Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

Dreamweaver 8

Το Dreamweaver 8 κυκλοφορεί ελεύθερο με καινούργια απίθανα χαρακτηριστικά. Ειδικά για σένα ταλαιπωρημένε CSS designer.

To Dreamweaver 8 αποτελεί το δημοφιλέστερο εργαλείο για ανάπτυξη εφαρμογών web, παρέχοντας στους χρήστες δυνατότητες αποδοτικής σχεδίασης, ανάπτυξης και συντήρησης εφαρμογών και websites βασιζόμενα στα βιομηχανικά πρότυπα.
With Dreamweaver 8, web developers go from start to finish, creating and maintaining basic websites to advanced applications that support best practices and the latest technologies.
Με: οπτική επεξεργασία με δεδομένα XML, νέο, ενοποιημένο CSS panel, οπτικοποίηση της διάταξης CSS, εργαλειοθήκη rendering, βελτιωμένες δυνατότητες CSS rendering, υποστήριξη για WGAG/W3G priority 2 checkpoints, και βελτιωμένο WebDAV παρέχει ασυναγώνιστη υποστήριξη για τις καλύτερες μεθόδους και τα βιομηχανικά πρότυπα. Δοκίμασέ το.

(περισσότερα στα comments)

Απλά καλύτερο!

2 σχόλια:

Nassos K. είπε...

To Dreamweaver 8 αποτελεί το δημοφιλέστερο εργαλείο για ανάπτυξη εφαρμογών web, παρέχοντας στους χρήστες δυνατότητες αποδοτικής σχεδίασης, ανάπτυξης και συντήρησης εφαρμογών και websites βασιζόμενα στα βιομηχανικά πρότυπα.
Περιηγηθείτε στα χαρακτηριστικά του.

Εργαστείτε με τις καλύτερες μεθόδους
Το Dreamweaver 8 παρέχει ασυναγώνιστη υποστήριξη για τις καλύτερες μεθόδους και τα βιομηχανικά πρότυπα.

Οπτική επεξεργασία με δεδομένα XML
Επιταχύνετε την εργασία σας με την τεχνολογία XML χρησιμοποιώντας ισχυρά εργαλεία οπτικής απεικόνισης για να ενσωματώσετε δεδομένα που βασίζονται σε XML, όπως τα RSS feeds σε ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας την απλή μέθοδο drag and drop. Μεταβείτε στο παράθυρο εγγραφής του κώδικα για να επεξεργαστείτε τις αλλαγές, χρησιμοποιώντας βελτιωμένο code hinting για τις τεχνολογίες XML και XSLT.

Nέο, ενοποιημένο CSS panel
Το νέο ενοποιημένο CSS panel παρέχει ευκολία στη μάθηση, κατανόηση και χρήση των CSS στυλ ως εφαρμογές που απεικονίζονται στις σελίδες. Όλη η λειτουργικότητα της τεχνολογίας CSS είναι ενσωματωμένη μέσα σε ένα panel set και έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να καθιστά τη χρήση της τεχνολογίας CSS ευκολότερη και πιο παραγωγική. Με το νέο interface είναι πιο εύκολο να δείτε το Cascade στυλ που εφαρμόζεται σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο και να αναγνωρίσετε εύκολα τα χαρακτηριστικά που έχουν ορίσθεί. Με επιλογές από τον πίνακα ιδιοτήτων κάντε την επεξεργασία των σελίδων γρήγορα και άπλα.

Οπτικοποίηση της διάταξης CSS
Χρησιμοποιήστε τις βοήθειες οπτικοποίησης κατά τη διάρκεια της σχεδίασης για να σκιαγραφήσετε τα όρια της διάταξης CSS ή να χρωματίσετε τις διατάξεις CSS ώστε να αποκαλύψετε τις σύνθετες σκηνές και να βελτιώσετε το selection. Κάντε κλικ στη διάταξη του CSS για να δείτε πολύτιμα Tooltips, όπως το ID, το padding, τις ρυθμίσεις περιθωρίων και ορίων, για την καλύτερη κατανόηση των στοιχείων που ελέγχουν το σχεδιασμό.

Εργαλειοθήκη Rendering
Δείτε το περιεχόμενο όπως θα το δουν και οι τελικοί χρήστες, ανεξαρτήτως του τρόπου διανομής, με τη νέα δυνατότητα υποστήριξης των ειδών CSS media του Dreamweaver 8. Χρησιμοποιήστε την εργαλειοθήκη rendering των στυλ για να μεταβείτε στην απεικόνιση του σχεδιασμού και να δείτε πως θα φαίνεται εκτυπωμένο ή σε μία οθόνη.

Βελτιωμένες δυνατότητες CSS rendering
Δείτε πως τα σύνθετα CSS layouts κάνουν rendering στους περισσότερους browser, με σημαντικές βελτιώσεις στην απεικόνιση με ακρίβεια της σχεδιάσης. Το Dreamweaver τώρα υποστηρίζει πλήρως τις τεχνικές CSS, όπως το overflow, pseudo-elements και στοιχεία μορφής.

Πρόσβαση: Υποστήριξη για WGAG/W3G priority 2 checkpoints
Εκτός από την ενσωματωμένη πρόσβαση στο εργαλείο εκτίμησης για το Section 508 και το WGAG Priority 1 chekpoints, το Dreamweaver τώρα υποστηρίζει και CSS και πρόσβαση με ένα αναβαθμισμένο εργαλείο εκτίμησης που περιλαμβάνει και το WGAG Priority 2 checkpoints.

Βελτιωμένο WebDAV
Το WebDΑV τώρα στο Dreamweaver 8 υποστηρίζει σύντομη επισκόπηση πιστοποίησης και SSL για ασφαλή μεταφορά αρχείων και προσφέρει βελτιωμένη συνδεσιμότητα με μία μεγαλύτερη γκάμα από server.


Κάνει τα πάντα

Οι βελτιωμένες ροές εργασίας των χρηστών μειώνουν τον απαιτούμενο χρόνο για την ολοκλήρωση των συνηθισμένων εργασιών.

Zoom
Έχετε τον απόλυτο έλεγχο του σχεδιασμού με το zoom. Προβάλετε και επιθεωρήστε μία εικόνα ή μία δουλειά σας με μία σύνθετη διάταξη με πίνακες. Κάντε zoom out για να δείτε πως θα εμφανίζεται συνολικά η σελίδα.

Η "πτώση" του κώδικα
Επικεντρώστε την προσοχή σας μόνο στον κώδικα που χρησιμοποιείται. Κρύψτε και επεκτείνετε τα blocks των κωδικών με το selection ή με το tag για να μένουν οργανωμένα.

Μεταφορά αρχείων στο Background
Σταματήστε πια να περιμένετε και συνεχίστε να εργάζεστε καθώς το Dreamweaver 8 θα φορτώνει αρχεία στον server. Η νέα λειτουργικότητα διευκολύνει τους χρήστες να εργάζονται με αρχεία στο μηχάνημά τους ενώ το Dreamweaver επικοινωνεί με τον server.

Οδηγοί
Συγκρίνετε τη διάταξη της σελίδας σε υπολογιστές με απόλυτη ακρίβεια στα pixel χρησιμοποιώντας οδηγούς για τη μέτρηση της διάταξης της σελίδας. Το καταπληκτικό οπτικό feedback βοηθάει στην ακριβή μέτρηση των αποστάσεων και υποστηρίζει έξυπνο snapping.

Εργαλειοθήκη κώδικα
Η νέα εργαλειοθήκη κώδικα περιέχει τις συνήθεις λειτουργίες κώδικα σε μία κυλιόμενη μπάρα στο πλάι της επιφάνειας κώδικα. Τέρμα η χρονοβόρα αναζήτηση σε μενού και πάνελ για να βρείτε κομμάτια κώδικα. Τα νέα χαρακτηριστικά κώδικα συμπεριλαμβάνουν και το comment/uncomment.

Bελτιώσεις στην επεξεργασία κώδικα
Κερδίστε μεγαλύτερο έλεγχο του τρόπου με τον οποίο το εργαλείο επεξεργάζεται και ολοκληρώνει τα tags ώστε να ενσωματωθούν στο δικό σας στυλ κώδικα.

Διατάξεις Χώρου Εργασίας
Εξατομικεύστε και αποθηκεύστε τις προδιαγραφές του χώρου εργασίας σας. Το Dreamweaver 8 διατίθεται με τέσσερις διαφορετικές προδιαγραφές που είναι "κομμένες και ραμμένες" στις ανάγκες των σχεδιαστών και των προγραμματιστών. Διαλέξτε ή δημιουργήστε τον δικό σας εξατομικευμένο χώρο εργασίας.

Έγγραφα με tabs για τους Mac
Νέα tabs εγγράφων στα Mac απλοποιούν το περιβάλλον του χρήστη και καθιστούν εύκολη την επιλογή εγγράφων.

Νέες σελίδες εκκίνησης
Ξεκινήστε τη σχεδίαση στο Web πολύ εύκολα. Λειτουργικά νέα layouts και σχέδια επιτρέπουν στους χρήστες να πάνε από την εγκατάσταση ενός site στη ολοκλήρωσή του σε χρόνο μηδέν.

Σύγκριση Αρχείων
Συγκρίνετε γρήγορα τα αρχεία σας για εύρεση αλλαγών σε τοπικά ή απομακρυσμένα αρχεία. Το Dreamweaver 8 σας επιτρέπει τώρα να χρησιμοποιήσετε τα καινούρια χαρακτηριστικά του και σε πλατφόρμα Mac και σε πλατφόρμα Windows.

Γρήγορη αντιγραφή
Εξοικονομήστε χρόνο αντιγράφοντας αρχεία από το email σας ή το Microsoft Word με τα νέα format του Dreamweaver. Διατηρήστε το format που έχετε στο αρχείο Word κατά την αντιγραφή ή απλά χρησιμοποιήστε το κείμενο και ενσωματώστε τα δικά σας CSS στυλ.

Οι τελευταίες τεχνολογίες και τα βιομηχανικά πρότυπα

Το Dreamweaver 8 υποστηρίζει τις προσπάθειες για εκμάθηση και εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών.

Flash Video
Η προσθήκη Flash Video στα sites είναι εύκολη. Προσθέστε και εξατομικεύστε την παρουσίαση του video σε sites χρησιμοποιώντας μία εύκολη διαδικασία με πέντε κλικ του ποντικιού σας, με οδηγίες που εμφανίζονται σε παράθυρο διαλόγου.

Υποστήριξη του ColdFusion MX 7
Η αναβαθμισμένη υποστήριξη για το ColdFusion MX 7 περιλαμβάνει νέες συμπεριφορές των server και code hinting. H στενή συνεργασία ανάμεσα στο Dreamweaver και το ColdFusion επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν και να αφαιρούν βάσεις δεδομένων απευθείας από τη βάση και τα panel που συναπαρτίζουν το Dreamweaver ώστε να δείχνουν εκείνα μόνο τα CFCs που έχουν καθοριστεί στο συγκεκριμένο site, καθιστώντας την CFCs πλοήγηση παιχνιδάκι.

Υποστήριξη του PHP 5
Εκμεταλλευτείτε την αναβαθμισμένη υποστήριξη για το PHP 5, συμπεριλαμβανομένων και των συμπεριφορών server και του code hinting.

Macromedia Web Publishing System: γνωστοποίηση και καταχώριση event
Μπορείτε να ελέγχετε οτιδήποτε συμβαίνει στο site σας. Τα Events στο
Dreamweaver θα ενημερώσουν τον Macromedia Web Publishing System server ώστε να αντιγράφονται όλες οι αλλαγές ενός website στο σύστημα WPS.

Αναβαθμίστε όλο το βοηθητικό υλικό από το O'Reilly
Το νέο βοηθητικό υλικό για τα XML, XSLT και XPath και το αναβαθμισμένο υλικό για τα ASP και JSP ολοκληρώνουν το ήδη υπάρχον βοηθητικό υλικό που υπάρχει στο Dreamweaver. Εργαστείτε με τις γλώσσες που απαιτούνται για τα site και τις εφαρμογές.

Phantasmak είπε...

Καιρός ήταν. Με την έλευση του Visual Web Developer 2005 (που έχει βελτιωθεί αρκετά από το VS 2003), έπρεπε να αναβαθμιστεί και το καλύτερο (για μένα) προγραμμα σχεδιασμού ιστοσελιδων.