Σάββατο, Αυγούστου 27

Υπόγεια Τέχνη

train_projection

Λίγη φαντασία αρκεί να κάνεις Τέχνη στα σκοτεινά τούνελ του μετρό.

Η συσκευή
Ανάμεσα στα projets του Universitat der Kunste Berlin, υπάρχουν μερικές πολύ έξυπνες ιδέες. Στη συλλογή του Moving Canvas, για παράδειγμα, συμπεριλαμβάνεται το "Parasite", ένα homemade φορητό σύστημα προβολής (φωτό 1 + 2) που τοποθετείται στα βαγόνια των υπόγειων σιδηρόδρομων. Ενας προτζέκτορας, ένας καθρέφτη, ένα mini mac, μια μπαταρία, μια βαλίτσα και φαντασία. Αρκούν.

Οι άνθρωποι
Ενα ακόμη project από τους Frederic Eyl, Gunnar Green και Richard The.


...ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΤΟΥΝΕΛ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΖΩΗ...

Η ιδέα
Τα τούνελ των υπόγειων έχουν κάτι το 'σκοτεινό' κάτι το 'μυστηριώδες'. Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα μέσα σ'αυτούς τους διαδρόμους. Η ιδέα του Parallel Worlds, χρησιμοποιεί τη συσκευή αυτή για να προβάλει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από σταθμό σε σταθμό, όμορφες, παράξενες και σουρεαλιστικές εικόνες και μηνύματα, φέρνοντας έναν "διαφορετικό κόσμο" στα παράθυρα του βαγονιού. Confusing the routine of your train-travelling-journey, your habits and perception Parallel allows you a glimpse into a different world full of surrealist imagery. Δες εδώ το βίντεο.


Περισσότερα και στο we-make-money-not-art

Καλή ιδέα
Αν και έχει προβλήματα εφαρμογής, ένα ογκώδες κουτί με αμφίβολη διάρκεια λόγω μπαταρίας, και όχι και τόσο καλή ποιότητα εικόνας λόγω προβολής από ένα φθηνό projector, μέσω ενός καθρέφτη, η όλη ιδέα θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια ειδική συσκευή προβολής για βαγόνια, και να χρησιμοποιηθεί για διαφημιστικούς λόγους πολύ εύκολα και με μεγάλη επιτυχία.

Αυτά τα μυαλά και αυτές τις ιδέες τις ζηλεύω.

2 σχόλια:

skoumas είπε...

Τρομερή Ιδέεα όντως. Αν δεν κάνω λάθος και αν δεν ήταν απλά η φαντασία μου, πρέπει να υπήρχε και στο μετρό της Αθήνας ένας προτζέκτορας με διαφημήσεις όμως, όπως Coca Cola!

CrazyMonkey είπε...

Δεν το έχω δει τις Αθήνας αλλά φαντάζομαι είναι όπως αυτό της Βαρκελώνης. Οχι προτζέκτορας δηλαδή αλλά πολλές αφίσες όπου, καθώς περνάει το τρένο φαίνονται σαν animation.