Τρίτη, Αυγούστου 23

Εμ Πι Θρι Ταγκς

ipod

Ποιανού κομμάτι είναι αυτό; Είναι ροκ; Σε ποιο album του ήταν;

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων (μιας που πιάσαμε τις κατηγορίες τελευταία) που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς μουσική. Ειδικά στη δουλειά μπορεί να αρρωστήσω αν δεν ακούω κάτι από τα ηχεία μου. Εστω 88μισό.

Ανήκω και σε μια άλλη κατηγορία, αυτή των ανθρώπων που θέλουν νοικοκυρεμένα τα αρχεία τους στο σκληρό. Χωρισμένα, με σωστά ονόματα κλπ. Ετσι θέλω και τη μουσική μου. Τακτοποιημένη.

Η μεγάλη μαγκιά με τα .mp3 είναι ότι μπορείς να έχεις στα tags τους οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με το κομμάτι που περιέχουν. Ετσι όταν μετατρέπεις τα cd σου, ή κατεβάζεις μουσικές από το internet, μπορείς να τα τακτοποιήσεις όπως θέλεις. Ειδικά με ένα προγραμμα σαν το iTunes φτιάχνεις μια ψηφιακή δισκοθήκη που μπορείς να βρεις άμεσα και να ακούσεις ό,τι θες εκείνη την ώρα, από Air και Archive μέχρι Χριστοδουλόπουλο.

Αν όμως ο κάφρος (και δεν είναι λίγοι) από τον οποίο τα κατέβασες ανήκει στην κατηγορία "στ'αρχίδια μου τα tags και οι μαλακίες" και έχει όλα τα αρχεία του στη μορφή Untitled01 και σε κατηγορία Unsorted, τότε κλάφτα. Που να βρεις ποιο κομμάτι είναι πιο και ποιανού και τι είδος και σε ποιο δίσκο. Η λύση είναι μία. Delete.

Εκτός... αν έχεις ένα πολύ μικρό και δωρεάν προγραμματάκι, απ'αυτά που σου αλλάζουν το τρόπο ζωής (υπερβολή). Τέτοιο είναι το Mp3tag.
Mp3tag is a powerful and yet easy-to-use tool to edit metadata (ID3, Vorbis Comments and APE) of common audio formats. It can rename files based on the tag information, replace characters or words from tags and filenames, import/export tag information, create playlists and more.
Το πιο εύκολο πρόγραμμα να σουλουπώσεις τον φάκελλο Music στο σκληρό σου. Μετονομάζεις μαζικά τα αρχεία ή τα κάθε tags των κομματιών, με κορυφαίο χαρακτηριστικό αυτό της Online συνδεσης στη βάση δεδομένων του freedb, από όπου μπορείς να βρεις tags για κομμάτια που μπορεί να ξέρεις μόνο τον καλλιτέχνη, μόνο και μόνο από τη διάρκεια του κομματιού.

Κατέβασέ το.

3 σχόλια:

Phantasmak είπε...

Επίσης, το ID3 Tag-It αλλά θέλει κάτι βιβλιοθήκες VB για να τρέξει.

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Eυχαριστούμε - εύχομαι ο Κύριος απο κεί μας βλέπει, να σου
κόψει το τσιγάρο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το «0 και σήμερα» με μπερδεύει. Αύριο, ε;

Φιλ*