Τετάρτη, Αυγούστου 17

Pirates of Silicon Valley

pirates
Noah Wyle ως Steve Jobs + Anthony Michael Hall ως Bill Gates

Μια αληθινή ιστορία ή κινηματογράφος για geeks; Και τα δύο.

Η μικροσοφτ ξεκινησε πουλωντας στο τοτε radioshack τη γλωσσα προγραμματισμου Basic για τα μηχανηματα Altair 8080 (με license για καθε μηχανημα). Στη συνεχεια o bill gates εκανε συμφωνια με την IBM στην οποια η δευτερη θα αγοραζε το λειτουργικο MS-DOS (αξιζει να σημειωθει οτι οταν εγινε η συμφωνια η μικροσοφτ δεν ειχε τιποτα στα χερια της - δεν υπηρχε δηλαδη ms-dos...πουλαγε φουμαρα). Ο Paul Allen (microsoft co-founder) βρηκε λοιπον εναν τυπο , συγκεκριμενα τον Tim Paterson και αγορασε απο αυτον το QDOS (Quick & Dirty Operating System) , ενα κλονο του CP/M στην τιμη των 50.000$. Αυτο ηταν και το λειτουργικο που αγορασε απο την μικροσοφτ η ibm.

Απο την αλλη ο Steve jobs και Steve Wosniak αρχισαν κατασκευαζοντας σε γκαραζ τα πρωτα apple I μηχανηματα. Χρηματα δεν ειχαν και επερναν δανεια για να συνεχισουν την παραγωγη των μηχανηματων. Λειτουργικο δεν ειχαν και αντεγραψαν/εκλεψαν ιδεες του λειτουργικου που ειχε κατασκευασει τοτε μια εταιρια για την Xerox. Οταν η apple καταφερε πριν ακομη εμφανισει στην αγορα τον macintosh να ειναι στην κορυφη , ο λακης ο bill φοβηθηκε τοσο που αρχισε να κολλαει στον jobs και να μαθαινει διαφορα μελλοντικα σχεδια του..... (Η περιγραφή από το forum του macloaded)


H ιστορία της Microsoft και της Apple. Οι άνθρωποι, τα μηχανήμα, τα συμβούλια, οι αγορές και οι αντιγραφές. Οι "Πειρατές" κυκλοφορούν σε VHS και από τις 30 αυγούστου και σε DVD.

Είμαι πολύ περίεργος...

1 σχόλιο:

Harry είπε...

Από το post σου κατέβασα και είδα την ταινία. Ευχάριστη ταινία χωρίς "geeky stuff". Η έχει όμως πολλές ιστορικές ανακρίβειες. Μεγαλύτερη απ' όλες, αυτό που αναφέρεται στο τέλος της ταινίας ότι μέρος της Apple σήμερα ανήκει στην Microsoft. Η πραγματικότητα είναι ότι η microsoft αναγκάστηκε να αγοράσει μετοχές της apple (δικαστική απόφαση για κάποια διαμάχη που είχαν οι 2 εταιρείες) ουσιαστικά ως αποζημίωση, και πούλησε αυτές τις μετοχές 2 μήνες μετά καθώς δεν είχε δικαίωμα να τις κρατήσει μόνιμα. Αν εξαιρέσεις όμως αυτή και κάποιες άλλες ανακρίβειες, είναι μια συμπαθητική ταινία.