Δευτέρα, Μαΐου 9

Ημέρα μνήμης και τιμής


Η Μόσχα υποδέχεται ηγέτες 60 χωρών γιορτάζοντας 60 χρόνια από τη νίκη επί του Άξονος

Με τελετές σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις εορτάστηκε την Κυριακή η εξηκοστή επέτειος από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο πάνω από 40 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η απορία μου είναι γιατί τα περισσότερα δημοσιογραφικά site ασχολούνται με την "επίσκεψη Μπους" και όχι με την ίδια την γιορτή και εντυπωσιακή παρέλαση που έγινε στη Μόσχα; Μη σώσει και πήγαινε.

3 σχόλια:

Oneiros είπε...

Γιατί ο Forrest Gump, από τη μία τους την είπε, με χαρακτηριστική θρασύτητα ("θα νικούσαμε τους Γερμανούς και μόνοι μας"), κι απ' την άλλη επέμενε να πάει στη Ρωσία κόντρα στη γνώμη των συμβούλων του. Τα ΜΜΕ προφανώς μυρίστηκαν λαυράκι.

Ότι και να λέγαμε κάποτε για το Reagan, ήξερε τι έκανε. Οι γκάφες του Bush χαλαρά μπορεί να προκαλέσουν πόλεμο, κι ούτε που θα το πάρει χαμπάρι (οι νέοι Ρώσοι δεν αστειεύονται με την αξιοπρέπεια της χώρας τους)..

Nassos K. είπε...

Μπορεί να το λες μισοαστεία, αλλά τη βλακεία του προέδρου την φοβάμαι σε κάτι τέτοιο.

πιτσιρίκος είπε...

Πάντως στην επίσκεψη που είχε κάνει στη Ρωσία ο Μπους όταν εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος, το Στέιτ Ντιπάρντμεντ μας ενημέρωσε πως ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του διάβαζε τον "Ηλίθιο" του Ντοστογιέφσκι. Δεν αστειεύομαι, όντως αυτό είχαν πει. Θυμάμαι πως είχα αισθανθεί πολύ υπεράνω γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω πως γίνεται να είσαι Πρόεδρος των ΗΠΑ, να είσαι μεσήλικας και να μην το έχεις διαβάσει.