Πέμπτη, Ιανουαρίου 27

CM και σε χαρτί.

Εγινε πριν μερικούς μήνες, με παρότρυνση του Αντρέα. "Εγώ να γράψω σε βιβλίο;", του είπα. "Γιατί αυτοί που γράφουν είναι καλύτεροι;", ήρθε η απάντηση, και το ψώνιο που κρύβω μέσα μου ξεπετάχτηκε.
Το είχα ξεχάσει τελείως, ώσπου σήμερα, ανάμεσα στις υπόλοιπες συζητήσεις μας για το Open, τον Homo Cannibalismus (πρέπει να το κατοχυρώσω), το Γράμμα στη Microsoft και το democracy.pasok, μου είπε: "Θυμάσαι το βιβλίο; Ε, βγήκε".
10 σενάριο καταστροφής του κόσμου. Το ένα του υπογράφοντος. Ειναι περισσότερο έρευνα παρά οτιδήποτε άλλο, αλλά έχει πλάκα να βλέπεις το όνομα σου στο εξώφυλλο ενός βιβλίου, ανάμεσα στους συντελεστές.
Μπορεί να μην είναι το καλύτερο κείμενο του κόσμου αλλά πολύ χάρηκα!

TA 10 ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συλλογικό Έργο
Σελίδες: 240
Διάσταση: 16,5,Χ24
Κυκλοφορία: Δεκέμβριος 2004
Τιμή: 13,00 ?
ISBN: 960-421-061-0

Το Τέλος του Κόσμου μπορεί να έρθει μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο, την παραπάνω Τετάρτη, το 2012 όπως προβλέπουν οι Μάγιας, ανήμερα των μαρτύρων Αιμιλιανού και Ουαλεντίνης ή όταν ο Δίας σχηματίσει ?επτάγωνο με άλλους 37 πλανήτες. Το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων θα συμβεί μέσα στα επόμενα 7,8 εκατομμύρια χρόνια.
Οι εσχατολογικοί μύθοι και διδασκαλίες, οι προφητείες του Νέου Κατακλυσμού, της Ημέρας της Κρίσεως, της Αποκάλυψης και της Δευτέρας Παρουσίας παίζουν ένα διπλό ρόλο, ιδιαίτερα χρήσιμο στους μηχανισμούς εξουσίας: από τη μια απαλύνουν τον τρόμο του ατομικού θανάτου καθώς όλες προβλέπουν, συμπληρωματικά, μια μετά θάνατο ζωή και από την άλλη τρέφουν τον Εγωισμό τον ανθρώπων δημιουργώντας κοπάδια πιστών που συσπειρώνονται για να λυτρωθούν μέσα από την εξαγνιστική διαδικασία της Καταστροφής και την προσδοκία ενός Τέλους που θα εξαλείψει τα λάθη του παρελθόντος μας και τις αβεβαιότητες της καθημερινότητάς μας.
Τα 10+1 σενάρια που παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο δεν στηρίζονται σε τέτοιους μύθους ή δοξασίες αλλά στην πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε καθημερινά, στην επιστημονική έρευνα και γνώση του κόσμου. Γι? αυτό ίσως μετριάσουν αυτόν τον υπέρμετρο Εγωισμό μας ως είδος, μας δείξουν ότι δεν είμαστε το κέντρο του Κόσμου και ότι αυτός μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται και μετά από εμάς όπως υπήρξε και πριν την εμφάνισή μας στη Γη.
Ο Κόσμος μπορεί να τελειώσει αύριο. Αν όμως δεν συμβεί αυτό καλό θα είναι, στο μεταξύ, να ασχοληθούμε πιο σοβαρά με τα πραγματικά του προβλήματα και να μην σταματήσουμε την αναζήτησή μας για ένα καλύτερο μέλλον?
Συγγραφείς: Α. Κυρατζόγλου, Σ. Μαργαριτίδου, Σ. Πράσινος, Χ. Ρίζος, Π. Συμεωνίδης, Μ. Χαριτάκης.


6 σχόλια:

Sakis Rizos είπε...

Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!

thas είπε...

Εύγε! Δεν είναι απλό πράγμα να σε δεις τυπωμένον! Το καταλαβαίνουμε απολύτως και ευχόμαστε και εις ανώτερα!

thas είπε...

Εύγε! Δεν είναι απλό πράγμα να σε δεις τυπωμένον! Το καταλαβαίνουμε απολύτως και ευχόμαστε και εις ανώτερα!

amarkos είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο! Ευελπιστώ να το παραγγείλω με την επόμενη παρτίδα και καταφέρω να το διαβάσω μέσα στο έτος για να μιλήσω και με αποδείξεις.

Ανώνυμος είπε...

That's a great story. Waiting for more. New video cards Blood stool provigil pictures of jenna jameson nude 401k self-administered retirement plans

Ανώνυμος είπε...

Where did you find it? Interesting read Medicines provigil Information on provigil Goodyear allegra rebate austin high school in decatur al. basketball Romano subaru Spell to cause impotence