Τετάρτη, Αυγούστου 31

Το PSP είναι τελικά "καλή φάση, δικέ μου"

psp_frontb

Πέρα από κορυφαίο gadget της χρονιάς για τους gamers, το PSP της Sony φαίνεται ότι αποτελεί και αγαπημένο gadget των hackers, που εκμεταλλεύονται τα χαρακτηριστικά του για χρήσεις που οι κατασκευαστές δύσκολα φαντάζονταν. Διάφοροι hackers από την Αμερική και Ιαπωνία, όπου το PSP κυκλοφορεί ήδη εδώ και λίγους μήνες, έχουν ανακαλύψει τρόπους, μεταξύ άλλων, για να κάνουν web surfing, να φιλοξενούν chat sessions, να αποθηκεύουν και να αναπαραγάγουν διάφορους τύπους αρχείων media και να κάνουν emulation κλασικών παιχνιδιών από άλλες πλατφόρμες.

Μια ολόκληρη κοινότητα έχει ξεπηδήσει στο Internet, αφοσιωμένη στην ανάπτυξη και διάδοση ανάλογων hacks. To γνωστό site Tom's Hardware φιλοξενεί τα 10 καλύτερα hacks για το PSP ενώ νέα sites όπως το PSP-hacks καταγράφουν με λεπτομέρειες πώς θα μπορέσει κανείς να "απογειώσει" το PSP. Τα περισσότερα από αυτά τροποποιούν το firmware της συσκευής, που παίζει το ρόλο λειτουργικού συστήματος.


από το PCMagazine

Θα χρησιμοποιούσα τη λέξη moders και όχι hackers παρόλα αυτά. Σημασία βέβαια έχει αυτό που πραγματικά κάνουν όλοι αυτοί οι τύποι και το γουστάρω. Οπως και με τα PS2 και XBOX (ειδικά μ'αυτό) τρελαμένοι σ'όλο τον κόσμο αγοράζουν μια έτοιμη συσκευή ψυχαγωγίας και την μετατρέπουν σε ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Ρίξε μια ματιά σ'αυτά τα 10 καλύτερα hacks για το PSP και θα καταλάβεις. Περιλαμβάνεις από αλλαγή της εμφάνισης του PSP (εξωτερική και background) μέχρι μετατροπή του σε web brower ή εξομοιωτή παλιών παιχνιδιών.

Αν το κάνεις να φτιάχνει και καφέ το πρωί θέλω ένα.