Δευτέρα, Νοεμβρίου 21

46 film festival

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών στην Θεσσαλονίκη. Το πρώτο κινητό Φεστιβαλ του κόσμου που έχει έδρα σε άλλη πόλη.



Αν και έχει δίκιο ο φίλος μου ο drk και διαμαρτύρεται για το εισητήριο του φεστιβάλ. Τα είπαμε και θα τα ξαναπούμε, αλλά τι μπορείς να κάνεις; Κι αν όχι ΔΩΡΕΑΝ, θα μπορούσε να είναι με ένα εισητήριο ?10 γενική είσοδο για όλες τις προβολές. Ομως ζούμε σε λάθος πόλη και με λάθος δήμαρχο.

Παρόλα αυτά όμως έχει προβολές που αξίζουν. Αν και έχω δει αρκετές απ'όσες έχει το φετινό φεστιβάλ, σημείωσα κάποιες που θα ήθελα να δω στο πανί -έστω και για 2η φορά.


- Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2005
επίσημο πρόγραμμα φεστιβάλ @ filmfestival.gr

01. Κωδικός 46 (Code 46)
του Michael Winterbottom (24 Hour Party People, 9 Songs)

ODEON - PLATIA - 15:00
Ο Γουίλιαμ, επιθεωρητής της αστυνομίας στο Σιάτλ του μέλλοντος, θα ταξιδέψει μέχρι τη Σαγκάη για να ερευνήσει την υπόθεση μιας εταιρίας που φτιάχνει πλαστά διαβατήρια. Πρέπει να ανακαλύψει ποιος από τους υπαλλήλους της εταιρίας κρύβει την αλήθεια. Ένας ‘ιός εμπάθειας’ τον οδηγεί αμέσως να υποπτευθεί τη Μαρία. Παρόλα αυτά, ο Γουίλιαμ την ερωτεύεται παράφορα και δεν αποκαλύπτει την ενοχή της, μια κίνηση που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.
Ο μουσικός κώδικας του Michael Winterbottom @ MiC

02. Η ιστορία δύο αδερφών (Janghwa, Hongryeon)
του Ji-woon Kim
JOHN CASSAVETES - 23:00
Το καλύτερο δείγμα Νοτιοκορεάτικου τρόμου, βασισμένο σε έναν παλιό εγχώριο μύθο, παρουσιάζει την ιστορία δύο κοριτσιών που επιστρέφουν σπίτι μετά από μια μακρά αναρρωτική περίοδο εξαιτίας μιας αδιευκρίνιστης ασθένειας, οπότε και έρχονται αντιμέτωπες με το κακόβουλο θυμικό της αινιγματικής μητριάς τους. Απλωμένα κομμάτια ενός παζλ σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στην πλάνη και την πραγματικότητα, έντονα στοιχεία παραφυσικού, δυνατές στιγμές-σοκ και νευρωτικός ψυχολογικός τρόμος από μια στοιχειωτική ταινία που στέκει επάξια πλάι στα κορυφαία δημιουργήματα των Ιαπωνικών ομολόγων της. Μετριότατο αμερικάνικο remake ?με πολλές αλλαγές στο σενάριο- κυκλοφόρησε το 2004 σε σκηνοθεσία Van Elder, ενώ φήμες θέλουν την DreamWorks πίσω από μια νέα απόπειρα.

03. Θέλω και τη μαμά σου (Y tu mama tambien)
{Βραβειο Σεναριου στο Φεστιβαλ Βενετιας}
του Alfonso Cuaron (Great Expectations, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)
ODEON - PLATIA - 22:30
H ζωή των 17χρονων Xούλιο και Tενότς ορίζεται από τις ορμόνες τους, τη φιλία τους και την ορμητική τους πορεία προς την ενηλικίωση. Σε μια οικογενειακή γιορτή γνωρίζουν τη Λουίσα, την 28χρονη σύζυγο του ξαδέλφου τού Tενότς. Προσπαθώντας να την ξελογιάσουν, της λένε για ένα φανταστικό μέρος κοντά στη θάλασσα, έναν αληθινό παράδεισο, το Στόμα του Oυρανού. Λίγες μέρες αργότερα, η Λουίσα τούς τηλεφωνεί και τους προτείνει να πάνε εκεί. H ίδια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κι ελπίζει πως αυτή η εκδρομή θα τη βοηθήσει να ξεχαστεί λίγο. Στο δρόμο, τα δυο αγόρια αρχίζουν να συναγωνίζονται ποιος από τους δύο θα κερδίσει τη Λουίσα. Aνομολόγητες ζήλιες εξελίσσονται σε μια διαμάχη που αποκαλύπτει πόσο εύθραυστη είναι η φιλία τους, και σύντομα δε μιλιούνται. Όταν, όμως, φτάνουν στη θάλασσα, ανακαλύπτουν ότι το Στόμα του Oυρανού πράγματι υπάρχει...

04. Γεννημένος δολοφόνος (Koroshi No Rakurin)
του Seijun Suzuki

PAVLOS ZANNAS - 24:00
Ενα μέλος της Yakuza προσπαθεί να γίνει ο No. 1 δολοφόνος, στην καλύτερη γιαπωνέζικη ταινία της δεκαετίας του '60!

Πάμε φεστιβάλ;

2 σχόλια:

Oneiros είπε...

Το είδα το απόγευμα, θα το δω σε λίγη ώρα, βίντεο, θα το δω αύριο (γιατί το προγραμμάτισαν πρώτη προβολή ταυτόχρονα με το #2). Reviews to follow...
Κάνε κι άλλες προτάσεις, έχεις καλό ένστικτο και κονέ (άκου λέει, είδε "Το Κακό" πριν λίγους μήνες σε DVD!!!)

Ανώνυμος είπε...

Best regards from NY! » »