Δευτέρα, Οκτωβρίου 10

Μια νέα σανίδα σερφ...

Για όσους από σας έχετε μήνες να μπείτε στο internet ή να ενημερωθείτε για τα νεότερα του Δικτύου, ο αξιόλογος browser Flock έρχεται.

logo

Τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκα ήταν "Κι άλλος browser;" και "Γιατί δεν φτιάχνει ένα extension για τον Mozilla Firefox;". Ειδικά σαν σχεδιαστής web app, το τελευταίο που θέλω να ασχολούμαι είναι κάτι τέτοιο. Νομίζω όμως ότι αξίζει και μια δεύτερη, πιο προσεκτική, ματιά.

Αν και θα είναι ο ανταγωνιστής του FF, νομίζω ότι θα προσελκύσει εντελώς διαφορετικό κοινό. Ο Flock έχει γίνει γνωστός από τώρα ως "συμβατός" και "κοντά" στα τελευταία καλούδια (λέγε μας web trends) όπως τα blogs και τα online communities, και θα περιλαμβάνει μια λειτουργία τύπου dashboard απ'όπου θα μπορεί ο χρήστης να συντάσει και να δημοσιεύει posts.

Γενικά τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του είναι:
- WYSIWYG blog posting.
- Direct Flickr integration.
- Del.icio.us integration.
- Tag watchlists.

Προσωπικά μ'αρέσει πολύ. Θέλω να δω τι καινούργια χαρακτηριστικά θα δώσει στους web app developers. Αν μπορέσει να προσφέρει δυνατές λειτουργίες και καταφέρει να δώσει σταθερότητα και λειτουργικότητα desktop software, έχω την αίσθηση ότι θα είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον και προσπαθώ να σκεφτώ αν και πως θα το δεχτούν οι Ελληνες χρήστες, και τι κομμάτι θα πάρει από την πίτα.

Στατιστικά του blog μου
Mozilla Firefox 1.x 55.5 %
Internet Explorer 6.x 37.8 %
Safari 1.x 3.4 %
Opera 8.x 1.7 %


Λογικά είναι κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του μιας και έχουν ήδη κυκλοφορήσει screenshots του.

Το Google πότε θα βγάλει browser;

2 σχόλια:

J95 είπε...

Κριτική από το /.:


"Flock is FireFox forked by a Firefox developer with some sort of hidden marketing agenda.

He took FireFox, turned it into a squid, dressed it up in spangles and glued tits to it."

Nassos K. είπε...

Για να είμαστε ακριβείς δεν πήρε το FF αλλά το Gecko. Οσο για τα "παρελκόμενα", μπορεί να μην μ'αρέσουν τα καλαμάρια αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να με χαλάνε μερικά βυζιά παραπάνω.
:)