Παρασκευή, Ιουλίου 8

Grind House Cinema

wicked2

Η επόμενη συγγραφική/σκηνοθετική κίνηση των χρυσών παιδιών της Miramax Films, του Quentin και το φιλαράκου του Robert Rodriguez θα είναι στο Texas, θα λέγεται Grind House και αναμένεται την άνοιξη του 2006.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Rodriguez η ταινία θα είναι είναι ένα "hardcore geekgasm of a flick". Ενα καθαρό φιλμ τρόμου που αποτελείται από δύο 60λεπτα μέρη τα οποία θα σκηνοθετήσουν από ένα ο καθένας. Όσο για το ποιος θα είναι πρώτος, φαίνεται πως στην California ο Quentin θα είναι πρώτος, στο Texas η ώρα του Robert θα παίξει πρώτη, ενώ οπουδήποτε αλλού θα είναι απόφαση των υπεύθυνων προβολής (κορώνα-γράμματα δηλαδή).

Η ιδέα των δύο 6ολεπτων σκοπεύει να προσομοιώσει τις παλιές εποχές του αμερικάνικου Grindhouse Cinema*, κάτι στο οποίο θα βοηθήσουν οι διάφοροι σκηνοθέτες που προσκλήθηκαν από τους Q και R για να γυρίσουν trailers φανταστικών ταινιών στο στυλ της εποχής, τα οποία θα προβληθούν πριν και ανάμεσα στις δύο ταινίες.

Θα είναι ψηφιακά γυρισμένες αλλά -στο post production- θα αποκτήσουν το βρώμικο, desaturated χρώμα των ταινιών των 70's, με καμένα και "χαμένα" καρέ. Σε ορισμένα σημεία, μάλιστα, θα εμφανίζονται τα γνωστά "bad splices" ώστε να δημιουργηθούν εσκεμένα κενά στους διαλόγους.

Με λίγα λόγια θα είναι σε κάθε λεπτομέρεια μια εμπειρία Grind House Cinema... εκτός ίσως από τα ούρα στο πάτωμα και τα ποντίκια να περνούν ανάμεσα στα πεταμένα στο πάτωμα ποπ-κορν.

*Grindhouse Cinema: grind-house n. Κινηματογράφοι σε απόγνωση λόγω παρακμής από τις μέρες δόξας τους σαν "movie palaces" τις δεκατίες '30 και '40. Γνωστοί για τις (grinding out) non stop τριπλές προβολές ταινιών B-movies. Στα τέλη των '60s και κατά τη διάρκεια των '70s χαρακτηρίζοντα για τις προβολές ταινιών ωμής βιας, σεξ και άλλων θεμάτων taboo για την εποχή. Σαν είδος αναγνωρίζονται όλες αυτές οι (cult) ταινίες που προβάλονταν στα grindhouses.
http://www.houseofhorrors.com/vault.htm
http://www.pimpadelicwonderland.com/ghouse.html
http://members.aol.com/grindhousesite/cult.html
http://www.xploitedcinema.com/

http://www.dantenet.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: