Παρασκευή, Μαΐου 6

F1 | Barcelona grand prix


H πίστα της Catalunya αποτελεί τη χειμερινή έδρα των ομάδων, καθώς εκεί, πηγαίνουν όλες για κάποιες δοκιμές εξέλιξης, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν "μυστικά".

Η πορεία του φετεινού πρωταθλήματος όμως δεν βρίσκεται τόσο στις πίστες αλλά στα παρασκήνια. Ο F.Alonso κατηγορεί τις BAR-Honda και Ferrari πως επιδιώκουν καλύτερα αποτελέσματα με διάφορες "ζαβολιές".
Ο Ισπανός πιλότος τα "βάζει" με την Ferrari, η οποία αποφάσισε από την αρχή της σεζόν να μην συμμετέχει στην άτυπη συμφωνία των εννέα ομάδων για μείωση των δοκιμών καθώς η ιταλική ομάδα είναι γνωστό πως έχει το πλεονέκτημα να χρησιμοποιεί και την δική της πίστα, αλλά και αυτή πριν από κάθε GP.
Στην Bar επιτήθεται για την γνωστή υπόθεση του μονοθεσίου του J.Button που ζύγιζε πέντε κιλά λιγότερο από το προβλεπόμενο όριο των 600 κιλών στο GP του San Marino. Η απόφαση που εκδόθηκε, όμως, την Πέμπτη στο Παρίσι "σώζει" τη BAR. Σύμφωνα με την επτασέλιδη ετυμηγορία που δόθηκε στη δημοσιότητα, η British American Racing θα απέχει των δύο προσεχών Grand Prix, σε Βαρκελώνη (08/05) και Μονακό (22/05) αντίστοιχα, ενώ τις αφαιρούνται επίσης οι βαθμοί που κέρδισαν οι Τζένσον Μπάτον και Τακούμα Σάτο στον αγώνα του Σαν Μαρίνο.

Τα καλά νέα του Σου-Κου είναι η επιστροφή του Μοντόγια. Μετά από δυο μήνες απουσίας και δυο Γκραν Πρι ο Κολομβιανός πιλότος της Μακ Λάρεν, επιστρέφει στο μονοθέσιο του.
"Προφανώς είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που θα καθήσω ξανά στη θέση του οδηγού. Με είχε εκνευρίσει πολύ το γεγονός ότι ήμουν θεατής κι έτσι περιμένω με ανυπομονησία το τριήμερο του αγώνα", δήλωσε ο Κολομβιανός ο οποίος έρχεται να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Το τρίτο μονοθέσιο της ομάδας θα το οδηγήσει αυτό το Σαββατοκύριακο -μαντέψτε- ο Pedro de la Rosa.

Gentlemen, start your engines!

Δεν υπάρχουν σχόλια: