Τετάρτη, Ιουνίου 22

F1 | Για γέλια και για κλάματα

formula1

Το φιάσκο του grand prix των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως είναι απόλυτα λογικό, ανάγκασε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκίνησης να κοινοποιήσει τη παρακάτω ανακοίνωση:

Η Forluma 1 είναι ένα αθλητικό γεγονός. Πρέπει να λειτουργεί υπό συγκεκριμένους κανόνες. Αυτοί, δεν είναι διαπραγματεύσιμοι κάθε φορά που ένας εμπλεκόμενος φορέας φέρνει στη πίστα αναξιόπιστο εξοπλισμό για τον αγώνα. (η συνέχεια στο contra)

Προκειμένου να διευκρινιστούν ακόμη περισσότερα πράγματα, η FIA κάλεσε εκπροσώπους των επτά ομάδων σε ακροαματική διαδικασία, την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, στο Παρίσι.

Διαβάστε, ακόμη, το χρονικό του τριημέρου, την ανακοίνωση των... "ανταρτών" και τις αντιδράσεις των οδηγών.

Αυτό που δεν ήξερα είναι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκίνησης δημοσίευσε επιστολές τις οποίες αντάλλαξε με τη Michelin. Εν ολίγοις, η γαλλική εταιρία τόνισε πως αν δεν επιτραπεί η χρήση νέου μίγματος, τότε προτείνει στις ομάδες να μειώνουν ταχύτητα στη στροφή 13, καθώς... "Με τέρμα γκάζι, η μάξιμουμ αντοχή είναι δέκα γύροι". Μάλιστα, οι ομάδες το προχώρησαν ακόμη περισσότερο, ζητώντας την πρόχειρη κατασκευή "S" στην επίμαχη στροφή. Η απάντηση που ήρθε από τη FIA, κάνει λόγο για απαράδεκτο λάθος εξ αιτίας της Michelin, ενώ τα περί "S", τα θεώρησε ως και ανεπίτρεπτα.

Το χαλάσαμε κι αυτό. Ο Παοκ απ'το κακό στο χειρότερο, το champions league το πήρε η Liverpool, η Εθνική φάνηκε κουρασμένη για να κάνει κάτι στο Confederations, και η F1 έχει συμπτώματα ελληνικής μπλογκόσφαιρας.

Αντε, πάμε για κανα μπάνιο...

3 σχόλια:

ANemos είπε...

Κουράγιο! Θα το αντέξουμε κι αυτό!

petrangr είπε...

Όλα τα κακά σε αυτούς τους Αμερικάνους συμβαίνουν! Κρίμα όμως για τους θεατές.
Φαντάσου να είχε συμβεί αυτό στην Ελλάδα, θα μου πείς ας είχαμε πίστα και ας γινόταν αυτό.

Nassos K. είπε...

@naftilos:
Λες;

@petrangr:
Αν είχαμε πίστα στην Ελλάδα και γινόταν κάτι τέτοιο, θα ήταν η πρώτη φορά που θα είχαμε τίτλο ειδήσεων "Φασαρίες σε Grand Prix" και "Τα σπάσανε όλα στα pit της Ferrari".