Πέμπτη, Ιουνίου 30

Ο Πύργος της Ελευθερίας ξανασχεδιάστηκε

groundzero

"Ωραίο είναι", είπαν, "αλλά πόσο ασφαλές;" και αποφάσισαν πως το στριφογυριστό design του προς κατασκευή πύργου δεν ταίριαζε στην ανασφάλεια που έχει προκαλέσει στους πολίτες το χτύπημα 9.11 στο ground zero.

Η αρχές ασφαλείας θέσανε το ζήτημα της έλειψης ασφάλειας που έχει το συγκεκριμένο σχέδιο, ειδικά σε επιθέσεις από το έδαφος. Ετσι ο αντικαταστάτης των δίδυμων πύργων θα έχει σαν κύριο γνώρισμα την πραστασία από τρομοκρατικά χτυπήματα και όχι το design.

Το νέο design του 1,776όροφου πύργου χαρακτηρίζεται ως "truck-bomb-proof" και θα βρίσκεται σε διπλάσια απόσταση από την West Street από ότι στον προηγούμενο σχεδιασμό. Η βάση του θα είναι καλυμμένη με ένα τεράστιο σύμπλεγμα από πολύ δυνατά υλικά (ατσάλι και τιτάνιο) τα οποία θα προσφέρουν ασφάλεια σε μια ενδεχόμενη έκρηξη.

Χαρακτηριστικό του βάρους το οποίο προσδίδουν στην ασφάλεια είναι τα βιολογικά και χημικά φίλτρα που θα υπάρχουν στον εξαερισμό, οι ειδικές σκάλες ασφαλείας για χρήση από τους πυροσβέστες, όπως και οι πολλές έξοδοι κινδύνου.

Τέλος, ο πύργος θα έχει στην κορυφή του ένα "κατάρτι" με ενσωματωμένη μια κεραία, σχεδιασμένο έτσι που θα θυμίζει τον πυρσό του Αγάλματος της Ελευθερίας.

Ρε τα καημένα τα αμερικανάκια....
Σκηνή σε κάμπιγκ θα θέλουν να στήσουν και θα κάνουν μελέτες ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη:
- Freedom Tower redesigned
- Redesigned tower at ground zero unveiled
- New Freedom Tower Addresses Security
- Revised design meant to make Freedom Tower less vulnerable to attack
- Freedom Tower redesign published
- Tower design tweaked to better resist explosions
- Freedom Tower rises in defiance of the bombers

3 σχόλια:

Oneiros είπε...

Αν είναι έτσι τα πράγματα, στήνουν ναό σ' αυτό που διαφεντεύει τις ζωές τους: το φόβο (αφήφιση = ευφημισμός). Όχι ότι δεν το περίμενα, δηλαδή.

Stefanos είπε...

Ετσι όπως πάνε αυτοί θα απαγορέψουν το κλάσιμο ως επίθεση με χημικά..

Ανώνυμος είπε...

Very cool design! Useful information. Go on! digital camera single bar driveway gate cruises Ingredient effexor Online keno directories ambien http://www.accounting-continuing-education.info In-line water heaters Tales craps Hotsie pressure washer Call center chicago november conference watch me shine joanna pacitti http://www.motorizedwheelchairs9.info packages cruise