Παρασκευή, Αυγούστου 12

Τι έχει γράψει ο άνθρωπος;

searching

Σχεδόν όλα τα blogs έχουν στην πλευρική στήλη τους ένα "Archive" ή "Τι έγραφα παλιότερα ο άνθρωπος", καλύπτοντας έτσι την τεράστια ανάγκη του επισκέπτη να δει τη έγραφε ο ιδιοκτήτης του blog μήνες πριν.

Πόσο χρήσιμο είναι αυτό; Απ'τη στιγμή μάλιστα που το blog υποτίθεται είναι το συνώνυμο του τώρα. Τώ... τώρα! Τώρα! Οχι πριν ένα μήνα. Τώρα!

Σκέφτομαι αν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι τέτοιο σε κάποιο blog. Ποτέ. Η περίπτωση να πάω σε κάποιο post παλιότερης ημερομηνίας είναι μόνο μέσω RSS Reader ή να το βρω σαν αποτέλεσμα σε αναζήτηση του Google.

Και για την περίπτωση που θυμάμαι πως κάτι τέτοιο έχει γράψει ο Χ μπλογκεράς αλλά δεν θυμάμαι τον τίτλο του post ή πότε το έγραψε; Τί είναι πιο λειτουργικό από το κατεβατό μιας λίστας αρχείου; Ενα search.
<form method="get" action="http://www.google.com/search">
<div style="padding:4px;width:20em;">
<table border="0" cellpadding="0">
<tr><td>
<input style="border:1px solid black" type="text" name="q" size="25" maxlength="255" value="" /><br>
<input type="submit" value="Blog Search" /></td></tr>
<input type="hidden" name="sitesearch" value="YOUR BLOG URL" /></table>
</div>
</form>

Με το search box αυτό, μπορεί ο οποιοσδήποτε να αναζητήσει κάτι στο blog σου μέσω Google. Κερδίσεις και χώρο απ'την ακαλαίσθητη λίστα, και μπορείς να βάλεις το Google Ad που τόσο ήθελες, ή τα del.icio.us links, ή πρόσφατα σχόλια ή τη φωτογραφία της γάτας σου.

Πιο χρήσιμο θα είναι από τη λίστα με τα archives.

3 σχόλια:

το θείο τραγί είπε...

Σε φχαριστώ για την επίσκεψή σου, στα μέρη μου.

Είναι λιγότερο από μήνα που ταξειδεύω στο διαδίκτυο.

Βούτηξα ξάφνου στον κώδικα. Εντύπωση μού κάνουν όλα αυτά τα ανοίγματα και τα κλεισίματα των εντολών.

Σε μιά μέρα μόλις, κατάφερα να τον αποκωδικοποιήσω. Απλός είναι. Θα γέλασες στον πώς γυρνούσε όψεις η σελίδα μου. Κάπως σα να την ορίζω τώρα...

Νά' σαι καλά.



(Ποιός το περίμενε, να σχολιάζαμε την αγωνία του... θανάτου, με την ευκαιρία της επίσκεψής σου στο ταχυδρομείο προχθές...).

Ο ίδιος εγώ.

Δεκαπενταύγουστο μεσημέρι.

Zpi είπε...

Μάλλον θα τον καβατζώσω κι εγώ τελικά τον κώδικα. Δε μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα, αλλά αυτό άλλο θέμα. Από το ολότελα καλή είναι τελικά και η Παναγιώταινα
Thx Pefk

το θείο τραγί είπε...

Πάντως να διακρίνω εδώ: η δική μου διατύπωση ήταν "βούτηξα στόν...", όχι "βούτηξα τον..". Δεν θα ήθελα να βρεθώ πουθενά μπλεγμένος...

Οπως και να το κάνεις, η λεπτομέρεια έχει διαφορά.