Παρασκευή, Ιουλίου 29

Was ist Design?

design

the act of working out the form of something (as by making a sketch or outline or plan); "he contributed to the design of a new instrument".

και όχι μόνο

Flash 8

mm_flash_mx_2004_pro_medium
Macromedia flashMX

Σύφωνα με το News.com η Macromedia ετοιμάζεται να παρουσιάσει το flash8 στις 8 Αυγούστου.

Τώρα αυτό είναι ένα από τα γνωστά "κολλήματα" των εταιριών παραγωγής εφαρμογών με τα νούμερα (βλ. win95, office2003, flash 8 στις 8/8 κλπ.), ή κάτι άλλο; Ούτως ή άλλως τα βαριά ζητήματα, λέγε με αγορά Macromedia από Adobe, θα συζητηθούν αργότερα. Αρα, το νέο παιδί θα έρθει στον κόσμο με το όνομα Macromedia Flash 8 ή Flash MX2005 (και όχι Adobe Flash CS8, χμ.....).

Οπως λέει κι ο Alexoid, γιατί δεν περιμένουν ως το 2008, θα είναι πιο cool!

Η Macromedia δείχνει να έχει δυναμώσει κατά πολύ το flash, δίνοντας, σ'αυτή την έκδοση, βάρος στο video. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως αν και ξεκίνησε σαν ένα animation tool, απέδειξε πως μπορεί να είναι ένα πρώτης τάξεως εργαλεία για την δημιουργία Web-based εφαρμογών. Η ίδια η εταιρία επίσημα το ανασχεδίασε και το προωθεί ως πλατφόρμα σχεδιασμού εφαρμογών.
In a world where most digital experiences fall flat, the Macromedia Flash Platform offers something different. It's a lightweight, cross-platform runtime that can be used not just for rich media, but also for enterprise applications, communications, and mobile applications. No matter how it's used, we designed the Flash Platform so that organizations of all kinds can deliver the most effective experiences imagination will allow.
Σίγουρα θα'ναι ενδιαφέρων ο χειμώνας που έρχεται...

Απίθανα προϊόντα Apple (!)

newapples_s
κάνε κλικ για να δεις τα προϊόντα

Η Apple σίγουρα είναι από τις εταιρίες που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο design των προϊόντων. Είναι όμως μερικές φορές που οι fan κάνουν καλύτερη δουλειά κι απ'την ίδια.

Κάνε κλικ στην φωτό και δες τι σκέφτηκαν τα καμένα μυαλά των οπαδών της Apple. Πτυσσόμενο iPod, νέο Cube στη λογική του G5, iPod micro (καμία σχέση με το iPod flea), και κορυφαία επιλογή το iPod G5.

Αλήθεια, πως σου φαίνεται το iRing, αγάπη μου;

περισσότερα στο Spymac

No more tables

nomoretables

Πολύ καλή παρουσίαση των Cascading Style Sheets (CSS) από τον Douglas Bowman με τίτλο:
No More Tables | CSS Layout Techniques

Κάνε κλικ εδώ για να την δεις.

update: Περισσότερα για το css
Css Beauty
CSS Vault
Zen Garden

αγγελία | mynews admins

myNews

Tο mynews ζητά administrators.
Πληροφορίαι εντός.

Λεσβίες και Google

girls_kissing

O D'ave στο blog του Hello World κάνει μια φοβερή διαπίστωση σε ένα post για λεσβίες και μου δίνει μια πολύ καλή ιδέα!
Lesbians are only hot girls, so the rest of you hunched, leering, badly dressed females (and I use that term in a form more loose than they are) are fakers and frauds. I know this, because I have seen a few movies on the subject, and lesbians, without exception, look like the two in the pic on the left. It is a lovely, wondrous thing. Don't mess it up.
Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πολλά ενδιαφέροντα post στην ελληνική μπλογκόσφαιρα με θέμα το σεξ (δεν ξεχνάω το πολύ δυνατό prelude: penis monologue του J95), τις σχέσεις, τις βούρτσες, τις πούτσες και τελευταία τους gay ή ομοφυλόφιλους ή όπως θες πες τους.

Δεν έλλειψαν ακόμη οι ατέρμονες συζητήσεις και διαμάχες για το "τι κάνει ο άνθρωπος για ανεβάσει τα στατιστικά του", την κακή χρήση του Monitor, και το "πως γίνεται φίρμα ένας blogger".

Αυτό που κάνω μπορεί να φαίνεται ανούσιο, πιστέψτε με όμως είναι ένα πολύ λογικό και χρήσιμο πείραμα. Το θέμα είναι πως αν και προσπαθώ να ενημερώνομαι, και με τη σειρά μου να μεταφέρω εδώ τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάθε τί καινούργιο σε θέματα design, art, τεχνολογίας, αλλά σε μερικά άλλα προσωπικά ενδιαφέροντα, οι μηχανές αναζήτησης οδηγούν εδώ κόσμο μετά από αναζήτηση των λέξεων sex, cannibalismus, πούστης, papari, hacker κλπ.

Μιας και είναι και καλοκαίρι και ο online κόσμος μειώνεται αισθητά, μαζί και τα στατιστικά μου, στο όνομα Υψίστου Google, linkάρω κι εγώ δύο λεσβίες που φιλιούνται.

υγ. Μήπως να έβαζα τη Madonna και την Britney; Ισως θα είχα καλύτερα αποτελέσματα :-D

Islamic art @ Louvre

New Louvre Wing

Η μεγαλύτερη δωρεά για το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου από τον δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα πρίγκηπα Walid bin Talal: 17 εκατομμύρια ευρώ!

Φτώχια καταραμένη. Και τα χρήματα αυτά δεν θα καλύψουν πάνω από το 1/3 του συνόλου του project, το οποίο ανέλαβαν μετά από διαγωνισμό οι αρχιτέκτονες Rudy Ricciotti και Mario Bellini, και που στοχεύει σε επέκταση (σχεδόν τετραπλασιασμό) της πτέρυγας του Λούβρου για την Ισλαμική τέχνη, ενώ αποτελεί την νέα μεγάλη παρέμβαση στο παλάτι του 16ου αιώνα μετά την -πασίγνωστη πλέον- πυραμίδα.

Η νέα πτέρυγα, "θα βοηθήσει στην κατανόηση του αληθινού νοήματος του Ισλάμ, μια πίστη στην ανθρωπότητα, στη συγχώρεση και στην αποδοχή άλλων πολιτισμών", είπε ο πρίγκηπας, ο οποίος περιγράφεται από το περιοδικό Forbes σαν ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Και όλα αυτά λίγες μέρες μετά τα χτυπήματα στο Λονδίνο, για τα οποία κατηγορούνται Βρετανοί Μουσουλμάνοι; Χμ...

links:
Saudi Prince donates $20 million to Louvre
Louvre Gets Donation for Islamic Art Wing
Prince funds Louvre Islamic wing

Πέμπτη, Ιουλίου 28

top10 | Πράγματα που μου σπάνε τα νεύρα στο web design

annoyed

Η εύκολη πλοήγηση και το usability (χρηστικότητα είναι σωστός ελληνικός όρος άραγε;) είναι τα βασικότερα στοιχεία για να κάνουνε ένα site φιλικό στο χρήστη (user friendly). Είναι όμως πολλά εκείνα τα site, ακόμη και επαγγελματικά, που κάνουν τα πάντα για να πατήσεις το κόκκινο x πάνω δεξιά στον browser.

Ισως είμαι υπερβολικός, αλλά είναι μερικά πραγματάκια που μπορούν να με διώξουν από ένα site πολύ γρήγορα. Μάλιστα, όσα περισσότερα συγκεντρώνονται στην ίδια σελίδα τόσο γρηγορότερα φεύγω.

1) Μουσική, ή οποιαδήποτε λούπα ή άλλη ηχογράφηση παίζει μόλις φορτώσει η σελίδα (ή και νωρίτερα πολλές φορές) χωρίς να μπορώ να την κλείσω. Ναι, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βάζουν να παίζει το Porcelain του Moby στη αρχή για να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες τους.

Δεν είμαι εναντίον της μουσικής ή των ηχητικών κλιπ, ίσα ίσα, απλά πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο και πάνω απ'όλα να μπορεί ο χρήστης να επιλέξει αν και πότε θα ακούσει κάτι και τί.

2) Κινούμενα .gifάκια, ειδικά αυτά e-mail που στριφογυρίζουν και άσχημα γραφικά. Π.χ. αυτό το site υπάρχει πραγματικά online. Μα, δες τον ανεμιστήρα! Και το αγαπημένο μου... Mouse pointers με κίνηση ή να αφήνει αστεράκια από πίσω ή να είναι ένα ανθρωπάκι που κουνάει τα χέρια του. Ο,τιδήποτε για να μου αποσπάσει την προσοχή και να μου σπάσει τα νεύρα.
Το αποκορύφωμα είναι ότι δεν χρησιμοποιούν μόνο ένα τέτοιο gifάκι αλλά τόσα πολλά που το site μοιάζει τελικά με την Times Square.

3) Δεν δουλεύει σε ***. Ισως έπρεπε να το έχω πρώτο. Συνήθως το αντιμετωπίζω με τον Firefox. Μα, είναι δυνατόν να σχεδιάζεις ένα site και να μην το τεστάρεις σε κάθε πλατφόρμα, σε κάθε browser; Εκτός αν νομίζεις ότι όλοι νοιαζόμαστε για σένα και το site του και δεν μπορούμε να κάνουμε δυο κλικ και να βρούμε την πληροφορία ή το προϊόν αλλού. Π.χ. αυτό το video club.
Ο browser σας είναι: Firefox1
Το site έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη προβολή στον browser Internet Explorer. Μπορείτε να κάνετε download την τελευταία έκδοση του Internet Explorer ακολουθώντας το παρακάτω link.
Το ξέρω ότι έχω Firefox, και δεν θέλω να κατεβάσω κανέναν ΙΕ. Μου είναι πιο εύκολο να κάνεις εσύ το site να δουλεύει! Οσο για την βέλτιστη προβολή, μην ανησυχείς. Ασε με να κάνω τη δουλειά μου κι ας μην φαίνεται το σεμεδάκι καλά.

4) Δύσκολη ή και ακατανόητη πλοήγηση. Που είμαι; Τι κάνω; Που να πατήσω τώρα; Εδώ είναι που ο designer μπορεί να μας δείξει από ποιο πλανήτη ήρθε ή τι ναρκωτικά παίρνει. Διαφορετικά μενού ανα σελίδα, κουμπιά ακαθορίστου σχήματος που πρέπει να πας πάνω τους για να σου πουν που θα πας αν τα πατήσεις, κανένα link για την αρχική σελίδα, είναι κλασικά παραδείγματα. Ακόμη καλύτερα είναι τα Περί (about us) και Συχνές Ερωτήσεις (FAQs) που πιο πολύ σε μπερδεύουν παρά διευκολύνουν.
Μην ξεχνάτε! Design δεν είναι μόνο γραφικά, είναι και η σωστή δομή του περιεχομένου.

5) Pop-up.. Κι άλλο pop-up... Τόσα πολλά που ακόμη και το πολύ καλό blocker του Firefox παραβλέπει μερικά. Πάνω από τον browser, κάτω από τον browser, πίσω από τον browser. Φτάνει!
Τελευταία, μάλιστα, ανακαλύψανε και τα flash pop-ups. Σίγουρα λιγότερο ενοχλητικά, και πιο καλαίσθητα, μόνο... σας παρακαλώ... μην ξεχνάτε εκείνο το x για να μπορώ να τα κλείνω! Ακούς Pathfinder;

6) Page not found. Πόσο δύσκολο είναι να ενημερώνει κάποιος τα links του ή έστω να τα κατεβάζει; Ειναι πολύ εκνευριστικό, να βρίσκεις αυτό που θέλεις μέσω Google ή κάποιου forum και τελικά το link να είναι σπασμένο. %$#%@^@^%

7) Εκφράσεις τύπου "Kick Ass" (π.χ. "Kick Ass Copy-Writing Service" ή "Kick Butt Web Marketing"). Δεν ξέρω αν θεωρείται πετυχημένο marketing, αλλά προσωπικά με εκνευρίζει αφάνταστα. Θεωρώ πολύ καλύτερη μια καθαρή, αναλυτική παρουσίαση ενός προϊόντος-υπηρεσίας με τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ., παρά ένα τεράστιο banner "Το πιο γαμάτο σεσουάρ της αγοράς. Κάνε κλικ!"

8) Υπερβολική ή άσκοπη χρήση Flash. Ok, κι εγώ την πάω την Marcomedia, και δεν μπορώ να πω, όλοι το χρησιμοποιήσαμε στην αρχή. Ιδιαίτερα όταν το Flash 4 έκανε τα πρώτα του βήματα. Δεν υπήρχε site που να μην ξεκινούσε με flash intro (το οποίο οι εταιρίες web design χρέωναν με εξωφρενικές τιμές). Εν έτη 2005, το flash έχει εξελιχθεί και μαζί και η αισθητική μας. Οχι άλλο κάρβουνο! Και μάλιστα με 564kb loading χωρίς δυνατότητα παράλειψης (skip intro).

9) Λίγο contrast παραπάνω, παρακαλώ. Πόσο cool είναι το διάφανο; Μπορεί και πάρα πολύ, ειδικά με σωστή χρήση σκιών γίνεται πολύ trendy, ε φανταστικέ web designer; Ναι, αλλά πόσο cool είναι το σχεδόν αόρατο;
Και με ενοχλεί όταν το βλέπω κι από ελληνικές εταιρείες με μεγάλο portfolio. Τι να πω; Μόδα είναι θα περάσει (;)

10) Τεράστια "σεντόνια" κειμένου, πολλές φορές χωρίς παραγράφους. Το internet δεν είναι βιβλίο, ούτε περιοδικό ή εφημερίδα. Κι αν κάπου χρειάζονται αναλύσεις επί αναλύσεων, φρόντισε να μου δώσεις κάπου το ζουμί του κειμένου με μια ματιά.
Το internet είναι μέσο που χρήστης θέλει να κάνει την δουλειά του και να πάρει την πληροφορία που θέλει γρήγορα και εύκολα διαβάζοντας μικρά κομματάκια κειμένου. Οι παράγραφοι και τα "κενά τμήματα" είναι καλές λύσεις. Να μου το θυμηθείς που θα γίνουν μόδα και οι στήλες.

Αυτά λοιπόν είναι τα κυριότερα. Είναι κι άλλα, βέβαια, πολλά ακόμη, αλλά που θα πάει... μωρό είναι ακόμη το internet. Θα μεγαλώσει... όχι;

tips | Ομορφες φόρμες web

niceforms

Εχω βαρεθεί τις web forms. Οχι σαν χρήση, αλλά σαν εμφάνιση. Είναι ίσως το μόνο χαρακτηριστικό που δεν έχει αλλάξει τόσα χρόνια. Και δεν μπορείς να σχεδιάζεις κάτι δικό σου, εκτός αν μιλάμε για φόρμες στο flash. Τουλάχιστον έτσι νόμιζα...

...μέχρι που βρήκα αυτό το άρθρο του badboy και του έβγαλα το καπέλο. Μπορεί να μη γίνεται με CSS και να απαιτεί JavaScript, αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο ακόμη και για αρχάριους, και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι χρησιμοποιήσεις το .js αρχείο που σου δίνει και να σχεδιάσεις τις φόρμες όπως θέλεις εσύ.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και δίνει την δυνατότητα -επιτέλους- να ταιριάζουν εικαστικά τα radio buttons και οι λοιπές web forms με το εικαστικό σχεδιασμό ενός site (δες ένα παράδειγμα εδώ).

Τα μόνα αρνητικά είναι πως το μέγεθος των input text forms των text area και των buttons βασίζονται σε φωτογραφία, κι έτσι δεν μπορεί να αλλάζει σε διάφορες περιοχές του site, και ότι εμφανίζει κάποια προβλήματα στον Safari, αλλά μπρος τα κάλλη...

links:
Ολόκληρο το άρθρο
Παράδειγμα εφαρμογής των niceforms
Download niceforms

Windows Vista

vista


Νέα! Τα Windows Vista μέχρι πρόσφατα γνωστά σαν "Longhorn" φθάνουν το 2006.


Μας έχει ζαλίσει η Microsoft με τα νέα Windows. Δείχνει πολύ φοβισμένη μπροστά στον υπέροχο αλλά άγριο Τίγρη της Apple. Προς το παρόν το βάφτισε. Το μωρό όμως θα αργήσουμε να το δούμε....

VIDEO: Δείτε την ανακοίνωση του ονόματος των Windows Vista

update: άψογο το σχόλιο του macephemera
Οι "φανατικοί" των παραθύρων λένε στα τεχνολογικά fora πως είναι κατά 75% ταχύτερο και 230% σταθερότερο από το MacOS X 10.4. Είναι η αναμονή, όπως φαίνεται, σε συνδυασμό με τη ζέστη του καλοκαιριού που δημιουργεί τα περίεργα αυτά φαινόμενα...

update2: -Τι OS έχεις; -WinVista. -Μαλακία... Σvista!

update3: Tiger echoes in Windows Vista - first look @ Macworld
Microsoft has released its first Beta 1 code of Windows Vista (formerly called Longhorn), the next version of Windows, schedule to ship next year.

Defrag zine #7

defrag
Επιτέλους βγάλανε νέο τεύχος. Νόμιζα πως το είχανε κλείσει το περιοδικό.

Κι όμως παρά την πολύμηνη απουσία τους, εμφανίστηκαν με το #7 τεύχος και ανανεωμένο site.
Περιεχόμενα: 6 // L?Atlas // Common // CMP // La Cremeria // Cope2 // Mars-1 // Chris
Cunningham // Kadir Nelson // Asia One // La Famiglia // Yves Marchand //
Totto Renna // Portafoglio Lainz // Jason Siu // OFFF 2005 // Books Review
// Workshop και πολλά ακόμη...

Art + Light

walllights

Ο σχεδιαστής επίπλων και product designer, Jordi Llopis δημιούργησε ένα μοναδικό φωτιστικό, φορητό, κρεμαστό, και πανω απ'όλα πρακτικό.
Lifelight lamp is a sleek designed lighting system that is strong and durable enough to be handled and placed just about anywhere. It's shape allows it to be hung on any wall the way that a picture would be placed, allowing you to create an ever changing lighting environment in a vertical setting. The lifelight can also be placed on the floor and in mass as these beautifully shaped lamps can look like a modern art installation giving your living room an ultra hip gallery effect.
Βρες το στο metalarte.com

Τετάρτη, Ιουλίου 27

Oakley Razrwire

oakleybluetouth

Τι έχει πάθει η oakley τελευταία; Εκεί που είχε ξεφύγει στο σχεδιασμό απλών (σχετικό) γυαλιών ηλίου, με τη χρήση υλικών από άλλο πλανήτη, κι ας τίναζαν τις τιμές στα €375, τώρα βάλθηκε να μας "βάλει τα γυαλιά" και στα gadgets.

Μετά το πολυδιαφημιζόμενο (και στην ελληνική αγορά) Thumb, προμοτάρει το Razrwire, συνεχίζοντας την παραγωγή όμορφων αλλά εκτός πραγματικότητας προϊόντων.

Το τελευταίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα oakley της σειράς wire, στο οποίο προσαρμόσανε ένα wireless Bluetooth? της Motorola το οποίο δουλεύει σαν ένα κλασικό handsfree. Μπορείς να δεχτείς ή να πραγματοποιήσεις κλήσεις με το πάτημα ενός κουμπιού (τυπικότατη εκφραση ε;).

Δεν λέω... Φοβερό το design της oakley, αλλά γιατί να δώσω €295 για να πάρω κάτι τέτοιο; Και ευτυχώς είναι πιο συμπαθητικό και συμαζεμένο από ογκώδες Thumb που αμφιβάλω αν κάποιος θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στο δρόμο μ'αυτό.

τεχνικά χαρακτηριστικά:
Ωρες χρήσης (Διάρκεια χρήσης): 4 με 6 ώρες
Διάρκεια λειτουργία (Standby): περίπου 100 ώρες
Διάρκεια φόρτισης: Ταχεία φόρτιση (80% χορητικότητα) σε 1.5 ώρες - Πλήρης φόρτιση σε 2.5 ώρες
Βάρος: 37 γραμμάρια
Λογισμικό: Δεν απαιτείται

Πανέμορφα t-shirts

tees

Αστεία, καλοσχεδιασμένα, φρέσκα t-shirts από το γαλλικό la Fraise.

Δοκίμασέ τα. Εγώ ήδη διάλεξα 2-3 ;-)

Το "τρυπάνι" του Calatrava

calatravatwist
κάνε κλικ στη φωτό

Αγνωστο το πόσο έφικτό είναι κάτι τέτοιο, αλλά κάποιος δείχνει να θέλει να χτίσει στο λιμάνι του Σικάγου, τον πύργο που σχεδίασε o Santiago Calatrava.

Το κτήριο 700 μέτρων και 115 ορόφων που θέλει να κατασκευάσει ο Christopher Carley με σχέδιο του έπαιζα-ένα-χρόνο-στα-ελληνικά-δελτία-ειδήσεων Καλατράβα, έγινε θέμα στο Σικάγο, καθώς απειλεί τον Sears Tower του Τράμπ, το ψηλότερο κτήριο των ΗΠΑ (ακόμη κι από τους δίδυμους πύργους), αλλά ακόμη και τον Freedom Tower, τον αντικαταστάτη του World Trade Center, ο οποίος ξανασχεδιάστηκε και υπολογίζεται να τελειώσει το 2010.

Αν τελικά κατασκευαστεί, με όλα τα προβλήματα όπως η έλλειψη χρηματικών πόρων και τον Donald Trump να τα έχει πάρει γιατί πρόκειται να είναι ψηλότερο από το δικό του (size matters), θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό, και ενδιαφέρον στόχος για ένα ακόμη 9/11.

links:
- Chicago High Rise Plan Faces Tough Market
- Chicago's Calatrava: Build it and they will come
- Chicago skyscraper would be nation's tallest
- Plans for nation's tallest building trump Trump
- Chicago Developer Wants to Erect Tower With a Twist

eBay | Vampire Killing Set

vampireset

Ολοκληρωμένο σετ εξόντωσης βρυκολάκων στο eBay. Αυτό είναι product design. Μη χάσετε αυτή την εκπληκτική προσφορά. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου ρουφήξουν το αίμα...

...οπότε καλό είναι να έχει εύκαιρα καρφιά, ένα μαχαίρι, ένας φακός για να κατεβαίνεις σε υπόγεια και κατακόμβες, κανα δυο σταυρούς, μια βίβλο "USED TO READ THE GOSPEL OVER CHILDRENS HEADS AS A REMEDY AGAINST ATTACKS AND ALSO FOR EXORCISM", μερικά γυάλινα μπουκαλάκια για να ανακατεύεις μαγικά και θεραπευτικά φίλτρα και ένα βιβλίο με οδηγίες χρήσης. Ολα αυτά μπορεί να τα βρείς και στα σκουπίδια με λίγο καλό ψάξιμο αλλά γιατί να κουράζεσαι και να μην εκμεταλευτείς αυτήν την πολύ καλή προσφορά και να τα αποκτήσεις μόνο με $150.00;

Φέρνει τον παλιό καλό τρόπο στον 21ο αιώνα και με νέα υλικά!

Ελπίζω να πιάνει και σε εφοριακούς, τραπεζικούς, τρακαδόρους φίλους και πρώην συζύγους.

από το gizmodo

Μ'αρέσει να ζωγραφίζω σκουπίδια

drawingrubish

Well hello my internet adventurer you must have travelled far. I have been waiting for you

Το I Like Drawing πήρε τα μολύβια του και βγήκε στους δρόμους να ζωγραφίσει σε σκουπίδια.

Φτάνει πια με το design και την Κίνα...

chinadesign

...έτσι σκέφτηκαν οι Bruce Tharp και Stephanie Munson του core77 και ταξίδεψαν στην Κίνα να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τι γίνεται σε εκείνη τη γειτονιά του πλανήτη.
There has certainly been a great deal of speculation lately regarding the real or perceived rise of Chinese industrial design. We say "perceived rise" to emphasize that their impending world domination in this field is not a foregone conclusion, despite the frequent flurries of listserve chatter and design-conference panel discussions supporting such a notion.
Ολο το άρθρο στο core77

Τρίτη, Ιουλίου 26

Γάλα... Canabian

gotjoint

"Το συγκεκριμένο χόρτο είναι ό,τι πρέπει για τις αγελάδες καθώς λειτουργεί ως ήπιο ηρεμιστικό, καθώς πολλές αγελάδες σήμερα είναι "πολύ στρεσαρισμένες".

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι αγελαδοτρόφοι-γαλακτοπαραγωγοί στο μικροσκοπικό πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν και διαμαρτύρονται για την κυβερνητική απαγόρευση, που τους δεν τους επιτρέπει να ταΐζουν τα ζώα τους με... ηρεμιστικό χόρτο.

"Οι ήρεμες αγελάδες παράγουν καλύτερο γάλα. Αυτή είναι οι αλήθεια", λένε οι θυμωμένοι αγρότες του Λίχτενσταϊν. Και οι πιωμένες παράγουν ακόμη πιο καλό, έχω να προσθέσω.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Φαντάζομαι πως ολόκληρη η ιστορία γίνεται από τους παραγωγούς που θέλουν να αποθηκεύουν και λίγο χορταράκι και για τους ίδιους, χωρίς να έχουν προβλήματα με το νόμο, οπότε η φράση "Τροφή για τα ζα είναι κυρ-αστυφύλακά μου" είναι και γαμώ τις δικαιολογίες.

Πονηρός ο βλάχος.

zine | destructed #6

destructed

Το #6 του .pdf περιοδικού destructed είναι online με θέμα "Situations Are Complex".

Μια συλλογή από πολύ καλές δουλειές (για άλλη μια φορά). Ξεχωρίζω τη φωτογράφιση του Akif Hakan Celebi (σ.16-19), τα χέρια του Franck Duval (σ.24), τη συγκριτική φωτογράφιση της Susanne Mewing (σ.31-33), τα ασπρόμαυρα της Simone Sbarbati(σ.72-76) και ως καλύτερη την φωτογράφηση της Vera Tammen (σ.52-56).

Ακόμη δεν το κατέβασες;

Οι Designers προς Lenny Kravitz: Ελα να μας πάρεις τη δουλειά

lenny

Εχει γίνει αρκετός ντόρος για την εταιρεία design του Lenny Kravitz. Είχα κάνει και παλιότερα μια αναφορά. Το τελευταία σχετικό άρθρο όμως των NYTimes ξαναταράσει τα νερά.

Δεν είναι λίγα τα site και τα blogs που αναφέρθηκαν σ'αυτό το άρθρο τις τελευταίες μέρες. Πραγματικά φαίνεται πως οι celebritites (π.χ Lisa Bonet, Vanessa Paradis, Kylie Minogue, Natalie Imbruglia, Madonna, Naomi Campbell, Nicole Kidman) ασχολούνται και με το design σαν hobby ή δεύτερη απασχόληση, οι περισσότεροι μάλιστα απ'αυτούς με την αρχιτεκτονική, ενώ ο Lenny εδώ και δύο χρόνια έχει την δική του εταιρεία και ο ίδιος ασχολείται με το product design και μπορεί Ora-ito (εκπληκτικός και ίσως #1 στον κόσμο) να μην είναι, αλλά τα πάει μια χαρά (πιθανόν και λόγω του ονόματος).

Τώρα αν θέλει να ασχοληθεί και με την γραφιστική, και να αλλάξουμε θέσεις, δέχομαι ευχαρίστως!!! Ακούς Lenny;

Eye-tracking + Usability Testing

eyetracking

Ρίξε μια ματιά στο άρθρο του Mark C. Russell στο Usability News με θέμα: "Using Eye-tracking to Supplement Usability Testing"
This article discusses how eye-tracking can be used to supplement traditional usability test measures (...) Results show that eye-tracking data can be used to better understand how users initiate a search for a targeted link or web object. Frequency, duration and order of visual attention to Areas of Interest (AOIs) in particular are informative as supplemental information to standard usability testing in understanding user expectations and making design recommendations.
Ενδιαφέροντα αποτελέσματα από την χρήση της τεχνολογίας eye-tracking σε χρήστες internet. Πολύ χρήσιμα συμπεράσματα είδικά για το σχεδιασμό επαγγελματικών site και e-shop.

Καιρός να αναθεωρήσουν ορισμένοι τις απόψεις περί στάνταρ στην τοποθέτηση ορισμένων στοιχείων πάνω στο site, καθώς και την χρήση του design στην καθοδήγηση/βοήθεια στην πλοήγηση του χρήση.

gadgets | Pin Clock

pin_clock_lg

Θυμάσαι εκείνα τα παιχνίδια που πίεζες το χέρι, ή το πρόσωπό σου σε πολλές ακίδες και αυτές έπαιρναν το αντίστοιχο σχήμα; Τι θα έλεγες για ένα τέτοιο... ρολόι;

Εχω δει πολλά ρολόγια-gadgets αλλά τα περισσότερα ήταν πολύ χαζά. Το συγκεκριμένο με ενθουσίασε. Τέλειο αισθητικά με το ασημί χρώμα και τις μεγάλες βίδες στην μποστά όψη να το κάνουν κάπως... ρετρό. Οι 3000 ακίδες του είναι τοποθετημένες έτσι ώστε πηγαίνοντας μπρος πίσω να σχηματίζουν (σε μορφή digits) την ώρα και τα λεπτά, συνοδευόμενα από ένα διακριτικό ήχο.

Λειτουργεί με ρεύμα και σίγουρα θα ήθελα ένα στο γραφείο μου αν δεν ήταν τόσο ακριβό (€123,19).

Shhhh, don't say the p-word!

dogcast

Είναι κάτι που ακούγεται από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά μιας και έλειπα το αναφέρω τώρα. Η λέξη podcast είναι απαγορευμένη στα χωράφια του Redmond. Εναλλακτική πρόταση; Blogcast.

Απ' ό,τι φαίνεται, η Microsoft τιμωρεί τους υπαλλήλους της που χρησιμοποιούν τη λέξη "podcast". Αυτό το συνθετικό pod είναι που κάνει τον Βασιλάκη Πύλες (Bill Gates), να βγάζει αφρούς και να χτυπιέται σαν μωρό παιδί που ακούει μουρουνόλαδο.

Αλλωστε δεν είναι μόνο τα iPod και το iTunes που μπορούν να αποθηκεύσουν και να παίξουν τις εκπομπές. Μπορεί να είναι τα πιο δημοφιλή, τα πιο καλοσχεδιασμένα, αυτά που πουλάνε σαν τρελά, αλλά και τα προϊόντα της Microsoft μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά.

"Αρα", σου λέει, "μην ξανακούσω να λέει κανείς p****st θα τον γυρίσω στο DOS. BLOGcast θα το λέμε". Πιθανολογείται τα νέα Windows Vista να απεγκαθίστανται και να κάνουν un-register μόνα τους όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη λέξη podcast.

Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να είναι αστικός μύθος.

Δευτέρα, Ιουλίου 25

And the winner is CrazyMonkey!!!

blogday05

Το θυμάσαι αυτό; Κοίτα να δεις ενθουσιασμό! Κέρδισα ;-)

BlogDay winning Design
A lot of people were exposed to the projects and some of them even asked questions and made suggestions but only one bright designer from Greece send me his brilliant design and Won.

The winner is Nassos Kiratzoglou, a 25 years old Art Director from Greece. This is his Blog and this is the winning design. I love it! What do you think?


Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν προλαβαίνω να τον βοηθήσω στην υλοποίηση του site. Οσοι πιστοί κλικάρετε...

Trainspotting, δέκα χρόνια μετά?

porno

Irvine Welsh - Πορνό. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα παραμονής στο Λονδίνο, βλέποντας τη νιότη του να ξεφτίζει, ο Σάιμον - το Αρρωστάκι - Γουίλιαμσον επιστρέφει στη γενέτειρά του. Έχει αποτύχει θεαματικά ως κράχτης, νταβατζής, σύζυγος, πατέρας κι επιχειρηματίας και τώρα αρπάζει μια ευκαιρία που μοιάζει να είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της ζωής του.

Στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει την επιτυχία του κόλπου του, θα αναζητήσει συνεργάτες. Μια ιδιαίτερα ελκυστική περίπτωση είναι η όμορφη Νίκι Φούλερ-Σμιθ, νεαρή φοιτήτρια της οποίας οι φιλοδοξίες, ο εγωισμός και τα προβλήματα μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα αντίστοιχα δικά του.

Ωστόσο, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του της παραγωγής και σκηνοθεσίας μιας πορνογραφικής ταινίας, το Αρρωστάκι θα χρειαστεί να συνεργαστεί με τον παλιό του φίλο, επίσης εκπατρισμένο, Μαρκ Ρέντον καθώς και μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πιο γνωστό κι αγαπημένο πρώην πωλητή αεριούχων ποτών της πόλης, τον «Ζουμερό» Τέρι Λόσον.

Στον κόσμο του Πορνό όμως τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, καθώς το Αρρωστάκι κι ο Ρέντον ανακαλύπτουν ότι εκκρεμούν διαφορές ανάμεσά τους που πρέπει να λυθούν, διαφορές που αφορούν κυρίως τη δική τους σχέση, αλλά και τις σχέσεις τους με τον ολοένα και πιο ασταθή Φρανκ Μπέγκμπι και τον αποβλακωμένο απ’ τα ναρκωτικά Σπαντ.

Το Πορνό είναι ένα μυθιστόρημα για την παρέα του Trainspotting δέκα χρόνια μετά, μια παρέα που σχεδιάζει ακόμα το μεγάλο κόλπο, που στήνει ακόμα τη μεγάλη κομπίνα, που παλεύει ακόμα για την πρώτη θέση ενώ το τρένο της ζωής της κινδυνεύει να εκτροχιαστεί από στιγμή σε στιγμή με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:
Ο Irvine Welsh γεννήθηκε το 1961 στη Σκωτία. Το πρώτο του βιβλίο, Trainspotting (1993), έκανε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και η μεταφορά του στον κινηματογράφο έκανε ακόμα πιο γνωστή την παρέα από το Εδιμβούργο. Από τότε έχει γράψει δύο θεατρικά έργα, το Headstate (1998) και το You 'll Have Had Your Hole (1998) και 6 βιβλία , το Acid House(1994), το Marabou Stork Nightmares (1995), το Ecstasy (1996), το Filth (1998), το Glue(2001) και τελευταίο το Porno(2002), τη συνέχεια του Trainspotting.

Life Hacking [1]

Το παρακάτω "τρικ" δουλεύει στα ασανσέρ Otis.

Πατώντας ταυτόχρονα το "close" και το κουμπί ενός ορόφου η πόρτα κλείνει αμέσως και το ασανσέρ πηγαίνει κατευθείαν στον όροφο.

Μπορείς να το δοκιμάσεις στο αντίστοιχο του εμπορικού κέντρου "Πλατεία"

Τώρα ξέρεις...
dialexis_hor_banner
Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, διοργανώνει ένα κύκλο διαλέξεων μόνο για τα μέλη της. Οι διαλέξεις Θα γίνουν στην αίθουσα διαλέξεων της Adobe (Αδριανοθυρών 27-29 Υμηττός) και η ώρα προσέλευσης είναι στις 18:30 για κάθε μέρα.

Η είσοδος σε όλες τις διαλέξεις είναι ελεύθερη, αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, οι συνάδελφοι μέλη της Ένωσης, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή για την ημέρα ή τις ημέρες που θέλουν να παρακολουθήσουν.

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005 - "Η τυπογραφία στη σύγχρονη οπτική επικοινωνία"
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005 - "Στρατηγική και design"
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005 - "Εισαγωγή στην τεχνολογία των CSS για web designers"
ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005 - "Αφίσα. Η διαδρομή ενός θρύλου"
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005 - "Αστέρι η μακέτα! Και τώρα;" + "Μετά την μακέτα τι;"
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005- "Everything but the idea. Creative Suite 2. Better by Adobe"


Περισσότερες πληροφορίες στο gda.gr

Stylegala

stylegala

Εληξαν τα ταξίδια των διακοπών. Με μαυρισμένα χέρια και ανανανεωμένα και ξεκούραστα μυαλά απολαμβάνω τα γνώριμα μονοπάτια των web design + art sites. Ορισμένα δείχνουν να επέστρεψαν κι αυτά από διακοπές.

Για παράδειγμα το Stylegala. Μη ρωτάς γιατί το ξαναναφέρω. Απλά κάνε ένα κλικ και μη ξεχάσεις να το κρατήσεις στα bookmarks. It's absolute quality.

Προσθέσαν μερικές και ανανεώσαν τις υπολοιπες κατηγορίες σε μια νέα δομή. Να σου πω την αλήθεια είναι άλλο ένα Newstoday-like site (σαν το myNews), αν και το βρίσκω λίγο πιο λειτουργικό και με περισσότερο περιεχόμενο.

Γενικά, θα βρείς:

1. Gallery: Οπου μπορείς να βαθμολογήσεις άλλα site
2. News: Μια στήλη με τα νέα του Stylegala, όπου γράφουν μερικοί design "heavy-weights" όπως οι Mike Davidson, Jason Santa Maria, Andy Clarke, Cameron Moll και Shaun Inman
3. Public News: Οπου όλοι μπορούν να κάνουν post οτιδήποτε.
4. Features: Πολύ καλά άρθρα με θέμα (όπως αναφέρει και ο υπότιτλος του site): web design and standards

Podcasting του λαού

odeo

Discover, Create, and Subscribe to original audio content for your iPod or MP3 player. Το odeo ανέβηκε!

Οσοι δεν ξέρετε τί είναι το podcasting ρίξτε μια ματιά εδώ. Οπως σχολιάζει και ο Oneiros, τα podcasts είναι εθισμός...

Το odeo σου επιτρέπει να φτιάξεις ένα δικό σου "κανάλι" το οποίο μπορούν να ακούν οι υπόλοιποι από το site ή και να εγγραφτούν σ'αυτό. Αν κάποιος είναι εγγεγραμένος σ'ένα κανάλι, τότε αυτό συγχρονίζεται αυτόματα (μέσω μιας μικρής desktop εφαρμογής) με το iPod ή τον υπολογιστή.

Υπάρχει μεγάλη θεματική ποικιλία για να διαλέξεις, ή να ανοίξεις το δικό σου, σε όποιο θέμα σε ενδιαφέρει (τέχνη, αθλητικά, πολιτική, σεξ, κωμωδία). Οσο το site γίνεται γνωστό, τόσο θα μεγαλώνει και η λίστα.

Ενδιαφέρον έχουν οι διάφορες εφαρμογές τις υπηρεσίας:
1. Εκπαίδευση: Ενας καθηγητής μπορεί να ανοίξει ένα κανάλι με σημειώσεις για ένα μάθημα. Αν είσαι άρρωστος μια μέρα, απλά τις κατεβάζεις.
2. Σεμινάρια/Εργαστήρια: Τα podcasts (ειδικά με το odeo) είναι μια καλή εύκολη λύση για να παρακολουθήσεις σεμινάρια από μακρυά. Κάτι σαν εύκολο e-learning.
3. Ραδιόφωνο: Μια καλή ευκαιρία για όλους μας να αποκτήσουμε δική μας εκπομπή στο ραδιόφωνο και να παίζουμε τραγούδια που μας αρέσουν. Τώρα ποιος θα μας ακούει είναι άλλη υπόθεση...


update: Επιστροφή από τις διακοπές και η ιδέα ακόμη υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Συμμετοχές;

Για δες ποιος ήρθε!!!

return

Επιστροφή από ολιγοήμερες διακοπές. - Φτάνει αυτό ή αφήσω μόνο τον τίτλο; -Οχι! πες μας κι άλλα... Πως πέρασες; Λείπεις μέρες, μέχρι και στο Real People του Πρώτου Θέματος σε βάλανε και δεν πήρες μυρωδιά. -Το είδα. Klein Mein, αλλά ας πάρω τα πράγματα από την αρχή...

Την τύχη μου.
Δεν ξεκίνησε η άδεια που έδωσα στον εαυτό μου με τους καλύτερους οιωνούς. Ο πατέρας του Τ. τελικά δεν τα κατάφερε. -Ελα ρε φίλε. Ο πατέρας μου... Τέλος! -Είσαι σπίτι; Ερχομαι από κει. Δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα. Τι να πεις και σε ποιον; Τίποτα. Απλά βρίσκεσαι εκεί και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται τελικά.
Μπύρες, τσιγάρα και χαλαρή κουβέντα με τους φίλους πάνω στο καπώ ενός μπεζ zastava. (Μπορώ να πω κάτι αστείο, ή δεν κάνει;). Χτυπάει το τηλέφωνο. -Την τύχη μου.. Ναι; -Ελα Ν. η Γ. είμαι (η δεύτερη γυναίκα του πατέρα μου). Ο πατέρας σου... (Κάπου εδώ τα πόδια μου κόβωνται λόγω της γύρω κατάστασης και το μυαλό μου κάνει χίλιες σκέψεις το δευτερόλεπτο.) -Ναι; -Χτύπησε με τη μηχανή και έσπασε το πόδι του. Τον έχουν στο χειρουργείο. Γλέντια και χαρές. Κηδεία το πρωί και στο καπάκι ταξίδι στην Ξάνθη για να δούμε τι θα δούμε. Ωραίο πρόγραμμα διακοπών.
Εν συντομία, η κηδεία ήταν η πιο δημοσιοϋπαλληλίστικη διαδικασία που έχω δει ποτέ. Ο ιερέας, παλιός πορτιέρης σε μαγαζιά του αεροδρομίου ξεπέταξε τη λειτουργία και μας οδήγησε κουνιστός και λιγιστός στην αίθουσα "για τον καφέ". -Να ζήσετε να τον θυμάστε... -Κι εσύ να κόψεις τους κεφτέδες, ήθελα να πω αλλά το ρούφιξα για να μην έχουμε ιστορίες.
Στην Ξάνθη τα πράγματα αποδείχτηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο. Απλά θα πρέπει να μείνει "εκτός γηπέδων" 3-4 μήνες. Κεφάλι άθικτο ευτυχώς. Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν αργότερα.

Θέλω διακοπές. Τώρα.
-Εεεε, φαγώθηκες. Πηγαινε να δω τι θα καταλάβεις. -Μια λέξη. Υπνος! 5 μέρες έμεινα σε ένα σπίτι στον Αη-Γιάννη στο πρώτο πόδι, τις 3 έπεσα σε θερινή νάρκη. Η μεγαλύτερη απόσταση που κάλυψα ηταν ως την σημαδούρα, 10 μέτρα μακρυά από την παραλία. Κούρασηηη... Ουφ!
Εξορμήσεις σε Ποσείδι και Ν.Σκιώνη έδωσαν την απαραίτητη δράση σ'αυτή την εβδομάδα. Οπου εξόρμηση, βάζω μαγιώ, μπαίνω στο αμάξι, οδηγάει άλλος, φτάνουμε, βγαίνω από αμάξι, τσαλαβουτάμε, πίνουμε καφέ, χειροκροτάμε ως γνήσια ελληνική καφρο-αντροπαρέα των ωραιότερο κώλο του πλανήτη, ξαναβουτάμε, μπαίνουμε στο αμάξι, βγαίνουμε γιατί "βράζει", ξαναμπαίνουμε, οδηγάει άλλος, επιστροφή. Κούρασηηη... Ουφ!

Πορνό.
-Μόνο αυτά; -Οχι ρε. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και ιδιωτικές πριβέ προβολές ταινιών (4 δωμάτια, Ανάλυσέ το, Ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας και Ηταν άξιος) με συνοδεία άδειων κουτακίων μπύρας στο πάτωμα και γεμάτων τασακίων στο τραπέζι.
Την απαραίτητη ηλιοθεραπεία (τις ελάχιστες φορές που ξυπνήσαμε αξιοπρεπή ανθώπινη πρωινή ώρα για κάτι τέτοιο) συνόδευε το "Πορνό" του Irvine Welsh, συμπαθητικότατη συνέχεια του πασίγνωστου "Trainspoting". Παρακμή και κούρασηηη... Ουφ!

Κατανάλωση.
Τις υπόλοιπες ώρες σκεπάζουν έντονα, συζητήσεις για ταινίες του Tarantino, και τη συμμετοχή του Μελισσανίδη σε μια εξ'αυτών, για τις οδηγικές ικανότητες των Montoya και Schumacher, κυνήγι μυγών, κουνουπιών και λοιπών ενοχλητικών ζωήφιων, συνοδεία μουρμουρητών στο αγαπημένο "Where is my mind" των Pixies, και κατανάλωση αφθονης μπύρας και καρπουζιού.

Αι γυναίκαι και οι άγγλοι.
Αξιοσημείωτες συνάντησεις με: την Μ., την Ζ., μια παρέα βάρβαρων άγγλων που στις 10 το βράδυ αν τους έκοβες θα έβγαινε μπύρα αντί για αίμα, 2 τρελόπαιδα σκιωνίτες φοιτητές φανατικούς των mmorpg, 1 χοντρομαλάκας μυθομανής και μια νέα γνωριμία (πως λέμε 090; καμία σχέση) την Σ.

Πηλίκον.
Λίγες μέρες αλλά καλές. Θα ήθελα περισσότερες αν και ομολογώ πως μου έλειψε λίγο και η Θεσσαλονίκη. Τα κεφάλια μέσα τώρα, με μοναδική ελπίδα για 2-3 μέρες ακόμη στο 15αύγουστο. Πάω να ξεκαθαρίσω τα email μου και να ξεφυλίσω το ολόφρεσκο Wired που με περιμένει στο γραφείο. Καλώς σας βρήκα.

Πέμπτη, Ιουλίου 14

Κλειστόν....

vacations

Επιτέλους (!!!!!!!!), μετά από 2 χρόνια, καταφέρνω να φύγω για μια βδομάδα διακοπών. Ηρεμία, παραλία, ξάπλα, μπύρες, φαγητό. Θέλω να ξεχάσω το όνομά μου. Να κάνω αποτοξίνωση από την πόλη, τη φασαρία, το internet, τα blogs, τα τηλέφωνα, την τηλεόραση. Δυστυχώς όχι σε κάποιο τροπικό μέρος που θα με υποδέχονται με "aloha" και θα μου φτιάχνουν κοκτέιλ σε καρύδες. Ούτε στην αγαπημένη Βαρκελώνη. Σε μια ξεχασμένη παραλία της Χαλκιδικής θα είμαι, αλλά δεν με νοιάζει.

Φεύγω. Χωρίς βαλίτσες. Μόνο με το μαγιώ και καλή παρέα. Adios Amigos!

---------------
If we would only give, just once, the same amount of reflection to what we want to get out of life that we give to the question of what to do with a two weeks' vacation, we would be startled at our false standards and the aimless procession of our busy days.
~Dorothy Canfield Fisher

Μέχρι να γυρίσω σκέψου το...

---------------
... μετά τα ξαναλέμε ...
... για τεκίλες στο Θερμαϊκό, και μπύρες στο Αραμπέλλα ...
... περιμένοντας το φθινώπορο και την πρώτη βροχή ...
... ελπίζω να είμαστε μαζί ...
... my sweet princess ...

update: Λίγο πριν κλειδώσω και φύγω, παρατήρησα την αλλαγή στο icrazymonkey.blogspot.com (η παλιά μου διεύθυνση), όπου γέμισε με Wap java games, ringtones, wallpapers και λοιπές μπούρδες. Οποιος δεν κατάλαβε την αλλαγή του URL και με έχει στα link του, ας το αλλάξει με το καινούργιο ή έστω ας το αφαιρέσει. Ευχαριστώ.

Πωλείται SX1

sx1

SX1, μόλις 2 μήνες χρήσης, με εγγύηση, με κάρτα μνήμης 128ΜΒ, στο κουτί του, με όλα τα extras και cd με εφαρμογές και παιχνίδια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά στα comments.

Τιμή εκκίνησης: EUR 90.00
Επιθυμητή τιμή: EUR 180.00
Τιμή άμεσης πώλησης: EUR 160.00



Δείτε την δημοπρασία στο fleamarket ή στείλτε μου email.

PixelRoller

FloPaint

Το PixelRoller είναι ένα ρολό βαψίματος που βάφει.. pixels.

Designed as a rapid response printing tool specifically to print digital information such as imagery or text onto a great range of surfaces. The content is applied in continuous strokes by the user. PixelRoller can be seen as a handheld "printer", based around the ergonomics of a paintroller, that lets you create the images by your own hand.

Λες να κάνω έτσι το σαλόνι μου;

Νέα κόλπα, περισσότερη δύναμη, νεο macloaded

Macloaded_New

Κυρίες, κύριοι, λάτρεις των mac υποδεχτείτε (ντραμς.....) το νέο macloaded. Μία καθαρά προσωπική ιστοσελίδα με κύριο περιεχόμενο τους υπολογιστές Macintosh.

To site είναι αρκετό online προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών mac στην ελληνική. Τώρα με ένα πετυχημένο update, ένα νέο πιο δυνατό forum και ένα καλοδεχούμενο facelift, μας περιμένει πιο οργανωμένο από ποτέ.

"Μήνες τώρα σκεφτόμουν διάφορα πράγματα που ήθελα να αλλάξω ή να προσθέσω στο site, αλλά ο περιορισμένος χρόνος μου με κρατούσε μακρυά από την υλοποίηση τους. Με αφορμή λοιπόν ένα πρόσφατο update του script στο οποίο βασίζεται το Macloaded ξεκίνησα να κάνω μία απλή αναβάθμιση ή οποία σε λίγα μόλις λεπτά εξελίχθηκε σε κάτι πολύ μεγάλο που μου ήταν αδύνατον να το τελειώσω μονομερής", μας λέει ο Παναγιώτης Τσαμουδάκης (a.k.a. Daemon) και χειροκροτώ αυτή του την προσπάθεια.

links
+ Macloaded.gr
+ Macloaded forum

Blogging + Video = Vlogging

vlogging

Ηταν αναπόφευκτο: Oι bloggers που έγραφαν ασταμάτητα για τα πάντα από πολιτική μέχρι τεχνολογικές συμβουλές ή και πως να βράσεις ένα αυγό μπορούν τώρα περάσουν τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τα πειράματά τους σε ένα άλλο επίπεδο βιντεοσκοπώντας και εκπέμποντας όσα θέλουν να πουν χάρη στη νέα μόδα, το video blogging.

Video blogs - ή πιο σύντομα, vlogs - είναι blogs που κυρίως προβάλουν βίντεο αντί για κείμενο.

Ολο το άρθρο στο Wired

Τετάρτη, Ιουλίου 13

BlogDay design

blogday05

BlogDay design Contest. This is for web designers who want to take the Blogday.org design challenge! Deadline: July 25.

What is BlogDay 2005?
I believe that we bloggers have to have one day in the year which will be dedicated to know other bloggers, from other countries or areas of interests. I think, that not only that we need to know other bloggers; we need also to recommend about them to our Blog visitors.
When I’m trying to see the end in mind, in this is day every blogger will post a recommendation of 5 new blogs (in the same time). In this day all Blog web surfers will find themselves leaping and discovering new, unknown blogs.


What will happen on BlogDay?
In one long moment In August 31st 2005, bloggers from all over the world will post a recommendation of 5 new blogs (at the same time) - preferably blogs different from their own in culture, point of view and attitude. On this day, all blog surfers will find themselves leaping and discovering new, unknown blogs, celebrating the discovery of new people and new bloggers.

update: Δεν άντεξα να μη συμμετάσχω. Πως σου φαίνεται;

BlogDay_Draft006_NK
κάνε κλικ να δεις την φωτό

Aaron Baggio

thinker
The Thinker

Απλά υπέροχα! Τα πορτραίτα του Aaron Baggio είναι το δυνατό του σημείο. Με ένα μοναδικό στυλ μπλέκει καρικατούρες με παράξενες υφές, απλές γραμμές και πολλούς κενούς χώρους, για να δώσει έμφαση σε λεπτομέρειες, που τα κάνει ζωντανά. Κάνε κλικ!

New kid on the blog (χωρίς αρίθμηση)

The Lexus and the Olive Tree
The widening differences between the industrialized and fundamentalist worldviews.

Ιστολογικές ενοχλήσεις

Μεγάλο respect στον Δημήτρη Γλέζο για τις ιστολογικές ενοχλήσεις που έκατσε κι έγραψε, με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα.

Γιατί το έχουμε χάσει τελευταία...

Οργάνωση αρχείων σε nested φακέλους

endofera

Ο Abby Christopher και ο Mike Faden γράφουν στο WiredNews για το τέλος της εποχής της οργάνωσης αρχείων σε nested folders.

"Οι ειδικοί στο user-interface ενός από τα μεγαλύτερα design houses του κόσμου λένε πως το Mac OS X Tiger είναι η αρχή του τέλους για τον Macintosh Finder - η εποχή της οργάνωσης φακέλων σε nested folders (ο ένας μέσα στον άλλο) τελείωσε.

Οι ειδικοί του frog design της Silicon Valley υποστηρίζουν πως τα νέα χαρακτηριστικά όπως αυτό της "καθολικής" αναζήτησης με το Spotlight, είναι πολύ πιο χρήσιμα στον εντοπισμό πληροφοριών από την ιεραρχία των φακέλων και αρχείων την οποία υποστηρίζουν τα περισσότερα interfaces, είτε σε Mac είτε σε Windows-based PC".

Αν και φιλοmacικός, οφείλω να δείξω και την "άλλη άποψη"...

που λέει πως το τέλος της εποχής αυτού του είδους της οργάνωσης έχει ήδη ξεκινήσει από όταν η microsoft ξεκίνησε την ανάπτυξη των Longhorn πριν μερικά χρόνια. Ρίξε μια ματιά στα νέα Longhorn και στο νέο σύστημα αρχειθέτησης WinFS (Windows Future Storage).

Must read 4 designers

zines

Ορίστε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες, που σαν designer, θα πρέπει σίγουρα να έχει στο νου σου. Αυτά τα δύο φυλλάδια από το Sappi (.pdf), το Life with Print - Europe [2004] και το Life with Print - North America [2004] περιέχουν πληροφορίες για την αξία των έντυπων μέσων και έχουν μια πολύ καλή ανάλυση γι'αυτά. (Το αντίστοιχο Power of Print - Southern Africa δεν έχει τόσο ευανάγνωστα γραφήματα αλλά αν προσπαθήσεις μπορεί να βγάλεις κάποια άκρη).

Για παράδειγμα:
Ποιό μέσο περιέχει πληροφορίες για τις οποίες ενδιαφέρεστε περισσότερο;
Ραδιόφωνο : 8%
Internet : 24%
Τηλεόραση : 30%
Εφημερίδες : 36%
Περιοδικά : 45%

Σε ποιό μέσο η διαφήμιση έχει μεγαλύτερη "αίγλη";
Internet : 6%
Καλωδιακή TV : 16%
Network TV : 34%
Περιοδικά : 44%

Μη ξεχάσεις να δεις τη σύντομη ad campaign (.swf) της Sappi , που υπερασπίζεται τα έντυπα μέσα (ειδικότερα τα περιοδικά) με μερικές έξυπνες ατάκες, όπως:

"How can something that does not move be so moving? How can something that makes no sound say so much? That's the power of print."

Bastard #2

cobalt

Το δεύτερο τεύχος του Bastard Magazine είναι online. Πάνω από 140 σελίδες σε ένα υψηλής ποιότητας και αισθητικής .pdf (15.4 ΜΒ)

Toca Me Magazine

Μόλις ήρθε με email

Τρίτη, Ιουλίου 12

Αιμοδοσία

blood

- Ναι;
- Ελα ρε φίλε. Ο πατέρας μου χρειάζεται αίμα. Μπορείς να δώσεις;
- Ε; (αμηχανία) Ναι εννοείτε!

Τι με ρωτάει; Φυσικά! Ο πατέρας του Τ. είναι καιρό τώρα με χημειοθεραπίες, τις οποίες σταματήσαν πρόσφατα. Σήμερα το πρωί τους είπα πως χρειάζεται 4 φυάλες αίμα.

- Ναι ρε, φυσικά!
- Thnx! Θα έρθω με το μηχανάκι, σε 10' είμαι εκεί.

Κι έδωσα αίμα. Ενιωσα όμορφα που μπόρεσα να είμαι δίπλα σε ένα φίλο και βοήθησα. Βοήθησα; Ξέρω γω; Τι να πεις και πως να συμπαρασταθείς σε μια τέτοια περίπτωση. Ελπίζω να πάνε όλα καλα.

- Ευχαριστώ αδερφέ.
- Μη το ξαναπείς.

Χμμ...

update: Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.
Δυστυχώς πριν 1 ώρα μάθαμε τα δυσάρεστα.
Καλό ταξίδι κ.Δ.

Διαγωνισμός iTunes

iTunes

Η Apple ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα 500 εκατομμύρια τραγούδια που θα έχουν πωληθεί στο iTunes Music Store μέσω ενός μετρητή, έτσι ώστε οι χρήσττες του να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το ποιος θα κατεβάσει το τραγούδι με αύξοντα αριθμό 500 εκατομμύρια.

Κατά την αντίστροφη μέτρηση, η Apple θα δίνει ανά 100,000 τραγούδια ένα iPod mini και μια iTunes gift card για 50 δωρεάν τραγούδια στον πελάτη του iTunes που θα αγοράζει το τραγούδι που θα συμπληρώνει τα 100,000.

Αυτός που θα κατεβάσει το πεντακοσιοστό εκατομμυριοστό κομμάτι, θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο που είναι 10 iPod της επιλογής του για να τα μοιραστεί με την οικογένειά του και τους φίλους του, 10.000 τραγούδια δωρεάν και όλα τα έξοδα πληρωμένα για 4 άτομα για μια συναυλία των Coldplay κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδεία τους.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα τη διαθεσιμότητα του Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band και The Long and Winding Road στο iTunes Music Store. Και τα δυο τραγούδια ηχογραφήθηκαν ζωντανά το περασμένο Σαββατοκύριακο στη συναυλία Live 8 με τους U2 και τον Sir Paul McCartney.

από το computeractive.gr

Δεν φοβόμαστε .com

noafraid

Εκατοντάδες στέλνουν μήνυμα στους τρομοκράτες πως δεν φοβούνται...

Ο web designer Alfie Dennen ήταν άρρωστος και έμεινε σπίτι του εκείνη την ημέρα. Καθώς έβλεπε την τραγωδία στην τηλεόρασή του, δέχτηκε μια φωτογραφία στο κινητό του που έδειχνε ένα φίλο του να προσπαθεί να βγει από το σταθμό του King's Cross.

"They were expressing great strength that they wouldn't let these things worry Londoners," είπε ο Dennen στο CNN.com. "I thought it would be great to have a place where people could share these feelings".

Κι έτσι μέσα σε δύο ώρες το www.werenotafraid.com ήταν έτοιμο.

από το cnn


Καλή προσπάθεια... προσωπικής προβολής! Ασε που βλέπω τους λονδρέζους να γίνονται σαν τα αμερικανάκια, θα σκάει λάστιχο και θα πέφτουν όλοι κάτω και θα προσεύχονται στη βασίλισσα και τον ύψιστο να τους βοηθήσει.

Λέω να φτιάξω το ΧεζόμαστεΠάνωΜας.com

World Usability Day

wud
wud_special_logo

H HFI (Human Factor International) επιλέχθηκε ως σπόνσορας για την 1η ετήσια World Usability Day, την οποία διοργανώνει η UPA (Usability Professionals Association).

Στις 3 Νοεμβρίου 2005, μια σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο θα προωθήσει το user-centered design, με το σλόγκαν "Making It Easy".

"This is a great opportunity for usability to be recognized on a global scale as the key differentiator for technology," says Jay More, President of HFI. "We are proud to be involved with such a fantastic event."

Χρόνια Πολλά

bday

Agoraphobic Mind's Birthday
Περάστε μια βόλτα και πείτε Χρόνια Πολλά!..

ΟΧΙ όλοι μαζί! Είναι αγοραφοβικός λέμε..

Δευτέρα, Ιουλίου 11

anOTHER T.SHIRT COMPETITION
Our COMPETITION is a reinterpretation of the traditional t-shirt competition

8X6 Magazine
Το πρώτο τεύχος του StreetRes Magazine με τίτλο 8x6! Κατεβάστε το .zip

Design "Conest"
2 μήνες έμειναν για να "κερδίσεις" τις alternative motivational posters

databhi
Ωραίο blog, ωραίες φωτογραφίες

Beginner's Guide to Creating Web Pages

webdesign

no prior Web page experience is necessary!

This hands-on tutorial teaches readers the fundamentals of creating Web pages, along with more advanced ideas like message areas, chat, and e-commerce options to make the page look like it was created by a professional. The book begins by explaining the need for HTML and the basics of good Web page design. It then covers using HTML tags and tools, formatting text, adding images, and building links. Later chapters demonstrate how to add features to Web pages including tables, colors, frames, multimedia content, JavaScript, Style Sheets and Dynamic HTML. The author has also included several hundred pages of useful additional information, perfect for the beginning Web designer.

Το σχήμα του ήχου

like_a_prayer
Madonna, Like A Prayer
Pop music has its own style of repetition.


What does music look like?

"The Shape of Song is an attempt to answer this seemingly paradoxical question. The custom software in this work draws musical patterns in the form of translucent arches, allowing viewers to see--literally--the shape of any composition available on the Web. The resulting images reflect the full range of musical forms, from the deep structure of Bach to the crystalline beauty of Philip Glass".

Designin' with Orlando

elisabethtown

Drew Baylor: [embracing] Please don't take this as rejection.
Claire Colburn: I really don't.

Στην νέα του ταινία, Elizabethtown, ο Orlando Bloom παίζει τον πιο ζηλόφθονο ρόλο στο Holywood, αυτό ενός industrial designer, ακολουθώντας τα βήματα της Julia Roberts [Runaway Bride] και της Eva Marie Saint [North by Northwest].

Στην αρχή της ταινίας, ο Drew (δεν είναι γυναικείο όνομα αυτό;) ανακαλύπτει πως το Spasmotica, το αθλητικό παπούτσι που σχεδίασε είναι η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της βιομηχανίας παπουτσιών, και πως μόνο για να το ανακαλέσει η εταιρεία του θα κοστίσει 972 εκατ. δολάρια...

Μάλλον δεν θα στείλω στην Nike εκείνο το portfolio που έλεγα ;-)