Δευτέρα, Αυγούστου 29

I wanna get outta monitor...

monitor

Περι εξέλιξης του monitor και άλλα ωραία...

Δεν με ενοχλεί ακριβώς "το επίπεδο κάποιων εκεί μέσα" (σιγά το δικό μου ανεβασμένο επίπεδο), όσο κάποια άλλες λεπτομέρειες. Δίνω τεράστιο respect στη δουλειά που έχεις κάνει με το monitor, και αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι ευχαρίστως.


ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ MONITOR

Αναφορικά στα όσα γράφεις για τις εφαρμογές του monitor...
1. Μηχανή αναζήτησης για τα blogs. Όταν χθές έγραφα το άρθρο για το del.icio.us + js θυμήθηκα ότι και άλλοι έχουν αναφερθεί σε αυτό (παρουσιάσεις, εντυπώσεις, hints). Μία απλή αναζήτηση μου έφερε όλα τα σχετικά άρθρα.
Σωστό, αλλά δεν είναι καλύτερο να έχει το κάθε blog το δικό του search; Ή για να είμαι πιο σωστό ΚΑΙ το δικό του search.

2. "Εκπαιδευτικό". Κάθεσαι και εξηγείς σε κάποιον τί είναι τα blogs. Όχι το τεχνικό μέρος, αλλά πώς τα χρησιμοποιούν άλλοι για να γράφουν τα προσωπικά τους, άλλοι για να μοιράζονται ιδέες και ενδιαφέρουσες ειδήσεις, άλλοι για να γράφουν τεχνικά άρθρα, άλλοι για να παρουσιάζουν βιβλία, να κρίνουν ταινείες κ.λ? Ο πιο εύκολος τρόπος για να δώσεις μία ιδέα, μία "γεύση" είναι να πεις "πήγαινε στο monitor να δείς".
Ενας άλλος καλός τρόπος θα ήταν να του προτίνεις μερικές δικές σου top προτιμήσεις. Αλλωστε ο τρόπος που βλέπει ο καθένας τα blogs είναι διαφορετικός.

3. Οι περισσότεροι έχουμε μία λίστα από blogs που παρακολουθούμε τακτικά, είτε με το να τα επισκεπτόμαστε είτε χρησιμοποιώντας κάποιο news aggregator. Αλλά το monitor προσφέρεται για να δει κανείς με "μια ματιά" και τι λένε όλα τα άλλα blogs, συχνά καποιο από αυτά που δεν είναι στις top προτιμήσεις μας έχει κάτι που θα μας ενδιέφερε να διαβάσουμε. Επίσης, πολλοί βρίσκουν νέα blogs μέσα από το monitor?
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω 100%. Μάλιστα έχω να σου προτίνω μια ιδέα πάνω σ'αυτό που πιστεύω θα ανέβαζε αρκετά το ήδη κατά πολύ ανεβασμένο επίπεδο του monitor.

Ακόμη να προσθέσω πως, κανείς δεν είπε, ότι το monitor είναι forum/club. Κατάντησε να θυμίζει όμως.

upd: Η κουβέντα στο vrypan blog
upd: Κι άλλα ξύλα στη φωτιά του monitor

Πάντα φιλικά,