Πέμπτη, Απριλίου 7

Blogger sucks



Bloggers Pitch Fits Over Glitches
What's up with Blogger, the institution that is eponymous with the media phenomenon it helped spawn?
Lately, it seems like almost every time you tune into your favorite Blogger-hosted blog to catch up on the latest gossip, meme, political diatribe or cybersnark, you find that the site is frozen in time. Or, there are multiple posts with identical content. Since Blogger, which is owned and operated by that sleek geek machine, Google, is a lot like a public utility, when it goes down, so do the lights on a large swatch of the blogosphere.

από το wired

Ανασκόπηση του wired για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του blogger τον τελευταίο καιρό.
Ολοι μας το έχουμε παρατηρήσει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Κάποιοι αλλάζουν υπηρεσία αφήνοντας το account στο blogger μόνιμα, και άλλοι αναζητούν μια προσωρινή λύση "μέχρι να το φτιάξουν".
Υπάρχουν φυσικά κι αυτοί που παραμένουν στο blogger και διαμαρτήρωνται μέσα από το blog τους, ευγενικά ή όχι και τόσο.
"Είτε είναι πρόβλημα στο software, είτε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, το bloggggggger (όπως το αποκαλούν αρκετοί μετά την εξαγορά του από το google) πρέπει να κάνει κάτι να το διορθώσει",
υποστηρίζει ο συντάκτης Adam L. Penenberg, και προσωπικά συμφωνώ απόλυτα. Ειδικά με τις τελευταίες λέξεις του,
"Does Google want to incur the wrath of the blogosphere?
It's a utility. It had better keep the lights on. Or else."
Τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει τρόπος να αποθηκεύσω κάπου/κάπως το blog μου; Δηλαδή, όσα post έχω μέχρι τώρα (και αν είναι δυνατόν και τα comment), για μια πιθανή ολική μεταφορά του σε άλλη παρόμοια υπηρεσία.

9 σχόλια:

kukuzelis είπε...

Ένα καλό προγραμμα είναι το HTTrack. Σου επιτρέπει να σώσεις ένα ολόκληρο σάιτ στο σκληρό δίσκο, διατηρώντας τη δομή του. Το έχω δοκιμάσει και τα αποτελέσματα ήταν μάλλον ικανοποιητικά.

Nassos K. είπε...

Ευχαριστώ kuk, θα το δοκιμάσω.

Oneiros είπε...

Πολύ ενδιαφέρον και δύσκολο θέμα (ωραίο το κόλπο, Λήδα!). Το βασικό είναι να μπορέσεις να κάνεις export το blog σε κάποιο parseable format, από κει και πέρα υπάρχουν λύσεις. Είναι λογικό να μη θέλει το blogger (=Google) να δώσει τη δυνατότητα εξαγωγής περιεχομένου στους χρήστες του' ακριβώς επειδή είναι ένα utility, η προστιθέμενη αξία του είναι το σύνολο των blogs και των σχολίων. Ή, τουλάχιστον, έτσι το βλέπει μάλλον το Google (παρόμοιο μοντέλο με το Gmail, κι ας προσφέρει πλέον pop access). Δεν μπορεί όμως να απαιτεί κανείς πολλά από μιά μαζική υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν.

Προσωπικά, αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση που μπορώ να παίρνω πλήρες backup (σε XML, δηλαδή κείμενο) του δικού μου blog, καθώς και τις ρυθμίσεις του σε zipακι, με δύο-τρία κλικ, και να τις επαναφέρω με τον ίδιο τρόπο. Χρειάζεται βέβαια κάποια εξοικείωση με τη Java, τη Velocity και τα CSS για να στήσει κανείς δικό του blogentis και να κάνει πλήρες customization, αλλά αξίζει τον κόπο, κατά τη γνώμη μου. Αλλιώς, η καλύτερη mainstream λύση, που θα διάλεγα κι εγώ, είναι μάλλον το Wordpress.

Το πρόβλημα όμως είναι πάντα το hosting και η υποστήριξη, όχι το λογισμικό. Το θέμα είναι: θα ήταν διατεθειμένος ο μέσος βετεράνος blogger να πληρώσει για μεταφορά, φιλοξενία, personalization και υποστήριξη του blog του από κάποια εξειδικευμένη εταιρεία; Αν ναι, μιλάμε για επιχειρηματικότητα. Αν όχι, κι αν δεν είναι διατεθειμένος να αγοράσει server και να καταπιαστεί ο ίδιος, θα μείνει αναγκαστικά στις δωρεάν υπηρεσίες παροχής, όπως το blogger, το radio.weblogs, κι εδώ στην Ελλάδα, το Pathfinder, το phigita, και το blogs.gr, τα οποία κατά τη γνώμη μου προσφέρουν κοινωφελή υπηρεσία (άσχετα αν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στηρίζονται σε διαφημίσεις και έσοδα από άλλες πηγές).

Blogarismenh είπε...

Ωπα!!πολύ σωστό, έπρεπε να το είχα σκεφτεί το θέμα back up. Αλλά (μεταξύ μας) λέω να είμαι ο κλασσικός έλληνας που δεν προβλέπει να πάρει back up και βρίζει όταν του συμβεί το πρόβλημα!!!! χεχεχε

evee είπε...

-sorry gia ta greklish, kollaei to mixanima-

bravo gia to erotima CrazyMonkey. Kai ego afto skeftika proto proto otan arxise na kolaei to blogger kai den evriska akri...Tha koitaxo kai afta pou proteinoun Kuk, Lida kai Oneiros, an kai oi dyo telefteoi mas ta lene ligoulaki dyskola kai den xero an tha ta katafero...

thankx :)

Ανώνυμος είπε...

Απλή δουλειά είναι. Υπάρχουν έτοιμα σκριπτάκια. Η δική μας μετακόμιση από το blogger στο WP έγινε μέσα σε 10 λεπτά. Έμειναν πίσω μόνο τα σχόλια που ήθελαν λίγη παραπάνω μανούβρα.

Το perception του Blogger (και κατ' επέκταση του Google;) ως public utility είναι πολύ ενδιαφέρον. Λες; Χμμμ...

Nassos K. είπε...

Φίλε yorgo, μήπως μπορείς να πεις πως έγινε η μεταφορά "σε 10 λεπτά;" ακουγεται ενδιαφέρον!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ είναι οι οδηγίες που ακολούθησα εγώ. Καλύτερο σκριπτάκι (μεταφέρει λέει και τα comments) και πιο αναλυτικές οδηγίες εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Where did you find it? Interesting read gift taxes understanding International law jobs Girl round ass large tits Nikky live web cams Going off wellbutrin