Κυριακή, Απριλίου 10

Η ζωή δεν δουλεύει 40 ώρες τη βδομάδα


Οχι η φίλη σου η Zωή. Η άλλη. Tο γράφει πολύ ωραία ο Φώτης Γεωργελές στην Athens Voice, και συμφωνώ απόλυτα.
Mακάρι να ήταν τόσο απλό. Γιατί, όταν πας εσύ και ψωνίζεις στο Praktiker, στο IKEA, στο Lidl ή στο Zara, δεν πας για το ωράριο. Eπίσης, όταν πας σινεμά και βγαίνεις στη μία έξω και πας σ? ένα μπαρ, σ? ένα κλαμπ, για φαΐ, παίρνεις λεωφορείο, ένα ταξί, ταξιδεύεις με το αεροπλάνο, το τρένο, τα καράβια, αγοράζεις πρωί πρωί εφημερίδες, σταματάς σ? ένα περίπτερο, ανάβεις το φως, την τηλεόραση, τηλεφωνάς στο 100, πας στα νοσοκομεία, δεν σκέφτεσαι: Πο πο, ένας συνάνθρωπός μου δουλεύει νύχτα ή Kυριακή, ντροπή μου! Eννοείται ότι η ζωή δεν δουλεύει 40 ώρες τη βδομάδα. Eννοείται ότι η ώρα λειτουργίας των μαγαζιών δεν συμπίπτει με το ωράριο των υπαλλήλων. Γιατί τα μπερδεύουμε; Γιατί φοβόμαστε μήπως μας βάλουν να δουλέψουμε υπερωρίες; Aλλά αυτό είναι άλλης φύσεως πρόβλημα. Mια κοινωνία το λύνει.

...Άλλα είναι τα ατού στις δουλειές της εποχής μας: τα τρία T, Technology, talent, tolerance...
Τα σχόλια δικά σας.

3 σχόλια:

πιτσιρίκος είπε...

Κι εγώ συμφωνώ με τον Γεωργελέ. Κάνω τέσσερις δουλειές κι απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως δεν βρίσκουν δουλειά. Θέλω να είναι ανοιχτά τα καταστήματα 24 ώρες το 24ωρο ώστε να μπορώ να ψωνίζω στις 5 το πρωί που σχολάω από το σκυλάδικο και έχω μια ώρα ελεύθερη πριν πιάσω δουλειά στη λαχαναγορά. Τότε μόνο θα νιώσω πραγματικά Ευρωπαίος.

Ανώνυμος είπε...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Eyeglasses pinhole suzuki samurai Feeware undelete data recovery share software ware Intrnet video surveillance

Ανώνυμος είπε...

Cool blog, interesting information... Keep it UP »