Τρίτη, Απριλίου 5

Italian Job. Aσχετο post


Πριν αρκετο καιρό μια από τις κινηματογραφικές επιλογές της παρέας, μας οδήγησε στην αίθουσα 5 των Ster Cinemas για να δούμε το Italian Job (2003). Βασισμένη στην ομότιτλη ταινία του 1969 με τον Michael Caine, αποτελεί ένα γρήγορο, σύγχρονο και αρκετά καλό remake καλής συνταγής, αν εξαιρέσεις την υπερβολική διαφήμιση στο mini cooper (όπως και στην πρώτη ταινία).

Μια ομάδα ληστών με επικεφαλή τον Charlie Croker (ενσαρκώνει ο αδιάφορος Mark Wahlberg) και στις τάξεις της την Stella Bridger (η αγαπημένη μου Charlize Theron), καταφέρνει να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό κομφούζιο στην ιστορία του Los Angeles, κάτι που θα τους δώσει χρόνο να επιτεθούν στο φορτηγό του Steve (ενσαρκώνει ο κορυφαίος Edward Norton) με το οποίο μεταφέρει μεγάλη ποσότητα χρυσού.

Ο πιο γραφικός τύπος της συμμορίας όμως, κι αυτός που δίνει μια δόση χιούμορ στην ταινία είναι ο χαρακτήρας του Lyle(Seth Green). Είναι ο χάκερ που αναλαμβάνει να εισβάλει στο σύστημα της ρύθμισης της κυκλοφορίας και να προκαλέσει τον πανικό. Η -πολύ εμπνευσμένη από μεριάς του σεναριογράφου- ιδιαιτερότητα στο χαρακτήρα του Lyle είναι ότι θέλει να τον φωνάζουν Napster.
[Lyle isn't answering Charlie's calls]
Handsome Rob: He only answers to "The Napster" now, Charlie
Charlie Croker: Oh, no. I am not calling you The Napster.
Lyle: Why not? You call him Left Ear.
Left Ear: Well, I am.
Lyle: And him Handsome Rob.
Charlie Croker: Well, that's because he is Handsome Rob!
Κι αυτό, γιατί θεωρεί πως το γνωστό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων .mp3 είναι δική του δημιουργία, και ότι του το έκλεψε ο συγκάτοικός του όταν κοιμόταν και μαζί μ'αυτό και τη δόξα.
Lyle: And then he's just the media darling... He's on the cover of all the magazines, I should of been on the cover of wired magazine. you know what he said? he said he named it Napster because it was his nickname because of the nappy hair under the hat. But he, It's because I was NAPPING when he STOLE it from me. He didn't even graduate.
Κορυφαία σκηνή όταν ο Lyle, αφού έχει προκαλέσει τον πανικό στην κυκλοφορία, αφήνει ένα μήνυμα στις οθόνες των υπευθύνων ρύθμισης που λέει: "You'll never shut down the real Napster. "

...
Μια "φιλοσοφική συζήτηση" των τελευταίων ημερών οδήγησε κάποιον να με κατηγορήσει για "μικρόψυχες παπαριές", και έσπευσε να μου θυμίσει την αληθινή ιστορία για το δικό του προσωπικό Napster.
...

Τί να μας πει κι ο Lyle;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To παλιό με Michael Caine πάντως πολύ ανώτερο. Για μένα ίσως η κορυφαία βρετανική ταινία ever. Και με... γαργαλιστικό τέλος!

Hector Drone είπε...

Excellent stuff. And some great remarks there you crazy monkey...
Hey Lefty, the greatest brit flick it is not! But a classic whatsoever...
US rapper Mos Def also plays a smaller part in the movie. He is Chris Martin's favourite singer if that's of any interest to you...
Have a good day sirs.....

Ανώνυμος είπε...

Best regards from NY! Procter hair removal cheap laptop deals Buying an lcd projector