Πέμπτη, Δεκεμβρίου 1

Eσω πίθηκος

Είναι σχεδόν αυτονόητο πλέον, κάθε πανάκριβη κινηματογραφική παραγωγή του Hollywood να συνοδεύεται από έναν ή περισσότερους τίτλους παιχνιδιών. Ως τώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχει καταφέρει κανείς παραγωγός να εμφανίσει κάτι αξιόλογο.

kingkong

Ο Peter Jackson δείχνει να το έχει καταλάβει καλά, ειδικά μετά τις αντίστοιχες παραγωγές για την τριλογία του Άρχοντα, που δεν κατάφερε να γίνει "των Παιχνιδιών". Τα νέα από τα στούντιο της Universal θέλουν κάποιο hobbit, να του ψιθύρισε τον άνθρωπο που θα τον βοηθήσει, και έτσι να φτάνει στα χέρια μας η συνεργασία του Jackson με τον Michel Ancel, ο creative director της Ubisoft, ένα από τα πιο δημιουργικά μυαλά στη βιομηχανία των videogames.

Ο Γάλλος σχεδιαστής και ο Αμερικανός σκηνοθέτης δούλεψαν στο παιχνίδι παράλληλα με την ταινία, διακινδυνεύοντας με μια συνταγή που ως τώρα δεν έδωσε θετικά αποτελέσματα [βλ. Enter the Matrix], αλλά κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα αξιόλογο "King Kong: The Official Game of the Movie" (ναι, αυτός είναι ολόκληρος ο τίτλος του).

Το παιχνίδι είναι πρώτα απ' όλα πανέμορφο. Ίσως από τα λίγα παιχνίδια που χαζεύεις τον περιβάλλον χώρο πριν προχωρήσεις παρακάτω, κάτι που φυσικά σημαίνει και αυξημένες απαιτήσεις συστήματος για τα PC και... υπομονής για τους χρόνους φόρτωσης στις κονσόλες.

Τον όλο σχεδιασμό και ατμόσφαιρα του παιχνιδιού βοηθάει πολύ η απουσία "βοηθητικών" γραφικών (βέλη, βαθμολογία, μπάρα ενέργειας). Όλα έχουν αντικατασταθεί από "λογικές" και "φυσικές" ενδείξεις, όπως το κοκκίνισμα των ματιών όταν ο παίχτης "χάνει ενέργεια" ή φωνητικές πληροφορίες για το υπόλοιπο των πυρομαχικών κλπ.

Ο παίχτης ξενικά ως Jack Driscoll, όπου προσπαθεί να επιβιώσει, περνώντας από διάφορα δύσβατα μέρη και σκοτώνοντας δεινόσαυρους, σε ένα συνδυασμό action και first person shooter. Μόλις συναντήσει το γορίλα, ο παίχτης παίρνει τα ηνία του, και το gameplay αλλάζει σε κάτι σαν "η ταινία σαν παιχνίδι", όπου μέσα από κινηματογραφικά πλάνα και συχνές αλλαγές κάμερας, ο King Kong χρησιμοποιεί μόνο τα χέρια του για να κερδίσει.

links
official game site
official movie site
King Kong Game Gets Five Bananas @ Wired
videos @ gamespot


Go crazy Big Monkey

2 σχόλια:

Tyxod είπε...

Αυστραλός δεν είναι; Ο Jackson...

Nassos K. είπε...

Ολοι 'Αμερικανοί' είναι ;)