Τετάρτη, Ιουνίου 8

Η AEon Flux (ξανα)ζωντάνεψε

aeonaeon2
AEon Flux - Το κομικ και η ταινία

Πριν μερικά χρόνια μου έφερε ένα φίλος ένα DVD με ορισμένα επισόδια από μια σειρά comic του Mtv. Πρωταγωνιστούσε μια ψηλή, μελαχρινή, με ανορεξικό αλλά σέξι κορμί που σκοτώνει και μια δερμάτινη στενή στολή, κάτι ανάμεσα σε catwoman και s/m mistress.

Ξεπέρασα την αδιαφορία που μου προκαλούσε το Mtv στην όλη υπόθεση (παρότι φανατικός οπαδός των βλαμένων Beavis & Buthead) μόλις είδα τα πρώτα επεισόδια. Το αρχέτυπο της action ηρωίδας καθάριζε τους "κακούς" με τα λέιζερ για την πλάκα της, χρησιμοποιώντας όπλα και ακροβατικές κινήσεις που θα κάνανε ακόμη και την Emma Peel (The Avengers) να ζηλεύει.

Η Aeon Flux, είναι μια πράκτορας της υπόγειας, φτωχής αλλά ελεύθερης πόλης Monica, που υποστηρίζει την σκέψη την τέχνη και την αναρχία, σε αντίθεση με την αντίπαλο της Bregna, που φροντίζει για τις υλικές ανάγκες των κατοίκων της αλλά τους έχει δέσμιους της σκληρής και αυστηρής τάξης που αστυνομεύει η κυβέρνηση του κακού αλλά πανέξυπνου Trevor Goodchilde, με κρυφές κάμερες παντού.

Στην πρώτη σεζόν, η Aeon σε κάθε επισόδιο σκότωνε χωρίς να το πολυσκεφτεί όποιον θεωρούσε αντίπαλό της σαν καλή ηρωίδα κομικ. Η δεύτερη σεζόν είχε μια ιδιαίτερότητα, αφού στο τέλος κάθε επεισοδίου η Aeon πέθαινε...

Την ίδια λοιπόν σέξι, μαυροντυμένη ηρωίδα περιμένουμε φέτος πιο Χολιγουντιανή και σε σάρκα και οστά της Charlize Theron. O έρωτας που έχω με την πρωταγωνίστρια και το καλό κεντρικό story του Peter Chung (τελευταία με εντυπωσίασε με το Matriculated του Animatrix), με κάνει να ελπίζω πως θα είναι καλό σαν τη μεταφορά των X-Men και όχι σαν την Catwoman.

Δεν υπάρχουν σχόλια: