδα την άλλη Κυριακή;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είναι χειρότερη από Το Βήμα για παράδειγμα. Η διαφορά είναι ότι το Θέμα δίνει την ψευδαίσθηση πως πρόκειται για ζωντανό οργανισμό, ενώ το Βήμα δεν δίνει αυτή την ψευδαίσθηση πλέον. Η σύγκριση είναι συνειρμική γιατί σε πρώτη ματιά μοιάζουν η μία με την άλλη!

Nassos K. είπε...

Εγώ είχα την ψευδαίσθηση ότι θα βγει μια καθαρή εφημερίδα. Απλή. Σκέτη, πώς το λένε. Χαρτί και μελάνι. Κείμενο και φωτογραφίες.

Οχι 2 ένθετα και 3 cd.

Τώρα αν είναι να βάζει καλές ταινίες με ?2 θα την αγοράζω. Καλύτερα από το να τις νοικιάζω με ?2...

Ισως να μη δούμε ποτέ μια καλή εφημερίδα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον όχι μ'αυτή τη μορφή.

Κάποιος να κλείσει το παράθυρο!!! Πάλι μπαίνουν fre-e-paper ιδέες στο μυαλό μου.

Oneiros είπε...

Θέλει δέσμευση και ταλέντο από πολλούς ανθρώπους μιά τέτοια προσπάθεια (e-paper), και αποτελεσματικότητα κι οργάνωση. Αλλά κάποια στιγμή όλες οι εφημερίδες θα γίνουν ψηφιακές και θα μπολιαστούν με τους μηχανισμούς των blogs, ενώ από την άλλη θα προκύψουν συνεργατικά blogs με αρκετή κρίσιμη μάζα ώστε να αποτελούν πραγματικά μέσα ενημέρωσης. Give it some time..

dystropoppygus είπε...

Dear, dear...

Ίσως να πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι οι δύο μεγαλόσχημοι της τηλεθέασης ΔΕΝ είναι μόνοι τους στο εκδοτικό εγχείρημα. Η όλη υπόθεση συντονίζεται/στηρίζεται από low profile μεν, υψηλόβαθμο δε στέλεχος του Δ.Ο.Λ., ο οποίος (για να κρατάμε και τα προσχήματα;) παραιτήθηκε από τον Οργανισμό προ ολίγων ημερών...

Ίσως να καταλαβαίνουν κάποιοι ότι το ΒΗΜΑ μυρίζει πτωματίλα και να ενεργούν πιό έξυπνα απ΄όσο αφήνουν να φαίνεται. Θα δείξει.

Nassos K. είπε...

Οχι απλά το ΒΗΜΑ αλλά ολόκληρος ο ΔΟΛ θυμίζει λαβωμένο αετό που δεν μπορεί να πετάξει και να κάνει ό,τι θέλει, παρά μόνο μπορεί να περιμένει να πεθάνει και να τον φάνε οι ύαινες.

Δεν είμαι αρνητικός στη νέα προσπάθεια. Πολύ καλά το σκέφτηκαν και οι "δύο μεγαλόσχημοι της τηλεθέασης" και οι λοιποί δημοσιογράφοι που τους πλαισιώνουν και το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ.
171.000 φύλλα είχαν εξαντληθεί στις 09:30 (σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν).
Την επόμενη Κυριακή θα τυπωθούν και θα κυκλοφορήσουν 500.000 φύλλα.

Ο αχταρμάς με πείραξε. Το "όλα μέσα" και το "Ολα" μέσα. Και η Μπελούτσι μέσα.

Keep it simple. Πείτε μου αυτό που θέλετε. Μη μου ρίχνεις και μερικά extra μπας και τσιμπήσουν κι άλλοι. Βρήκα κόσμο που με ρωτούσαν αν βρήκα το ΘΕΜΑ κι όταν έλεγα ΝΑΙ, μου ζητούσαν να τους "γράψω τα cd του ΟΛΑ και της Μπελούτσι".

Συμφωνώ dystropoppygus, θα δείξει.

Sakis Rizos είπε...

Θα διαφωνήσω με τον Αστέρη (Oneiros) που λέει "κάποια στιγμή όλες οι εφημερίδες θα γίνουν ψηφιακές". Από ό,τι καταλαβαίνω θέλει να πει ότι θάναι μόνο ψηφιακές (κι όχι ότι απλώς θα έχουν και ψηφιακή έκδοση πράγμα που συμβαίνει ήδη φυσικά).

Αυτό, λοιπόν, δεν πρόκειται να συμβεί ούτε σε 100 χρόνια και δεν μ' ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε futurist περί του αντιθέτου.

Εν πάση περιπτώσει, γενικότερα μιλώντας, νομίζω ότι συχνά οι εντός της τεχνολογίας κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια' η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, όμως, δεν είναι εντός της τεχνολογίας, δεν ζει στον online κόσμο, αλλά στον offline. Όλα τ' άλλα είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, wishful thinking.

Nassos K. είπε...

Κι εγώ υπέθεσα πως θέλει να πει ότι θάναι μόνο ψηφιακές. Ομως το δικό μου wishful thinking θέλει να φαντάζεται λεπτές οθόνες -σαν χαρτί- στις οποίες θα "κατεβάζει κάποιος το περιεχόμενο της εφημερίδας που θέλει. Και πάντα ΑΝ θέλει.
Συμφωνώ μαζί σου Sakis όσον αφορά πως το χαρτί δεν θα χαθεί. Ισως στις εφημερίδες και τα περιοδικά συμβεί, αλλά στα βιβλία ποτέ.