Τρίτη, Οκτωβρίου 4

Intelligent Design 888

Δεν εννοώ το γνωστό ID αλλά απλά ένα πανέξυπνο design που κέρδισε το πρώτο βραβείο Nokia Benelux Design Awards, παρουσιάζοντας ένα πρότυπο κινητό που με απλά λόγια θα χαρακτήριζα ως 'γαμάτο'!

nokia3

To Nokia 888 είναι (ή μάλλον θα ήταν αν κυκλοφορούσε ποτέ) το απόλυτο κινητό. Η προσωποποίηση της ελευθερίας. Μικρό, λεπτό, ελαφρύ (σα σερβιέτα). Η μαγκιά στον όλο σχεδιασμό είναι ότι του δίνει ό,τι σχήμα θες, ανάλογα με τις ανάγκες σου (όχι έτσι ρε συ, έχει δόνηση αλλά όχι κι έτσι).

Μπορείς να το τυλίξεις στον καρπό σου, στον αστράγαλό σου ή στο λαιμό του σκύλου σου. Ή να το κάνεις κλιπσάκι και να το 'πιάσεις' στα ρούχα σου. Πολύ βολικό. Ακόμη κι όταν χτυπάει μεταμορφώνεται στο σχήμα ενός κλασικού τηλεφώνου. Φαντάσου ότι μπορεί ακόμη και να 'εκπαιδευτεί' και να παίρνει διάφορα σχήματα σε διάφορες περιπτώσεις ανάλογα με τις δικές σου προτιμήσεις. Μπορείς να δεις ένα βίντεο 4'.

Εχει, ακόμη, τη δυνατότητα αποστολής e-motions με τα οποία μπορείς π.χ. να 'στείλεις' στο κινητό της κοπέλας σου το σχήμα καρδιάς για να πεις 'σ'αγαπώ' ή στη μάνα σου το σχήμα κουτάλας για να πεις 'πεινάω' ή στον κολλητό σου ένα μεγάλο μαρκούτσι για να του δείξεις την χαρά σου για την νίκη της ομάδας σου. κι άλλα πολλά... (θα ανοίξω ένα 090 με τέτοια).

Το τσακαλάκι ο Tamer Nakisci (ο σχεδιαστής του) σκέφτηκε και τις τεχνολογίες που θα έχει. Υγρή μπαταρία, ευλίγιστη οθόνη αφής (touch screen), ευαίσθητο περίβλημα (body cover) για να αντιλαμβάνεται αλλαγές στο περιβάλλον και να αντιδρά σ'αυτές, και φυσικά τον προγραμματιζόμενο μηχανισμό μορφοποίησης για να παίρνει κάθε φορά το ανάλογο σχήμα.

Αυτό θα πει liquid product design.

2 σχόλια:

Dark Angel είπε...

"Υγρή μπαταρία, ευλίγιστη οθόνη αφής (touch screen),
ευαίσθητο περίβλημα (body cover)"

Μάι ο μάι. Γκιμι μορ
Τι περιγραφή... σαν να μιλάς για την Μουλάρα Κροφτ ρε μπόι

:))

Ανώνυμος είπε...

Χεχε, μου θύμισες κάτι πολύχρωμα χαρακάκια τα οποία,με μια κίνηση, χτυπώντας τα στον καρπό σου γίνονταν βραχιόλια! :)