Τρίτη, Δεκεμβρίου 13

Νέο λογότυπο Pathfinder

Πριν λίγο καιρό παρατήρησα ότι το Pathfinder ανανεώθηκε. Οχι αισθητικά σίγουρα...

pathfinder
Εχω πάψει να περιμένω κάτι τέτοιο από τον γερασμένο γίγαντα της ηλεκτρονικής ενημέρωσης για νοικοκυρές και συνταξιούχους.

Αυτό που άλλαξε -για το οποίο μόνο θετικά έχω να πω βέβαια- είναι ότι ξανασχεδιάστηκε με CSS. Πιο γρήγορο και πιο σύγχρονο πλέον, είναι -νομίζω- το πρώτο "μεγάλο" ελληνικό site που χρησιμοποιεί τα CSS. Ως εδώ καλά και μπράβο.

Γιατί όμως έμεινε στο απαρχαιωμένο design του; Και δεν μιλάω μόνο για τα χρώματα και τις γραμματοσειρές. Γιατί δεν έκανε κάτι παραπάνω για το usability; Σίγουρα μπορεί να γίνει πολύ πιο χρηστικό και ένα κομματάκι από SEO καλό θα του κάνει.

Δεν μπορεί να θες να λέγεσαι path-finder και να έχει χειρότερη ιστοσελίδα από εφημερίδες (σ.σ βλ. και το Πρωτοσέλιδο online).

Παρατήρησα όμως στην fav-icon στην μπάρα (address bar) του Firefox το εικονίδιο, που σίγουρα δεν θύμιζε το λογότυπό του. Ενα μπερδεμένο μπλε τετραγωνάκι με κάτι γράμματα μέσα. Τρέχα γύρευε. "Τίποτα πειράματα θα κάνουν", σκέφτηκα και το έκλεισα.

Σήμερα όμως, που είχε καθαρίσει η cache του browser, όλα εξηγήθηκαν. Το pathfinder άλλαξε λογότυπο. Μόδα το έκανε η cosmote και η otenet;

Δεν μπορώ να πω ότι μ'άρεσε. Ούτε το αντίθετο. Είναι κάπως καλύτερο από πριν, αλλά νομίζω θα το βαρεθώ γρήγορα. Μου θυμίζει παιδικό κατάστημα ή προϊόν για μωρά. Θα μπορούσε να είναι baby-finder, baby-cleaner ή κάτι τέτοιο. Σϊγουρα δεν δίνει την αίσθηση portal ή ό,τι άλλο θέλει να είναι το pathfinder.

Κακή κίνηση

υγ. Ελπίζω να αλλάξουν και το design σιγά σιγά και κυρίως κάτι να κάνουν με τα blogs. Είναι πολύ δύστροπα και αργά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

wow θέλει πολλά tweaks ακόμα για να έρθει στα καλά του! Τί έγινε ρε παιδιά; χάσανε τα images ?

Ανώνυμος είπε...

Interesting read.