Παρόλο που οι οθόνες των υπολογιστών είναι φαρδιές παρά ψηλές, τα περισσότερα site είναι ακριβώς το αντίθετο, μακρυά (καλή ώρα αυτό το blog) παρά φαρδιά.
Αν ήσουν κι εσύ ένα κομμάτι του περιεχομένουν δεν θα ήθελες να είσαι στην πρώτη οθόνη παρά 2-3 scrolls προς τα κάτω; Αντίθετα ο 'οριζόντιος' χώρος πάει στράφι. Σχεδόν, δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε.
Στην πιο κοινή -πλέον- ανάλυση των 1024x768 pixels τα περισσότερα συγκεκριμένου πλάτους (fixed-width) sites δεν χρησιμοποιούν όλο το διαθέσιμο χώρο δεξιά κι αριστερά (όχι, τα banner δεν είναι αξιοποίηση).
Απ'την άλλη μεριά, τα αόριστου πλάτους (flexible-width) sites δεν είναι ιδανική λύση, καθώς χρησιμοποιούν μεν όλο το χώρο, αλλά χάνουν σε οπτική αισθητική αλλά -κυρίως- γίνονται δυσανάγνωστα, αν σκεφτεί κανείς ότι το ιδανικό μήκος γραμμής είναι 8 με 12 λέξεις.
Τα έντυπα, και ειδικά οι εφημερίδες, φτάνουν να χρησιμοποιούν ακόμη πιο μικρές γραμμές. Γιατί; Γιατί μπορούν. Χρησιμοποιώντας στήλες. Δες περισσότερα στο άρθρο του A List Apart.
Αλλά μην ενθουσιάζεσαι εύκολα. Σκέψου ότι ο IE δεν υποστηρίζει βασικά πράγματα. Παρόλα αυτά το CSS εξαπλώνεται. Σύμφωνα με το άρθρο το συκεκριμένο scriptάκι δοκιμάστηκε σε E6, Firefox 1.0.4, Netscape 7.1, Safari 1.2 και 2.0, και Opera 8 (αν και ο Opera δείχνει να κρασάρει εύκολα).
Αυτό θα πεί online newspaper.
1 σχόλιο:
Συγνώμη, αλλά θα ήθελα να μάθω, πως ρυθμίζει κανείς την εμφάνιση των ονομάτων των σχολιαστών στο FROM;
Με ενδιαφέρει να το φτια΄ξω στο μπλόγκ μου.
Ευχαριστώ.
Δημοσίευση σχολίου