Παρασκευή, Αυγούστου 26

"Anti-Japan War Online" Game

Τα πολιτικοποιημένα video games δεν είναι κάτι νέο, αλλά στην περίπτωση της Κίνας εξυπηρετούν με ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική προπαγάνδα. H PowerNet Technology, μια κινεζική εταιρεία δημιουργίας video games, ανακοίνωσε ένα νέο online game με τίτλο "Anti-Japan War Online", που ανέπτυξε σε συνεργασία με την επίσημη οργάνωση της Κινεζικής Κομμουνιστικής Νεολαίας. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι "το παιχνίδι θα επιτρέπει στους παίκτες, ιδιαίτερα στους νεότερους, να μάθουν από την Ιστορία. Θα αποκτήσουν πατριωτικό συναίσθημα, όταν θα πολεμούν τους εισβολείς για τα προστατέψουν τη μητρική γη".

Το παιχνίδι, που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου, θα περιλαμβάνει τη βίαιη περίοδο του πολέμου μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας από το 1937 έως το 1945. Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τελευταία τεταμένες εξ αιτίας των ισχυρισμών της Κίνας ότι η Ιαπωνία δεν αναγνωρίζει τις θηριωδίες που διέπραξαν οι στρατιώτες της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, και ότι αποσιωπά ή παραποιεί τα ιστορικά γεγονότα στα σχολικά της βιβλία.

από το Inquirer (μέσω pc magazine) και από Metafilter

PowerNet and China Communist Youth League develop "Anti-Japan War Online" game
Shanghai. August 23. INTERFAX-CHINA - PowerNet Technology, a Chinese online gaming firm, has developed a new online game in cooperation with the China Communist Youth League (CCYL) named "Anti-Japan War Online," which will begin commercial operation by the end of 2005, a PowerNet official said Tuesday.
(...)
"'Anti-Japan War Online' is a patriotic online game that is both interesting and instructive, and can attract and guide young players," Chen Xiao, the CCLY official in charge of partnerships with online gaming firms, told Interfax. "We will pay close attention to the authenticity of historical facts in the game."
(...)
σχετικό άρθρο και στο Interfax China

Κάτι τέτοιο δεν κάνει ξεφτίλα τους Κινέζους; Το γνωρίζουν αυτό στην Κίνα ή θα το μάθουν αφού κυκλοφορήσει; Δεν είναι ότι με ενοχλούν τα πολεμικά παιχνίδια και ειδικά αυτά που εξομοιώνουν πραγματικά γεγονότα (π.χ. στο Medal of Honnor βρίσκεσαι σε κάποια στιγμή να παίρνεις μέρος στην απόβαση της Νορμανδίας και μπορείς να πάρεις μια μικρή ιδέα). Το θέμα είναι πως κάτι τέτοιο είναι καθαρή προπαγάνδα. Εκτός αν εντάσεται στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Γιατί δεν ακολουθούν το παράδειγμα της EA που πούλησε 1,7 εκατομμύρια αντίτυπα της νέας έκδοσης του Madden (εξομοιωτής αμερικάνικου ποδοσφαίρου).

Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει.

2 σχόλια:

Tero είπε...

...διότι όπως πολύ σωστά είπε ο Νίκος Δήμου, "Ο πατριωτισμός είναι η μάσκα που φοράει ο εθνικισμός για να κινείται πιο άνετα".

...Προσεχώς και ελληνικό videogame στο οποίο ελληνάρες θα σπάνε στο ξύλο αλβανούς, τούρκους, βούλγαρους και πακιστανούς...

...makes me sick!

Tero

Nassos K. είπε...

Και patch με ειδική πίστα για ξυλοδαρμό Αλβανών μετά από αγώνα ποδοσφαίρου Ελλάδα-Αλβανία.

Goooal!