Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17

Office 12

Κάπου στη γειτονιά έχουν αρχίσει οι πρώτοι ψύθηροι και τα κουτσομπολιά για το νέα παιδί της μαμάς-εταιρίας. Το Office12.
Η επόμενη γενιά του Microsoft Office θα χαρακτηρίζεται από απλούστερα γραφικά και θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις εργασίες των χρηστών, καθώς η εταιρεία ελπίζει να κάνει το προϊόν ευκολότερο στη χρήση.
~Bill Gates, την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005, σε συνέδριο όπου παρουσιάστηκε το νέο Office 12 και τα Windows Vista
Κυκλοφόρησες και οι πρώτες φωτογραφίες (screenshots), από τις οποίες είναι εμφανείς οι προσπάθειες ανανέωσης του πακέτου της Microsoft. Περιβάλλον εργασίας, οι ιδιότητες εγγράφου, ο διάλογος αποθήκευσης, το εντελώς καινούργιο file menu, το παράθυρο νέου email, όλα δείχνουν να προσαρμόζονται στα νέα Windows Vista.

Το Office 12 στρέφεται στην ιδέα της προσωποποιημένης τεχνολογίας, δηλ. θα μπορεί να προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες των χρηστών και τα (αναβαθμισμένα) εργαλεία του θα εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Πολύ καλές δείχνουν αλλαγές στη menu bar και η αντικατάστασή της από tabs, ένας τρόπος εργασίας που το internet έκανε πιο εύκολο στο καθένα, προσπαθώντας να μετατρέψει το υπερβολικά business και επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας σε κάτι πιο εύκολο και γρήγορο.

Επιπλέον η Microsoft, στοχεύει για τα καλά και στις επιχειρήσεις, προσθέτωντας δυαντότητες π.χ. με τις οποίες ένα έγγραφο θα μπορεί να προωθείται σε τρεις διαδοχικούς ανθρώπους, επιτρέποντας σε κάθε έναν από αυτούς να λαμβάνει αυτόματα την πιο πρόσφατη επεξεργασμένη έκδοση.

Η νέα σουίτα της Microsoft, Office 12, θα περιλαμβάνει τα προγράμματα Word, Excel, PowerPoint, Access και Outlook, όπως πάντα.

Screenshots από το Xbetas @ PDC 05
screenshots: Word 12 / Excel 12 / Powerpoint 12 / Access 12
Περισσότερες πληροφορίες από τη Μicrosoft

Αναμένουμε...