Τρίτη, Σεπτεμβρίου 6

Rolling Stones | A Bigger Bang

rs

Τα γερόντια είχαν κάτι τελευταία έξοδα πριν τη σύνταξη, είδαν και ότι η παγκόσμια σκηνή θυμήθηκε ξαφνικά το ροκ και είπανε να μπουν στο στούντιο και να βγουν με 16 νέα τραγούδια με τον τίτλο A Bigger Bang.

Αφήσανε τα ναρκωτικά και πιάσανε τα φάρμακα. Από drugs σε drugs μείνανε πάντως. Οσο για το sex στο Sex, Drugs και Rock&Roll, ίσως το αντικατέστησαν με viagra.

Ο Charlie Watts 64 ετών και με πρόσφατη ανάρωση από καρκίνο του λάρυγγα, ο Keith Richards 62, ο Mick Jagger 61, και ο Ron Wood 58. Ηδη κυκλοφορούν τα πρώτα ανέκδοτα και ατάκες για το αν θα καταφέρουν να κάνουν (επιζήσουν;) από την προγραμματισμένη Rolling Stones "Bigger Bang" Tour.

Ο David Letterman στην εκπομπή του είπε για τους RS «They're part of the Living Will-Palooza Tour» ενώ ακούστηκε και το εκπληκτικό The "We're Grateful We're Not Dead Tour", κάτι στο οποίο ο Jagger απάντησε: «I'll do your show, David Letterman, and you come do mine».

Σίγουρα ένα Big Bang για τους παππούδες, καθώς το album έκανε ντόρο πριν καν κυκλοφορήσει (θυμάσαι τί έγινε με το X&Y των Coldplay;). Παρουσιάστηκε (ή μήπως εκθειάστηκε) σαν ένας δίσκος back to basics, αρνούμενος το συμβιβασμό με τη μόδα και τις ηλεκτρονικές επιρροές για χάρη των παλιών αθάνατων blues-rock. Οι ίδιοι λένε για τον πρώτο δίσκο με νέο υλικό από το 1997, «We did this record with minimal technology, just suitcases of computers. I didn't want to go into a massive glass-and-stone $10 million studio with all the bells and whistles. All that technology can change the way you play. We pared it down, and the intimacy worked».

Διαμαντάκια δεν θα βρεις, αν και σίγουρα θα παίξουν μερικά τραγούδια για αρκετό καιρό στα ραδιόφωνα. Σε πρώτο άκουσμα είναι ένας μέτριος δίσκος και όχι τόσο Bang, με 16 συμπαθητικά κομμάτια για όλα τα γούστα. Το γλυκανάλατο Streets Of Love, με λίγο βρετανικό ήχο, είναι ένα από αυτά, αλλά και το Rough Justice θα είναι σίγουρα στο μόνιμο playlist του Βακάρου στο 104,7 rock radio. Για τους φαν των blues υπάρχει το καθαρό αλλά χωρίς κάτι ιδαίτερο Back Of My Hand, αλλά και το λίιιγο πιο φρέσκο Rain Fall Down. Σίγουρα θέλω κι ενα δεύτερο (και τελευταίο ίσως) άκουσμα.

Οπως λέει και ο Alexis Petridis στο review του στη Guardian Unlimited «Υπάρχει μια αίσθηση "τελικότητας(finality)" σχετικά με ένα Bigger Bang. Ισως να μην είναι ακριβώς το φωτεινό πλοίο για τη Valhalla που θα θέλανε, αλλά δεν είναι ούτε η αχάρακτη ταφόπλακα που ίσως περίμενες».

Everything that has a beginning... has a Big Bang

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που διάβασα η αφηρημένη κάπου, δεν θυμάμαι πού, ότι οι τίτλοι των τραγουδιών είναι, λέει, περιπαικτικοί, ακουμπάει πουθενά;

Nassos K. είπε...

Τι να σου πω; Δεν το έψαξα τόσο. Ενα πρώτο άκουσμα έκανα.
Φαντάζομαι πως είναι κάτι ανάλογο με τον τίτλο του album.

Ανώνυμος είπε...

Enjoyed a lot! ionizer tester