Πέμπτη, Αυγούστου 11

Αντρες κι γυναίκες βλέπουν το web διαφορετικά

couplelaptop

Μπαίνεις καθημερινά στο internet και σερφάρεις. Μπαίνεις σε άλλα site, έχεις όμως και το δικό σου. Αναρωτιέσαι αν το site σου είναι αντρικό ή γυναικείο; Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς χωρίς να μάθεις την απάντηση συνέχισε να διαβάζεις.

Βρετανοί ερευνητές (πως λέμε αλβανός τουρίστας;) λένε πως τα δύο φύλλα βλέπουν το Web διαφορετικά και φαίνεται πως προτιμούν διαφορετικά πράγματα. Λες και περιμέναμε την έρευνά τους για να το διαπιστώσουμε αλλά τέλος πάντων. Ακόμη, λένε, και σε ό,τι αφορά το design έχουν άλλα γούστα.

- Οι άντρες δείνουν υψηλότερες βαθμολογίες σε σελίδες σχεδιασμένες από άντρες και αντίστοιχα και οι γυναίκες.
- Στις γυναίκες αρέσουν σελίδες με περισσότερα χρώματα στο φόντο και με αρκετό typeface design (χρήση διαφόρων γραμματοσειρών και μεγεθών) καθώς και οι αυθαίρετες φωτογραφίες παρά οι στημένες.
- Οι άντρες ανταποκρίνονται καλύτερα στα σκούρα χρώματα και σε ευθείες οριζόντιες γραμμές. Δείχνουν να εντυπωσιάζονται ακόμη από 3D στοιχεία και κινούμενα παρά σταθερά αντικείμενα.
- Οι ερευνητές βρήκαν ακόμη πως από 32 site βρετανικών πανεπιστημίων που εξέτασαν, το 94% είχε "αντρική κατεύθυνση".

από το myWay

update: Web site's appearance matters (CNN)

3 σχόλια:

0comments είπε...

Καταλαβαίνεις ότι κάτι παίζει με τα δύο φύλα όταν απ' τα 15 αμάξια που περνάνε, της αδερφής σου της αρέσει το "μικρό λιλά με την κίτρινη μουσούδα". Με τον καιρό (με ή άνευ φόλας) καταλαβαίνεις και τα υπόλοιπα. Η επιστημονική έρευνα σε τι χρειάζεται;

Nassos K. είπε...

Ευλογη απορία και σωστή παρατήρηση. Οι επιστημονική έρευνα είναι γι'αυτούς -μάλλον- που ούτε αδερφή έχουν, ούτε "καιρό" ;-)

Unknown είπε...

Σνιφ... σνιφ....
Νιώθω βαθύτατα συγκινημένος!
Ευχαριστώ! Ευχαριστώ!

Και καλορίζικο το νέο μπλογκ! Πολύ ωραίο!
Αν και πες μου είναι αντρικό ή γυναικείο? :-Ρ
Πάω να αλλάξω το link σου στο template του blog μου (είπε σε άπταιστα ελληνικά!)

ΥΓ.Μια περί template ο λόγος μήπως σου είναι εύκολο να μου πεις πως έβαλες να έχει ημερομηνία & ώρα κάθε ποστ σου ( ή δωςε μου σχετικό λινκ)