Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

Ελληνες Freelancers - Απογοήτευση

Ξεκίνησε η λειτουργία του 1ου ελληνικού website που διευκολύνει την εύρεση ελεύθερων επαγγελματιών και το outsourcing.

Το GreekFreelancers.net, απαρτίζεται από δύο κατηγορίες χρηστών:
1. Τους Επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσσουν το βιογραφικό τους online, να ενημερώνονται άμεσα [μέσω e-mail] για την ανακοίνωση νέων έργων και να υποβάλλουν τις προσφορές τους online για την ολοκλήρωση κάποιου έργου.
2. Τους Αγοραστές, οι οποίοι μετά την εγγραφή τους, μπορούν να δημοσιεύσουν τα χαρακτηριστικά του έργου τους και στη συνέχεια μπορούν να παρακολουθούν καθώς οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες θα υποβάλλουν τις προσφορές τους για την ολοκλήρωση του έργου.

Η εγγραφή είναι δωρεάν. Το GreekFreelancers.net κρατά ένα μικρό ποσοστό από τη νικήτρια προσφορά για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του.
Οι ειδικότητες που μπορεί να βρεί κανείς αυτή τη στιγμή, είναι: Προγραμματισμός , Σχεδιασμός Ιστοσελίδων, Γραφιστική / Παρουσιάσεις / Multimedia, Σχέδιο, Φωτογραφία, Κείμενα / Μεταφράσεις.upd. Μπήκα στον πειρασμό να γραφτώ και να την δοκιμάσω. Πόσο 'επαγγελματική' προσπάθεια...

Τι να περιμένεις από ένα site για freelancers και οργάνωση έργων, που βάζει αναλογικό ρολόι με το logo του, banners για κάποιο άγνωστο portal zatounanet, ένα-δυο άλλα από banner exchange και ένα άλλο για τα ρινγκτόουνζ του servitoros.gr, έχει και Google AdSence.

Εχει και διεθνή έργα. Μη φανταστείς τίποτα φοβερές ευκαιρίες. Να μη σχολιάσω τον τύπο που δίνει $40 για logo και είχε προσφορά με $5!!!!

Κρίμα για μια καλή ιδέα (freelance project management) που πάντα όμως παρεξηγείται από τον 'Ελληναρά μεσάζωντα', και σχεδόν πάντα καταλήγει σε μια κακοστημένη αηδία!

Απογοήτευση!

3 σχόλια:

3dots είπε...

αν δεν είχε τις άσχετες διαφημίσεις να το κάνουν σούπερ μάρκετ... καλύτερα θα ήταν...

zavalos είπε...

Δεν θα περπατησει.

Δεν δινει πολυ χρονο μεχρι την αναθεση του εργου. Δεν προλαβαινω να το παρω και να το διαφημησω στο indianfreelancer.net. (Γνωστο και ως: Η αρχη του καλου μεσαζοντα).

tkyratzis είπε...

Φίλοι,
Εϊμαι ο webmaster του GreekFreelancers.net και κάνοντας ανάλυση των log files πρόσεξα κάποιες επισκέψεις από το site σας και ομολογώ ότι κεντρίστηκε η περιέργεια μου...

...κατ' αρχή να σας ευχαριστήσω για τις 17 επισκέψεις που στείλατε στο GreekFreelancers από το site σας.

Όμως δεν κρύβω ότι λίγο με πείραξε η αυστηρή κριτική σας. Βέβαια να είστε σίγουροι ότι θα την λάβω σοβαρά υπόψη μου, προκειμένου το GreekFreelancers να φτάσει σε υψηλά επίπεδα παροχής υπηρεσιών.

Δυστυχώς, οι "άσχετες" όπως λέτε διαφημίσεις, είναι αναγκαίο κακό, καθόσον είναι μια μέθοδος άμεσης προβολής σε σχέση με τις μηχανές αναζήτησης. Σε δέκα μόνο μέρες έχουν επισκεφθεί το site πάνω από 2.500 επισκέπτες. Από αυτούς οι 25 έκαναν εγγραφή (24 αν εξαιρέσω κάποιον από εσάς που γράφτηκε δοκιμαστικά)! Αυτό σημαίνει απόδοση περίπου 1%, όχι και άσχημα για ΔΩΡΕΑΝ διαφήμιση.

Όσο για τα διεθνή έργα που φαίνονται, είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι από ένα site που αυτή τη στιγμή που γράφω, έχει πάνω από 850 open projects. Όσο για τις τιμές ... Λοιπόν, αυτή είναι και η φιλοσοφία του site: να βρείς αυτό που θέλεις στην τιμή που εσύ ορίζεις. Αν ζητήσεις από μια διαφημιστική εταιρία ένα logo, πόσο νομίζεις θα σου πάρει? Όσο για την προσφορά των $5, είναι μια τεχνική ώστε να πάρει ο συγκεκριμένος freelancer κάποια έργα, να αξιολογηθεί από τους αγοραστές και να αποκτήσει μια καλή φήμη στο site, που θα τον βοηθήσει να παίρνει περισσότερα έργα και σε υψηλότερες τιμές.

Μην είστε τόσο επικριτικοί. Το είπατε και οι ίδιοι, "είναι μια καλή ιδέα". Βοηθήστε να την κάνουμε καλύτερη.

Σας ευχαριστώ και συγγνώμη αν ο τόνος μου δεν ήταν "ήπιος".