Δευτέρα, Οκτωβρίου 17

The origin of love

Οταν η Γη ήταν ακόμη επίπεδη, και τα σύννεφα φτιαγμένα από φωτιά, και τα βουνά φτάνανε στον ουρανό, ίσως και ψηλότερα, όλοι σαν φίλοι ζούσαν στη γη, και περιπλανώντουσαν σαν μεγάλα βαρέλια.

origin
κάνε κλικ για μεγέθυνση

Είχαν δυό ζευγάρια χέρια, δυό ζευγάρια πόδια και δυό πρόσωπα πάνω σε ένα τεράστιο κεφάλι για να μπορούν να βλέπουν γύρω τους, καθώς μιλούσαν, και καθώς διάβαζαν. Και δεν ξέραν τίποτα από αγάπη. Ηταν πριν την έλευση της αγάπης.

Τότε υπήρχαν τρία φύλα. Το ένα έμοιαζε με δύο άντρες, κολλημένους πλάτη με πλάτη, και λεγόταν Οι Υιοί του Ηλιου. Ιδια σε σχήμα και διαστάσεις ήταν Οι Κόρες της Γης. Μοιάζανε με δυό γυναίκες σε μία. Και Τα Παιδιά της Σελήνης, σαν ένα πιρούνι ενωμένο με ένα κουτάλι, ήταν μισό Ηλιος, μισό Σελήνη, μισό κόρη, μισό υιός.

Μα οι θεοί τρόμαξαν από την δύναμη και την απείθεια μας. Ο Θορ είπε, "Θα τους σκοτώσω όλους με το σφυρί μου, όπως σκότωσα τους Γίγαντες." μα ο Δίας απάντησε, "Οχι, καλύτερα να αφήσεις εμένα να χρησιμοποιήσω τους κεραυνούς μου σαν μαχαίρια, όπως έκοψα τα πόδια από τις φάλαινες, και τους δεινόσαυρους τους έκανα σαύρες." Και άρπαξε τους κεραυνούς και γέλασε και είπε, "Θα τους χωρίσω στη μέση, θα τους κόψω μισούς." και μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν στον Ουρανό και γίνανε μεγάλες πύρινες μπάλες.

Και η φωτιά έπεσε με τη μορφή κεραυνού από τα σύννεφα, σαν λαμπερές λεπίδες, και έκοψε στην μέση τη σάρκα τα παιδιά του Ηλιου, και της Σελήνης και της Γής. Και κάποιος Ινδιάνος θεός, έραψε την πληγή σε μια τρύπα και την άφησε στην κοιλιά μας να μας θυμίζει το τίμημα που πληρώνουμε. Και ο Οσιρις και οι θεοί του Νείλους συγκέντρωσαν μια καταιγίδα και ρίξαν ένα τυφώνα, για να μας σκορπίσουν μακρυά, σε μια πλημμύρα βροχής κι ανέμου, σε μια θάλασσα παλιρροιακών κυμμάτων, για να μας ξεπλύνουν. Και αν δεν μάθουμε και δεν συμπεριφερθούμε σωστά, θα μας ξανακόψουν και θα πηδάμε στο ένα πόδι και θα βλέπουμε από ένα μάτι.
....

Την τελευταία φορά που σε είδα, είχαμε χωριστεί στα δυο. Κοιτούσες εμένα κι εγώ εσένα. Είχες ένα τρόπο τόσο οικείο, μα δεν μπορούσα να το καταλάβω γιατί είχες αίμα στο πρόσωπό σου κι εγώ αίμα στα μάτια μου. Αλλά μπορώ να ορκιστώ, από την έκφρασή σου, ότι ο πόνος στην ψυχή σου ήταν ο ίδιο μ'αυτόν στη δική μου. Αυτός είναι ο πόνος. Κόβει μια ευθεία γραμμή στην καρδιά, το λέμε αγάπη. Και τυλίξαμε τα χέρια μας ο ένας γύρω στον άλλο, προσπαθώντας να ενωθούμε πάλι μαζί. Κάναμε έρωτα.
...

Ηταν ένα κρύο σκοτεινό απόγευμα, πολύ καιρό πριν, όταν από το πανίσχυρο χέρι του Δία, έγινε η θλιβερή ιστορία του πως γίναμε μοναχικά δίποδα πλάσματα. Είναι η ιστορία της Προέλευσης της Αγάπης.
____________________

Hedwig and the Angry Inch

Hedwig: That song was by a young mister Kurt Cobain - now that kid's got a future!
--
Tommy: Do you accept Jesus Christ as your personal Lord and Saviour?
Hedwig: No, but I love his work.

8 σχόλια:

Mormolis είπε...

Νομίζω ότι είναι μία από τις καλύτερες ιδέες ever... με καταπληκτικό soundtrack επίσης!

Nassos K. είπε...

Πραγματικά απίθανη ιστορία και απίθανη ταινία. Κάπου διάβασα ότι ανεβαίνει θεατρικό στην Αθήνα.

Φέρτε το κι εδώ πάνω!!!!!!!!!!

ps. Το soundtrack... πως να το πω ευγενικά; ΓΑΜΕΙ!

Zpi είπε...

Θεατρικό! Μωρέ μπράβο. Πολύ θα 'θελα να το δω.
Μιλάμε για πολύ άγρια ίντσα όμως...έτσι;

CM δεν το πετάς και στο cine blog;
Ε My nigga;

dgalanis είπε...

εξαφανίστηκε ένα ποστ σου ή κάνω λάθος ?

Nassos K. είπε...

oops!

Zpi είπε...

Οργισμένη περούκα! Μωρέ μπράβο. Δεν ξέρω τι σόι φάση θα είναι το θεατρικό, αλλά μου φαίνεται πως κάποιος φοβάται να θίξει ευθέως την παράμετρο της οργισμένης ίντσας

Nassos K. είπε...

Ας το λέγανε Πασχαλινό Αυγό! Πιο πολύ θα ταίριαζε...

Και κάτι ακόμα. Ποιά είναι η Παπούλια;

Nassos K. είπε...

ε όχι!
ιεροσυλία!