Τρίτη, Ιουλίου 5

Τί έπαθε ο Μανώλης ο Μανάβης;

froutopia
Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Πίκος Απίκος

Σα μικρό παιδί που βρήκε τη χαμένη μπάλα του από το περσινό καλοκαίρι ένοιωσα σήμερα το πρωί που ξεκίνησε σε 10312η επανάληψη "του αγαπημένου μου της ερτ".

Από σήμερα και κάθε πρωί στις 9.00 η all-time-classic Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά στο πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης. Ο Πίκος Απίκος, απεσταλμένος της εφημερίδας "Τρέχα Γύρευε" (του εκδότη Αριστομένη Σφιχτοχέρη), στην πρώτη του επίσκεψη στη Φρουτοπία, προσπαθεί να βρει απαντήσεις για την μυστηριώδη εξαφάνιση του Μανώλη του Μανάβη.

froutopia3Φτάνωντας εκεί βρίσκεται σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν άνθρωποι αλλά μόνο φρούτα που μιλάνε. Ο Αιμίλιος το Μήλο, ο πρόεδρος, βγάζει λόγο στη Λαχαναγορά. Ο Θάνος το Κολοκυθάκι σε κόντρα με τον Βρασίδα το Κρεμμύδι για την καρδιά της Μαρουλίτας το Μαρούλι. Ο Ανανίας το Πεπόνι ψάχνει τη βούλα του, ενώ η Μάτα η Ντομάτα παρακολουθεί το νεοφερμένο Πίκο που συζητάει με μια χαρτοσακούλα (!) στην οποία κρύβεται ο αστυνομικός της Φρουτοπίας (ο τελευταίος ανθρωπος που έμεινε πίσω) ο οποίος θέλει να αποκαλύψει τη συνομωσία πίσω από την εξαφάνιση του μανάβη.

Με τις φωνές του Δημήτρη Πιατά, του Δάνη Κατρανίδη, της Ντίνα Κώνστα και άλλων γνωστών ηθοποιών παρακολουθούμε την ιστορία της Φρουτοπίας, όπου τα φρούτα και τα λαχανικά βαρέθηκαν την εξουσία του μανάβη, τα καφάσια, το ζύγισμα και το βράσιμο στην κατσαρόλα και διεκδικούν την ανεξαρτησία τους, οργανώνοντας στρατό και ορκιζόμενα να μην αφήσουν ποτέ πια μανάβη να ξαναπατήσει στη Φρουτοπία...

Ο Πίκος Απίκος προχωράει στην έρευνα φτάνοντας σιγά σιγά κοντά στο Μανώλη το Μανάβη, ενώ παράλληλα στην ιστορία εμφανίζονται τα Σκληρά Καρύδια, τα Λαχανιασμένα Λάχανα, "κάποιοι" που προσπαθούν να δολοφονήσουν τον Αιμίλιο το Μήλο με το σκουλήκι Τριαταντζούμ33, ενώ ο Φραγκίσκος το Φραγκόσυκο ετοιμάζει μια νέα επαναστατική εφεύρεση για να στείλει τον Ησαΐα το σέλινο στη Σελήνη, μια προσπάθεια που αποτυγχάνει καθώς κάποιος λιμάρισε ένα αλυσιδάκι ενώ η Μαρουλίτα το Μαρούλι έχει χάσει τη λίμα των νυχιών της....

(Με τη horror φωνή του αφηγητή) Μη χάσετε το επόμενο επεισόδιο!


Ειναι μια μονο μια δεν υπαρχει αλλη καμια!

4 σχόλια:

discolata είπε...

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΑ ΜΙΑ
ΜΟΝΟ ΜΙΑΑΑΑΑΑΑ
Η ΟΝΕΙ ΡΕ ΜΕ ΝΗ ΦΡΟΥΤΟ ΠΙΑΑΑΑΑΑΑ


γιούχου!

υ.γ. έχω βάσιμες πληροφορίες αλλά και υποψίες, οτι στην προηγούμενή μου ζωή υπήρξα η Μάτα η Ντομάτα....
καρμική ισοφάριση του να ψοφάω να τρώω ντομάτες το καλοκαίρι;μήπως;

Ανώνυμος είπε...

molis tora ekanes enan anthropo eutixismeno! dioti
a)tha matho epitelous na programmatizo to video,
B)tha blepo tin mia mono mia oneiremeni froutopia KSANA kai
c)tha nioso ksana paidoula!
thanks
a.

Unknown είπε...

είμαστε μάλλον... άλλα φρούτα!!!! ;)

Ttallou είπε...

Ω λαλά -λαλα ω!-

Με συγκινείς τώρα,ε!
Τα παιδικά της γενιάς μας...
Φρουτοπία, στρουμφ, μουσικό κουτί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Έβλεπε κανείς σας το Μάριο και τη Μαρία;

("Σε μία ξένη πολιτεία/ζούσανε ο Μάριος κι η Μαρίιια")