Πέμπτη, Ιανουαρίου 27

Θέμα οργάνωσης ή νοοτροπίας;

Τον τελευταίο καιρό, μετά την μετακόμιση, ενημερώνω υπηρεσίες και φορείς για αλλαγή διεύθυνσης. Νόμιζα ότι είχα τελειώσει με την διαδικασία ώσπου ανακάλυψα και ένα χαρτί από το στρατολογικό γραφείο που έλεγε ότι σε περίπτωση αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας να το συμπληρώσω και να το στείλω. Απλά πράγματα. Μολύβι, δελτίο, πρακτορείο. Σαν το προ-πο.

Πλησιάσω στον γκισέ του ταχυδρομίου.
- "Καλημέρα. Θα ήθελα να στείλω αυτό το δελτίο."
- "Τι είναι αυτό;"
Ο υπάλληλος έκανε λες και του έδειχνα κάτι από άλλο κόσμο. Εχω την εντύπωση πως οτίδηποτε τους βγάζει από την ρουτίνα τους, τους προκαλεί εφιάλτες.
- "Ενα κουπόνι αλλαγής προσωπικών στοιχείων για το στρατολογικό γραφείο Θεσ/νίκης. Γράφει πάνω να το στείλω χωρίς φάκελλο και γραμματόσημο."
- "Αποκλείεται!", απαντάει ο υπάλληλος και εκεί αρχίζω να τα παίρνω λίγο.

Ρε φίλε, αφού στο δείχνω. Σου εξηγώ ότι έτσι κι έτσι γράφει πάνω και πως απλά θέλω να βεβαιωθώ ότι θα πάει. Γιατί πρέπει να χάσω 10 λεπτά από το χρόνο μου για να "συζητήσουμε" κάτι τέτοιο; Για μια δουλειά ενός(!) δευτερολέπτου. Γιατί πρέπει να έρθει η συνάδελφος να σε βεβαιώσει για την διαδικασία; Αναρωτιέμαι αν δεν ερχόταν η τελευταία, αν θα δεχόταν τελικά να το κρατήσει. Φαντάζομαι πως στην δική του εκδοχή της ιστορίας, μου έκανε χάρη.

Ολη αυτή η διαδικασία μου θυμίζει μια ιστορία που μου είπε ο Αντρέας.
Ενας φίλος του, ο οποίος έμενε τότε στην Σουηδία Ελβετία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, μετακόμισε από την μία άκρη της πόλης στην άλλη. Πήγε για service το αυτοκίνητό του, και όταν θέλησε να ενημερώσει την εταιρία για την περίπτωση που θα τον χρειαστούν, του είπαν να μην ανησυχεί γιατί θα τους ενημερώσει ο δήμος. Οχι ο φίλος τους ο Δήμος. Ο δήμος! Θα ενημερώσει το service του αυτοκινήτου για την αλλαγή διεύθυνσης(!!!). Και μάλιστα όχι μόνο αυτό. Οταν κάποιος μετακομίζει, ο Δήμος αναλαμβάνει να ενημερώσει την αστυνομία, την εφορία, την ασφάλεια, το ταχυδρομείο κλπ.

Η διαδικασία που μου πήρε ένα μήνα για την κάνω, εκεί γίνεται σε ένα πρωινό. Λιγότεροι κάτοικοι, θα μου πείτε. Καλύτερη οργάνωση θα απαντήσω. Ξανασκέφτομαι την αντίδραση του υπαλλήλου των ΕΛΤΑ. Μπααα! Και την καλύτερη οργάνωση να αποκτήσουμε, η νοοτροπία μας θα μείνει η ίδια. Και ένα κουμπί να μας δώσουν που θα κάνει ό,τι σκεφτόμαστε, θα πρέπει να πρωτοκολήσουμε καμια 2-3 αιτήσεις για να το πατήσουμε.

4 σχόλια:

ANemos είπε...

Ολα καλά τα λες μόνο που επρόκειτο για την Ελβετία και όχι τη Σουηδία. Αχ, δεν με προσέχεις όταν διδάσκω!!!

Nassos K. είπε...

Το διόρθωσα δάσκαλε. :-)
Αν και δεν νομίζω να έχει σημασία.
Σημασία έχει ότι όλα αυτά δεν θα τα δούμε στην Μπανανία που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Enjoyed a lot!
» » »

Ανώνυμος είπε...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. http://www.adidas-shoes-4.info/Backpacks_for_katrina_relief.html Fiat serwis cennik