Τρίτη, Αυγούστου 23

Tokyo Sampling

tokyo

Υπέροχο σετ φωτογραφιών από το Τόκιο.

Μ'αρέσουν οι φωτογραφίες με θέματα από πόλεις. Κατηγορία Urban. Με ενθουσιάζουν τα έξυπνα πλάνα που δείχνουν, από περίεργες γωνίες, κάποια μητρόπολη λουσμένη στο φως των πινακίδων και των φαναριών μέσα στη μαύρη νύχτα.

Αυτό το "overshadowed" σετ του flickr, κουβαλάει και κάτι από τη μαγεία του Τόκιο μπερδεμένη στα χημικά του σκοτεινού θαλάμου με πλάνα που θυμίζουν Sin City, Batman Begins και Blade Runner.

Big in Japan...

8 σχόλια:

twocows είπε...

Πολύ καλή ιδέα να γίνει κάτι τέτοιο και για την Αθήνα. Έχεις δει την ελληνική ταινία "Κουράστηκα Να Σκοτώνω Τους Αγαπητικούς Σου"; Είχε κατί πολύ ωραίες και σκοτεινές φωτογραφίες από διάφορα μέρη της αθήνα με νέον φώτα και τα λοιπα..

twocows είπε...

http://www.cinephilia.gr/2002/agapi.htm

Nassos K. είπε...

Αν διάλεγα Θεσσαλονίκη;

twocows είπε...

Καλά εννοείται! Είμαι σίγουρος ότι θα έχει κάποιες απίθανες γωνιές και η θεσσαλονική (απλώς είπα αθήνα γιατί είχα δει κάποια δείγματα)! Πλάκα δεν θα είχε να βγαίναμε με την κάμερα και να τις ψάχναμε μέσα στα χαράματα;

Nassos K. είπε...

Θα χρειαστώ μερικά μαθήματα φωτογραφίας πρώτα...
Οι γνώσεις μου στο συγκεκριμένο τομέα περιορίζονται στην "τουριστική φωτογραφία", δηλ. ο τουρίστας μπροστά σε διάφορα τοπία και αρχαιολογικούς χώρους που επισκέπτεται, και που θυμίζουν καρτ-ποστάλ με τον ίδιο να έχει προστεθεί στο photoshop αργότερα :)

twocows είπε...

Ε καλά μη νομίζεις κι εγώ τα ίδια. Αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε.. εστω ερασιτεχνικά.. τι κάθομαι και λέω ε;

Nassos K. είπε...

Ισως η lomo μου, μπορεί να βοηθήσει να βγάλω κάτι έστω συμπαθητικό.

twocows είπε...

wow that's a weird looking camera. Αν πάντως κάνει αυτά που λέει ότι κάνει τότε ακούγεται ενδιαφέρον! Θέλουμε όμως και samples ε!