Δευτέρα, Νοεμβρίου 21

Προσαρμογή

upd. Parallaxi - τεύχος Δεκεμβρίου
(ναι, τυπωθήκαμε)

-----------------------------------

Φαντάζομαι τον καθένα που κάνει κλικ σε κάποιο λινκ και να έρχεται στο blog μου. Με τι διάθεση μπαίνει, τι διάβασε πριν, τι μουσική ακούει εκείνη τη στιγμή. Διαβάζει τα κείμενα όπως τα έγραψα εγώ ή όχι;

prosarmogi
μεγάλο ψώνιο...

Κι όταν λέει ότι του άρεσε ένα κείμενο, για ποιό λόγο το γράφει πραγματικά; Του αρέσει για τον ίδιο λόγο με κάποιον άλλο, ή απλά εκείνη την ώρα θα του άρεσε όποια μπούρδα κι έγραφα; Ισως δεν έχει σημασία. Ειδικά για έναν blogger. Αυτή είναι η μαγεία αυτού του μέσου. Γράφεις για σένα, με όποιο τρόπο και για όποιο θέμα θέλεις κάθε φορά. Είναι ημεροlogιο. Προσωπικό. Χωρίς "πρέπει" και κανόνες.

Πρέπει να φτιάξω λίγο καφέ. Εχω κάπου μπισκότα; Δεν έφαγα ακόμη για μεσημέρι. Πάλι το ξέχασα. Θα πάθω τίποτα. Ας παραγγείλω κάτι. Και θα βάλω γαλλικό. Χειμωνιάζει.

Ισως αυτή του η γλύκα οδήγησε και δημοσιογράφους κλασικών μέσων να ασχοληθούν μ'αυτό. Οπως σε κάθε άλλη παρόμοια περίπτωση, γεννήθηκε μια τάση (trend). Και όλο και περισσότερα περιοδικά και (ειδικά) freezine, στράφηκαν προς το μέσο αυτό, αναζητώντας συνεργασία ή απλά μια βοήθεια κατανόησης του.

To Pearl των Portishead. Εχω τόσο καιρό να το ακούσω. Αλλο έψαχνα κι άλλο βρήκα. Πόσο γλυκές μελωδίες. Βγάλανε τίποτα καινούργιο άραγε; Play. Κάποιος μου είπε ότι ετοιμάζουν κάτι. Ας το ψάξω στο Google μετά.

Δεν αρνήθηκα. Το έχω ξανακάνει. Ομως με δυσκόλεψαν πολύ. Μου ζήτησαν να γράψω με τον τρόπο που γράφω και στο προσωπικό μου blog. Παρόλο που θεώρησα πως είχαν ρίξει μια ματιά, επέλεξα κάποια και τα έστειλα σαν δείγμα γραφής. Μου ζήτησαν να γράψω ένα κείμενο πρωτότυπο, κάτι για το τώρα. Μου ζήτησαν όμως να μην είναι ένα "ήσυχο" κείμενο, αλλά κάτι που να κάνει αίσθηση.

Τι ώρα έχω ραντεβού το βράδυ; Δεν θυμάμαι. Ευτυχώς δεν έχω πονοκέφαλο σήμερα. Κάπου το έγραψα. Ας συνεχίσω το κείμενο και θα το ψάξω μετά. Στις 8; Η μήπως.... Οχι, οχι, κάπου το έγραψα. Να τελειώσω το post όμως.

Νοιώθω σαν τον Charlie Kaufman στο Adaptation. Δεν θέλω να στοιβάξω σεξ, αυτοκίνητα, σαμπάνιες, και χαρακτήρες που μαθαίνουν δυσκολονόητα μαθήματα ζωής ή που ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες και καταφέρνουν τα πάντα στο τέλος και απομακρύνονται στο ηλιοβασίλεμα. Είναι ένα απλό blog, όπως η ζωή, και η ζωή απλά δεν είναι σαν τα παραπάνω. Εχει κείμενα όπως αυτό, αυτό κι αυτό. Μπορώ να τα προσαρμόσω για ένα περιοδικό. Μήπως όμως πάψουν όμως να είναι κείμενα blog; Ή ένα καλό κείμενο είναι πάντα καλό κείμενο;

Τι γράφω; Θέλω κι άλλο καφέ για να το σκεφτώ. Και δεν ήρθε κι η παραγγελία ακόμη. Σκατά. Ουφ τι σκάω;

Blog είναι. Το κάνεις ό,τι θες.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re c! mas aresi ena kimeno kirios epidi mas ekfrazi. akous portishead? kai ego....to ipes leo oti simfono. etsi dimiourgite mia sfera. auto ine to noima tou blog sferon. oso gia to anoigma apo to blog ston tipo giati oxi. den exis na xasis tpt.

milame kirios gia thema ekfrasis, diafonias, simfonias ,opos kai mia sizitisi..auto ine to blog mia sizitisi pou ksekina apo tin kathimerinotita tou blogger kai piani xilia themata. kai piani xilia atoma...

oso gia to pios ine o kathenas pou mpeni sto site i sto blog makari na ixera kai ego.

---
skoumas (auto to anonymous tha ine mallon monimo :D)

Ανώνυμος είπε...

ne oso gia ton tipo pou theli na epektathi sta blogs kai ego an ixe efimerida tha to ekana..
sta blogs apo aplous antropous den xorai oute to psemma oute i fthora oute politika simferonta...
exoume brosta mas skepsis pou den perasan apo koskino...exoume mia alithia se pagkosmio epipedo.

kai ta blogs fisika ine to 1/3 tis alithias pou pame na vgaloume oi antropoi exo..

pisteuo oti
blogs, IM, Emails, Forums, Wiki, Kai to google an kani vivliothiki
tha ine i pio pisti pragmatikotita tis koinonias kai tou politismou mas

Xeris? pisteuo se mia epanastasi poy tha proelthia apo ta Blogs. Ilikrina to pisteuo kai exo vri kai ntokimanter pou lei oti sto mellon i megaloi dimosiografikoi organismoi tha katareusoun apo to asikoto varos ton blogs.!

to ilektroniko mas WoodStock!

Zpi είπε...

Κι εγώ έστειλα κάτι δοκιμαστικά και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα λίγο. Αν και μου είπανε να γράφω όπως γράφω στο μπλογκ διαπίστωσα πως δε θα μπορούσε να είναι ίδια η διαδικασία.
Θα δείξει στην πορεία my nigga

Oneiros είπε...

Ένα καλό κείμενο είναι ένα καλό κείμενο. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν σίγουρα και διαφορές όταν γράφεις για ένα περιοδικό ή μιά εφημερίδα, και δεν μιλάω μόνο για την έλλειψη hyperlinks και την τάση γενικά των ΜΜΕ να απαλείφουν τις πηγές τους (από φόβο μήπως μοιάζουν τα άρθρα τους με επιστημονικά papers ή για πιό πονηρούς λόγους;). Εύχομαι καλή τύχη και στους δυό homies, στις περιπέτειές σας στο χώρο των mainstream media, και δε θέλω υπερβολική μετριοφροσύνη: όταν εκδοθούν τα άρθρα σας, να μας ενημερώσετε για να το γιορτάσουμε.

Blogarismenh είπε...

ωραίο ποστ!! Με κάλυψες!;-)

Loucretia είπε...

Αν ψαχνεις παντως στατιστικα για τις διαθεσεις αυτων που μπαινουν στο μπλογκ σου, σου λεω οτι μπηκα εδω μετα απο ενα ξεγυρισμενο καυγα, πριν ειχα διαβασει ενα κειμενο του Ναυτιλου, μουσικη δεν ακουω αυτη τη στιγμη αλλα ακουω ειδησεις (Πουλερικα, Πετρελαια, Παπακαλιατης)και διαβαζω το κειμενο σου διαγωνιως, σε καλυψα;

J95 είπε...

Εγώ έχω διάθεση sub-zero όλα μου πάνε σκατά και αν πιστέψω τα media είναι ζήτημα 3-4 εβδομάδων να τα τινάξω από τη γρίπη.

Ακούω το Sunday Bloody Sunday των U2 αλλά αυτό δεν έχει να λέει γιατί λίγο πιο πριν άκουγα το These Boots Are Made for Walkin από τη Nancy Sinatra εεε... σόρι από την Anita Carr και αμέσως μετά I can't help falling in love with you σε πανκ διασκευή.

Σε κανα 20λεπτο θα το κλείσω το ρημάδι και θα πάω για Guiness.

Α και όπου να 'ναι γίνομαι 40. Σε 14 χρόνια και 7 μέρες συγκεκριμένα.

Ttallou είπε...

"Νοιώθω σαν τον Charlie Kaufman στο Adaptation"
Εμένα πάλι το κείμενο αυτό με την παράθεση των σκέψεων μου θύμισε "Being John Malkovitz" (οκ, οκ, "Being Omicron" για τις ανάγκες σου!).
Να καλοπερνάς, μπαγάσα.
Και άσε το χέρι να γράφει όπως διατάζει η κούτρα σου. ;-)

Nassos K. είπε...

@loucretia,
Εχω μια αρρώστια με τα στατιστικά από τότε που είδα ότι είναι πολλοί που πιστεύουν ότι τα unique hits και οι επισκέψεις πληρώνουν ενοίκιο και λογαριασμούς ή τουλάχιστον προσφέρουν την αιώνια ευτυχία.
:-D
Μετά από καυγά και κείμενο του Ναυτίλου πως αντέχεις και μπαίνεις σ'αυτό το blog;
Συμβουλή για τις κρύες νύχτες του χειμώνα: μερικά κείμενά μου διαβάζονται και κάθετα. Από κάτω προς τα πάνω ;)

@j95,
Με το These Boots Are Made for Walkin' η διάθεση sub-zero θα πρέπει να αρχίσει να ζεσταίνεται σιγά σιγά. Στη 2η Guiness θα είσαι μια χαρά. Πιες μια και για μένα.
Χρόνια πολλά!

@ttallou,
Στο μυαλό του John Omicron τρομάζω κι εγώ ο ίδιος να μπω. Μπάχαλο!
Καλοπερνάω don't worry. Θα τα πούμε από κοντά ;)

NiO είπε...

να γίνω λίγο κακός...
έτσι όπως το θέτεις είναι σα να υπάρχει ένα θεωρούμενο pattern γραφής σε blog (μην ανησυχείς καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο γράφεις την απορία σου...,το oποίο όμως δεν υπάρχει, δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκεκριμένο σαν κανόνας πέρα από το πρώτο πρόσωπο που εγώ π.χ. σπάνια το χρησιμοποιώ όμως κάθε πρώτο πρόσωπο είναι διαφορετικό ? το ύφος είναι που αλλάζει όποτε μην προβληματίζεστε ούτε εσύ ούτε η μαϊμού, γράφετε με πολύ ιδιαίτερο ύφος και αυτό είναι να πείτε το βγάζεται άλλωστε αν ήσασταν για δημοσιογράφοι - κειμενάδες θα το είχατε ήδη κάνει ? τώρα είστε bloggers και μη προσπαθείτε όταν γράφετε κάτι να σκέφτεστε σαν bloggers γιατί είστε γαμώ τη πουτάνα μου?
Να δώσετε το καλύτερο εαυτό σας στο fanzine που θα συμμετάσχετε, καλή επιτυχία?στο ξαναλέω κάνε cinema όπως μου το έλεγες?.και μη ακούσω τίποτα ξανά για μωρά στη φωτιά !(στη φωτιά τα μωρά στη φωτιά), για τη μαϊμού δε ξέρω,,, είναι διχασμένη προσωπικότητα και μάλλον δώστε της καμία στήλη παραπάνω και τα ζώδια!

Nassos K. είπε...

NiO,
το αντίθετο. Θα έλεγα ότι να υπάρχει ένα θεωρούμενο pattern γραφής στα άρθρα των -περισσότερων- εντύπων.

Αυτό το ιδιαίτερο ύφος του κάθε blogger πρέπει να αξιοποιήσουν τα free.fan.mag.kleinmein.super-zines που κυκλοφορούν.

Το "κάνε cinema" θα το ακολουθήσω, μόνο αν έχω τύπους σαν εσένα να με κρίνουν και να μου γράφουν το soundtrack. Ψωνάρα! :)

Μην ανησυχείς για την μαϊμού. Θα καεί μαζί με τα μωρά στη φωτιά...
μέχρι να γεννηθεί μια νέα προσωπικότητα.

ps. Λες να προτείνω στήλη "Monkey Stars" και να γράφω τα ζώδια, ή με μια γραμμή 090 θα βγάλω παραπάνω;

Souzi Grammatikou είπε...

Osoi diavazoun blogs to kanoun giati agapane tis skepseis twn allwn opoies ki an einai aftes.
Osoi grafoume blogs to kanoume giati agapame tis dikes mas kai theloume na tis moirastoume.
Kai proswpika pistevw pws afto einai ena yperoxo post.

Nassos K. είπε...

Muchos Gracias Souzi ;)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Nassos K. είπε...

Sorry mr. anonymous που το έσβησα, αλλά γράψε το όνομά σου και μετά κράξε όσο θες και όποιον θες. Ή μόνο εμένα. Ή κράξε γενικότερα, χωρίς να αναφέρεις ονόματα. Ή κράξε από κάπου αλλού. Αλλά μη την ξαναπάμε την κουβέντα για την ανωνυμία απ'την αρχή.

thnx

Ανώνυμος είπε...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » »

Ανώνυμος είπε...

Where did you find it? Interesting read »

Ανώνυμος είπε...

What a great site Can ultram be used to get off opiates facial surgery thumb sucking Bike rack for a car Cisco ios warez Chubby checker real name Fishing online shop http://www.compact-refrigerator-7.info Power consumption brother printers Wellbutrin rasuma Equivest vacation club 2004 car rating wax 1985 308 ferrari http://www.vw-thing.info/tire-supplies.html Easton hockey ice skates