Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 5

The Saddest Music in the World

saddestmovie

"If you're sad, and like beer, I'm your lady."

1933: η περίοδος του οικονομικού κραχ βρίσκεται στην πιο σκοτεινή στιγμή της. Όταν ο αποτυχημένος ιμπρεσάριος του Μπρόντγουεϊ, Τσέστερ Κεντ, και η ερωμένη του, Ναρκίσσα, που πάσχει από αμνησία, επιστρέφουν στη γενέτειρα πόλη του Τσέστερ, Ουίνιπεγκ, βρίσκονται στο μέσο μιας ακανθώδους οικογενειακής επανένωσης και ενός χαοτικού διαγωνισμού της τοπικής ζυθοποιίας για τη σύνθεση της πιο λυπητερής μουσικής στον κόσμο.

Τη ζυθοποιία διευθύνει η πικρόχολη, ανάπηρη Βασίλισσα της Μπύρας των Κάμπων, Λαίδη Πορτ Χάντλι. Μπερδεμένες σχέσεις του παρελθόντος σύντομα βγαίνουν στην επιφάνεια: μια φορά κι έναν καιρό ο Τσέστερ και η Λαίδη ήταν εραστές, ενώ η Λαίδη διατηρούσε ταυτόχρονα δεσμό και με τον πατέρα του Τσέστερ, Φίοντορ.

Και οι τρεις ενεπλάκησαν σε ένα ατύχημα, στο οποίο η Λαίδη έχασε και τα δύο της πόδια. Στο μεταξύ, ο αδερφός του Τσέστερ, Ρόντερικ, αντιμετώπιζε δικά του προβλήματα. Η σύζυγός του γινόταν όλο και πιο απόμακρη, μέχρι που στο τέλος έφυγε. Ασφαλώς, δεν μπορεί να είναι άλλη από τη Ναρκίσσα.

Οι τρεις άντρες της οικογένειας Κεντ, όλοι μουσικοί, ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο, αλλά και μουσικούς από τα πέρατα της γης με τον πιο πικρόχολο τρόπο, αυτή τη φορά για το έπαθλο των 25.000 δολαρίων της Λαίδης Πορτ Χάντλι. Μία κατακλυσμική πυρκαγιά και παιχνίδια της μοίρας θα δώσουν σύντομα ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία των ταλαίπωρων ηρώων και των απαρηγόρητων πολιτών της πιο θλιμμένης πόλης στη γη, της Ουίνιπεγκ.


από ert.gr

Ο Guy Maddin αν και αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας από τους πιο πρωτότυπους, αλλά και αληθινούς μάστορες της εικόνας, στο ελληνικό κοινό παραμένει σχετικά άγνωστος. Η ταινία αυτή παραμένει μια ιδανική ευκαιρία γνωριμίας με τον παράδοξο, κυνικό, αλλά και παρανοϊκά αστείο σύμπαν του Καναδού δημιουργού. Ένας διαγωνισμός για την "Πιο λυπητερή Μουσική του Κόσμου", συγκεντρώνει στην Γουίνιπεγκ της οικονομικής κρίσης ετερόκλητους υποψήφιους και γίνεται αφορμή για αναπάντεχες αποκαλύψεις.

Μια μουσική μελοδραματική σάτιρα, η πιο παρανοϊκή ταινία από την εποχή των αδελφών Μαρξ, με την Isabella Rossellini να επιστρέφει σε έναν αναπάντεχο ρόλο και την Maria de Medeiros (Pulp Fiction) πιο γοητευτική και αινιγματική από ποτέ. Η ταινία προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Βενετίας, Τορόντο, Ρότερνταμ, Λονδίνου και Θεσσαλονίκης.

Ελπίζω να παίξει και σε καμιά μεγάλη αίθουσα της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: