Δευτέρα, Ιουνίου 6

Final Fantasy X

ff10_logo

Ο Tidus, ένας 17χρονος αθλητής του Blitzball (κάτι σαν υποβρήχιο πόλο), βρίσκεται στο γήπεδο την ώρα της επίθεσης του Sin στην πόλη του Zanarkand. Προσπαθώντας να γλυτώσει βρίσκει τον φίλο του πατέρα του, Auron, ο οποίος τον οδηγεί (πετώντας τον μέσα στον Sin) στην άγνωστη γη Spira, χίλια χρόνια στο μέλλον.
Εκεί μαθαίνει ότι η πόλη Zanarkand, στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, έχει καταστραφεί. Μπαίνοντας στην παρέα της Summoner Yuna και των Guardians της, ξεκινά μια προσπάθεια να ανακαλύψει τις αληθινές αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή και σύντομα συνειδητοποιεί ότι η εξαφάνιση της Zanarkand και η μεταφορά του στο μέλλον δεν είναι τίποτα σε σχέση με την αποστολή που αναλαμβάνει ενάντια στον Sin.

Αργησα λίγο να μπω στον κόσμο του Final Fantasy (κάτι χρόνια), αλλά το Χ με έχει ενθουσιάσει. Το πήρα πριν 2 βδομάδες μετά από παρότρυνση φίλου, fan της σειράς, ο οποίος μου είπε χαρακτηριστικά "Περιμένω το XII τώρα. Αλλά πάρε παίξε το Χ πρώτα, να δεις τι σημαίνει RPG σε PS2. Θα πάθεις πλάκα. Και μόλις το τελειώσεις έλα να σου δώσω το XII. Οσοι το είδαν στην E3, τρίβουν τα χέρια τους".

Πολύ δυνατά στοιχεία RPG, αν σκεφτείς ότι μιλάμε για κονσόλα, ένα καλό σενάριο και εκπληκτικά γραφικά. Σίγουρα εκπληκτικά γραφικά. Πολλά παιχνίδια τα χαρακτηρίζεις ωραία. Το FFX είναι μαγευτικό. Θα το ήθελα λιγότερο politicaly correct, λιγότερο "γιαπωνέζικο" στην φιλοσοφία του gameplay και πιο κοντά στο Gamers' Manifesto που σχολίασε ο Oneiros. Δεν μπορώ να το ζητήσω όμως πιο όμορφο.
Καλοσχεδιασμένοι ήρωες (κλασικό anime), υπέροχα τοπία και μαγικά εφέ και animations στις μάχες (δοκίμασε να καλέσεις aeons και θα δεις), σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα. Ακόμη και οι εναλλαγές από τα pre-rendered "βιντεάκια" του στο καθαρό gameplay και πίσω είναι πανέμορφες. Αν και τα μενού ήταν λίγο πιο καθαρά και minimal, θα ήταν άριστο.

Ετσι όπως προβλέπεται το Final Fantasy XII (ειδικά με το PS3) με βλέπω να μου φεύγουν αρκετά ευρώ με την κυκλοφορία του. Πάντως, όσοι έχετε PS2 και δεν έχετε δοκιμάσει το FFX, κάντε το.

1 σχόλιο:

Nassos K. είπε...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Κωστή. Πάω να παίξω το FFX, και περιμένω τα επόμενα ;-)