Τετάρτη, Αυγούστου 10

Κι εσείς εδώ κ.Ανώνυμε;

anonymous

Το πιάσαμε πάλι το θέμα. Ανωνυμία. Επωνυμία. Υπογραφή. Ψεύτικα πρόσωπα, πίσω από μάσκες. Και λίγο πιο πίσω άνθρωποι. Μη το ξεχνάμε. Καλοί ή κακοί, έξυπνοι ή χαζοί δεν έχει σημασία. Είναι εκεί.

Λες να έχει δίκιο ο μανιφεστογρ; Σημασία δεν έχει πόσοι σε διαβάζουν, αλλά ποιοί σε διαβάζουν.

...όπως και ποιοί καταλαβαίνουν αυτά που γράφεις... θα προσθέσω.

Υπέροχος και ορεξάτος (και σήμερα) ο μακμάνους, περί Anonymity. Κι ας είναι για συγκεκριμένο πρόσωπο. Νοιώθω πως ταιριάζει σε πολλούς Anonymous. Αφιερωμένο.

Θυμάμαι.. την κατάρα των blogs. Είναι ή δεν είναι, τελικά; Ο καθένας ας αποφασίσει για την πάρτυ του. Και πριν γίνει στα σχόλια πανικός copypastάρω το σωστότατο σχόλιο του lazopolis:
(Πρέπει να γίνει) ο διαχωρισμός ανάμεσα σε ανώνυμους και όσους χρησιμοποιούν ψευδώνυμο. Οι τελευταίοι προφανώς δεν είναι ανώνυμοι. Το ψευδώνυμο είναι η ταυτότητά τους στο δίκτυο και μέσω αυτού υφίστανται ότι μπορεί να υποστούν, ακριβώς σαν να χρησιμοποιούσαν το "κανονικό", ληξιαρχικό τους όνομα.
Εγώ κλείνω με τον ίδιο τρόπο.

Προσωπικά διάλεξα να postάρω (γιατί δεν "γράφω") με ψευδώνυμο, αν και ποτέ δεν έκρυψα την ταυτότητά μου σε κάποιον που επικοινώνησε μαζί μου πέραν των comments. Και θα συνεχίσω να είμαι ο CrazyMonkey (με το alter-ego μου τον Tyler Durden). Για περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε εντός.

3 σχόλια:

S G είπε...

συγχωρεσε με που θα πεταξω την ασχετη ατακα μου, αλλα πιστευω οτι θα επρεπε να ειναι "για την παρτΗ του". ετσι απλα μια γλωσσολογικη παρατηρηση, δεχομαι διορθωσεις...

κατα τα αλλα δεν νομιζω οτι η ανυνμια εινια κακη αφεαυτου, μονο η ανωριμοτητα των ανθρωπων που της κανουν καταχρηση.

αλλα η λυση ερχεται με αυτορρυθμιση, χωρις επεμβασεις. οπως στο ebay δεν εμπιστευεσαι πωλητη που δεν εχει πολλα reviews ετσι και στα μπλογκ η γνωμη του ανωνυμου μετραει πολυ λιγοτερο απο ενος με πολλα σχολια και καποια ιστορια... και δεν ειναι παραλογο.

Nassos K. είπε...

Νομίζω πως το "πάρτΥ" κολλάει καλύτερα (ως λογοπαίγνιο).
Επίσης στα σχόλια για γλωσσολογικές παρατηρήσεις, καλό θα ήταν να προσέχεις κι εσύ τα "η ανυνμια εινια κακη", σωστά; :D

Παρόλα αυτά δεχτή η παρατήρηση (διορθώνομαι), και σωστή η συσχέτιση με το eBay.

lazopolis είπε...

Σωστό κι αυτό με το ebay.

Ρε παιδιά, μπορείτε να μου πείτε πώς διάολο καταλαβαίνετε εσείς για ποιόν ακριβώς μιλάει ο μακμάνους με όλα αυτά τα υποννοούμενα; Μπορώ να υποθέσω οτι μιλάει για τον πιτσιρίκο* αλλά μπορεί και όχι. Έχω χάσει λινκς ή πρέπει να περάσω στη φάση της κρυπτανάλυσης;

ΥΓ. Σε κανέναν άλλον δεν θα την έλεγα, αλλά σε σένα ρε SG θα την πω, έτσι, επειδή είσαι εσύ: το αφεαυτου κλίνεται κι αυτό, και άρα "η ανωνυμία δεν είναι κακιά αφ'εαυτής". Αν έβαζες τόνους και αποστρόφους θα το'βλεπες, ξέρω, αλλά είπαμε, όλα αυτά τα σημαδάκια είναι περιττά, ε;

*για τον οποίον δεν μπορώ να αποφασίσω αν αυτό που κάνει είναι (σε δεύτερο επίπεδο) web art ή σκέτη μαλακία. Πάντως το κάνει πολύ αποτελεσματικά και κάθε συζήτηση για το ατομό του τον κάνει ακόμα πιο πετυχημένο, ασχέτως χαρακτηρισμών.