Πέμπτη, Οκτωβρίου 20

Αναρωτιέμαι

αν κινδυνεύω περισσότερο από τον ιό H5, από τις (μετ)αλλαγμένες ετικέτες στα σουπερ-μάρκετ, ή από τον τρομολάγνο δημοσιογράφο.

Τόσα χρόνια δεν γινόντουσαν αυτά ή μήπως έχουμε συνειδητοποιημένους ρεπόρτερς; Γιατί αυτός ο πανικός και το πομπώδες ύφος και τα κόκκινα "προσοχή" που αναβοσβήνουν; Ο κόσμος -αυτό το "κόσμος" που αποστασιοποιεί τον δημοσιογράφο, από τους υπόλοιπους δεν το καταλαβαίνω ρε φίλε (πως λέγαμε στο δημοτικό "Εμείς κι ο κόσμος). Ο κόσμος, λοιπόν, πανικοβάλεται. Εύκολα. Και θέλει απλές οδηγίες/συμβουλές.

Φαντάσου πως έχεις ένα μαντρί με πρόβατα. Αν διαπιστώσεις κίνδυνο (π.χ. λύκος), μαζεύεις τα πρόβατα τα βάζεις μέσα, και έχεις και το σκύλο ελεύθερο για να έχει το νου του. Δεν μπαίνεις τρέχοντας ανάμεσα στα πρόβατα με ένα μικρόφωνο να φωνάξεις "Λύκος, λύκος! Τι θα κάνουμε τώρα; Αχ, παναγιά βοήθα! Διακοπή για διαφημίσεις. Λύκος, λύκος! Μπείτε στο μαντρί και σε λίγο θα σας πω περισσότερα για το λύκο που έφαγε 10 σαν και σας στη Βουλγαρία".

Γϊνομαι κατανοητός;

2 σχόλια:

dgalanis είπε...

πάντα τους δημοσιογράφους να φοβάσαι πιο πολύ απ όλους και από τις φαρμακευτικές, και από τους πτηνοτρόφους και από τα πουλιά ...

στο τέλος για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι (μέχρι πριν λίγα χρόνια έφταιγαν μόνο οι δημοσιογράφοι που έγραφαν στο ΚΛΙΚ)

Nassos K. είπε...

Mac,
σου κάνει κάτι τέτοιο;
Θα μου φτιάξεις μιά ταμπλέτα Κυανέρυθρη! Πίσω να φαίνονται οι Κερκίδες του Ναού της Νέας Σμύρνης, δεξιά κι αριστερά τα δύο Κύπελλα, στην μέση το Βαλκανικό Κύπελλο κι η Φωτογραφία του Μπέου μαζί με της Παναγιάς! Κάτω γκαζονάκι πράσινο για τα comments!

Man,
;)