Πέμπτη, Οκτωβρίου 13

Think mac-ο-δάνειο

Με όλο αυτό τον ντόρο που έχει προκαλέσει η Apple με την κόκκινη κουρτίνα, το καλό που της θέλω είναι να ανακοινώσει κάτι μεγάλο σήμερα.

Τη θεραπεία για τον καρκίνο ή τη λύση για την πείνα σ'όλο τον κόσμο. Κάτι μεγάλο. Πρώτα κυκλοφόρησαν οι φήμες για το video iPod, μετά αλλάξαμε τροπάρια και φανταζόμασταν desktop/notebook upgrades, για να ονειρευτούμε για λίγο το απόλυτο Apple tablet (στο google θα βρεις εκπληκτικές προτάσεις για το design του), και τώρα συμπληρώσαμε τον κύκλο και περιμένουμε ξανά... video.
Αναμένουμε να ανοίξει η αυλαία...

upd. Σύμφωνα με το Apple Insider, o Steve Jobs έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν τη φράση "One more thing..." στο τέλος κάποιας παρουσίασης/ομιλίας, για να παρουσιάσει ένα προϊόν έκπληξη.
Λίγες ώρες μείνανε.
____________________


upd2. Τι έννοει o Jobs λέγοντας "One more thing"; Μόνο ένα πράγμα; Και ήδη κυκλοφορούν φήμες για άλλη μια παρουσίαση τον άλλο μήνα. Ποιός ξέρει; Οποιος έχει κάποια φήμη να μοιραστεί ας το κάνει.

Η αυλαία άνοιξε και το έργο παίχτηκε σε 3 πράξεις.

Πράξη 1η. Νέος iMac. Ακόμη πιο λεπτός, με ενσωματωμένη camera iSight με ακόμη καλύτερη ανάληση αλλά και φλας ενσωματωμένο, με standart το MightyMouse, αλλα με κορυφαίο χαρακτηριστικό το ολοκαίνουργιο...
Front Row. Η απάντηση της Apple στα Media Center PC. Μια νέα εφαρμογή media player με την οποία κάνεις τα πάντα από τον καναπέ σου, μέσω του...
Apple Remote control. Εξι κουμπιά σε ένα gadgetάκι που θυμίζει iPod με τα οποία ελέγχει ό,τι βρίσκεται στην οθόνη του iMac από απόσταση. Ισως το add-on με τη μεγαλύτερη ζήτηση για όταν με το καλό κυκλοφορήσει το Mini Mac με HD-out.

Do the math. iMac G5 + remote control + DVD = the most popular dorm room. Με ένα καλό surround είσαι καλυμμένος. Κυκλοφορεί από σήμερα. Το θέλω.
$1,299 για την έκδοση 1.5GHz με 17" οθόνη και $1,699 για το αντίστοιχο 2.1 GHz με 20".

iMacNew

Πράξη 2η. Νέο iPod (με δυνατότητες αναπαραγωγής video). Ανοιγμα με τη συναυλία των U2. Στη συνέχεια η ανακοίνωση των πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεων iPod Nano τις πρώτες 17 μέρες. Και τελικά, οι υποστηριχτές του video είχαν δίκιο.

Ακόμη πιο λεπτό, με άριστης ευκρίνειας οθόνη 4x3", 320x240 ανάλυση και 260.000 χρώματα και αναπαραγωγή (realtime decoding) των MPEG4 και H.264 στα 30fps. Βλέπεις άνετα και ολόκληρη ταινία. Ναι, εχει video out! Κυκλοφορεί από την άλλη βδομάδα σε δύο εκδόσεις και δύο χρώματα, άσπρο και μαύρο.
$299 για τα 30GB και $399 για τα 60GB.

videoPod


Πράξη 3η. Νέο iTunes 6. Τι κι αν το 5 βγήκε πριν ένα μήνα; Το videocasting είναι εδώ και κάπου πρέπει να το βάλουμε. Πάρε άλλη μια έκδοση με video playback. Ηδη στο iTunes store υπάρχουν 2000 videoclips και αναμένονται πολλά περισσότερα (στα $1.99 το καθένα).
Θα διατεθούν και έξι ταινίες μικρού μήκους της Pixar για $1.99 η μία. Το μέγεθος των video είναι περίπου όσο έξι τραγούδια. Υπάρχει η κλασική απαγόρευση του Fairplay για το "κάψιμο" των video σε cd/dvd και επιτρέπει αναπαραγωγή μέχρι και σε 5 μηχανήματα.
Το πιο ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό, νομίζω ότι, είναι το Just For You (σε beta), αλλά και η δυνατότητα να χαρίσεις σε κάποιον ένα τραγούδι.

Και κάτι ακόμη. Μπορείς να αγοράσεις από το Store, τηλεοπτικές εκπομπές. Το Lost, το Desperate Housewives, το Night Stalker και δύο εκπομπές του Disney Channel (That’s So Raven, The Suite Life). $1.99 το επεισόδιο, και μπορείς να τα δεις στο iMac (απο τον καναπέ μη ξεχνιέσαι) ή στο νεό video iPod.


links
- apple
- gizmodo
- engadget
- /.
- google

Think New?

12 σχόλια:

Oneiros είπε...

Review από το iLounge...

Nassos K. είπε...

Κι όμως το πιο ενδιαφέρον είναι το νέο νέο iMac.

post updated

Ανώνυμος είπε...

να βάλω και εγώ itunes ρε παιδιά; Λέει;

dystropoppygus είπε...

Nάσο, κάνε μία βδομάδα υπομονή...

No more, no less. ;-|

Nassos K. είπε...

@Anonymous,
εσύ δεν έχεις account στο blogger θες και iTunes;
Να βάλεις κι απ'τα δύο ASAP

@Dystropoppygus,
περιμένω...
Καμιά καλη τιμούλα;

lazopolis είπε...

Υποδοχή για flash κάρτες έχει το καινούριο ipod ή πρέπει πάλι να τρέξεις στον κοντινότερο υπολογιστή για να χώσεις τις φωτό από την κάμερα στο μαραφέτι;

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό value το νέο iMac, συμφωνώ. Dystro, ελπίζω να ξέρεις κάτι πολύ καλό =)

laz: και γιατί να έχει υποδοχή για flash και όχι για SD - ή Mem Stick;

dystropoppygus είπε...

yorgos: my lips are sealed...

Ήδη η τιμή του 20άρη iMac κατεβαίνει μια 100άρα απ'ότι φαίνεται... Πιστεύω πως από δω και πέρα θα έχουμε χαμηλότερες τιμές σε ότι βγει στην αγορά σε CPU. Επίσης, μιας και στην Ελλάδα υπάρχει στοκ από προηγούμενα μοντέλα, ίσως υπάρξουν ευκαιρίες για νεοεισερχόμενους φίλους (π.χ. eMac, EOL iMac). Κρίμα που οι παραλαβές G5 έχουν διακοπεί απ' τις ..διακοπές! (hint?)

lazopolis είπε...

Ας έχει ότι θέλει φτάνει να μπορώ να βάλω τις φωτο στο ipod χωρίς τη μεσολάβηση υπολογιστή! Μπορω; [ειλικρινώς ρωτάω, έχω μπερδευτεί με όλα αυτά τα features]

Nassos K. είπε...

Αν θα πρόθεταν card reader στο iPod θα έπρεπε να υποστηρίζει κάθε format.
Ετσι θα είχαμε αύξηση κόστους και... όγκου.

Νομίζω ότι με την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από τον υπολογιστή στο iPod δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα, εκτός αν θέλεις να κάνεις χρήση του iPod σαν εξωτερικό σκληρό για την κάμερα. Σε τέτοια περιίπτωση θα ήταν ίσως πιο βολικό (και πιο φτηνό) να πάρεις 1-2 extra κάρτες.

dystropoppygus είπε...

Για την επικοινωνία iPod - digital camera πάντως, υπάρχει ήδη το Apple iPod Camera Connector, κατάλληλο για όλα τα έγχρωμα iPod (με κόστος 27 Ευρώ) που σου λύνει το πρόβλημα - σύνδεση χωρίς τη μεσολάβηση υπολογιστή.

lazopolis είπε...

Αχά. Αυτό μάλλον μου λύνει το πρόβλημα. Ευχαριστώ θερμότατα.

ΥΓ: οι 1-2 έξτρα κάρτες δε σώνουν την κατάσταση άμα πας ένα μήνα διακοπές στην Κούβα, το οποίο προετοιμάζω επιμελώς για τον προσεχή Μάϊο...