Τετάρτη, Ιουνίου 8

ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΤΑΣ - τι θα γίνει μ'αυτή την κακιά συνήθεια;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό!!

Ανώνυμος είπε...

χα :)!
Το σπαστικό είναι μόνο πως το παρόν mousepad μου δε βοηθάει στις μικρές κινήσεις του ποντικιού κι έτσι η εκπαίδευσή μου στο mousecamp δεν προχώρησε :(

Oneiros είπε...

Εξαιρετικό, απ' τις καλύτερες πρακτικές επιδείξεις νέων φιλοσοφιών UI design (για τους περίεργους: I navigated just fine and beat the game, all without clicking even once). Ακόμα και χωρίς click, το ποντίκι είναι "σπάταλο" σε κινήσεις, και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι χρήστες. Εγώ θα περιμένω τα cortical interfaces, ή τουλάχιστον τα ολογραφικά - full body gesture / voice operated (παραδείγματα: Earth Final Conflict και Minority Report).

Nassos K. είπε...

Θεωρώ το ποντίκι πανέξυπνο ως συσκευή κατάδειξης, αλλά διαφωνώ με την αντιμετώπισή του ως μόνη λύση ειδικά δίπλα σε ένα -για πολλούς- άχρηστο πληκτρολόγιο.
Το voice operation θα είναι πραγματικά πολύ καλό αλλά μόνο για απλούς ελεγχους π.χ. φώτα στο σπίτι, play στο video, θέρμανση, και γενικότερα λειτουργίες διακόπτη στο σπίτι αλλά και στην εργασία.
Δεν μπορεί να εξαφανιστεί το panel επιλογών είτε με τη μορφή κουμπιών, ποντικιού, touch-screen ή full body gesture, στα οποία ολογραφικά είμαι αντίθετος. Τα βρίσκω κουραστικά. Δοκίμασε να πληκτρολογήσεις ή να ρίξει μια μπουνια στον αέρα και μετά σε ένα pad, η στον τοίχο (τι θα κάνεις που, είναι δικό σου θέμα).

Oneiros είπε...

Μέχρι να φτάσουμε στα direct cortical shunts, το μέλλον ανήκει στις πολυτροπικές διεπαφές (η ανάγκη γι' αυτό θα γίνει φανερή όταν οι πρώτες γενιές θυμάτων των RSI θα αρχίσουν να ζητάνε μαζικά αποζημιώσεις από τους κατασκευαστές hardware).
Οι ηχητικές διεπαφές προσφέρονται γενικά για χειρισμό με κοφτές εντολές (πχ. Esper), αρκεί βέβαια να μπορείς να μειώσεις την ηχορρύπανση στο χώρο εργασίας (subvocalising - bone induction would also work), και μην ξεχνάς ότι οι κινήσεις όλου του σώματος μπορεί να συνιστούν γυμναστική' ο προγραμματισμός θα μπορούσε τότε πραγματικά να μοιάζει με πολεμική τέχνη! (μάλλον με tai-chi θα έμοιαζε περισσότερο)

Nassos K. είπε...

Πελάτης: Εχετε έτοιμη την εφαρμογή που σας ζήτησα;
Προγραματιστής: Μισό λεπτό να τελειώσω κάτι bugs στο κάτα μου.

Karate here!