Τρίτη, Μαΐου 17

Playstation 3

Sony Playstation 3
Μας ζάλισαν με τα teasers που εμφανίστηκαν στο LA. Ηρθε; Ερχεται. Το 2006 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την Ε3.2005

Δείτε το εδώ. Ορθιο είναι (πάλι) πιο όμορφο. Κάτι που ζήλεψε το XBox360 για το δικό του design. Ξαπλωμένο μοιάζει με scanner ή κάποιο παρόμοιο πολυμηχάνημα. Μπαίνει όμως πολύ πιο εύκολα σε ένα σαλόνι από τον αντίπαλό του.
Τι κι αν η γραμματοσειρά του νέου logo είναι η ίδια με της ταινίας spiderman2; Και τα δύο της sony είναι. Δική της και η γραμματοσειρά, ό,τι γουστάρει κάνει.
Τι κι αν το "τύπου μπούμερανγκ" controller είναι λίγο άσχημο; Μπορεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα δύο γυναίκες (πονηρέ).

Εχουμε καιρό μέχρι να δούμε και τις δύο κονσόλες (τη Nintendo δεν τη θεωρώ ανταγωνιστική) στην αγορά, για να σχηματίσουμε άποψη. Προς το παρόν τη μάχη των εντυπώσεων εγώ θεωρώ νικητή το PS3. Clean cut σχεδιασμός, δείχνει το δρόμο για τις κονσόλες, τη στιγμή που το XBox360 δειχνει αναποφάσιστο ανάμεσα σε Media Center PC και σε παιχνιδομηχανή.
Τέλος, αν το PS3 (δείτε το hardware εδώ) προλάβει να "βγει", με τα specs που ανακοινώθηκαν (ο επεξεργαστής του πλησιάζει σε δύναμη ένα Apple G5), τα Χριστούγεννα, τότε το XBox πάει για φούντο.

update: Μ'αρέσει πολύ που ακόμη δεν βγήκε, και οι πρώτες ειρωνικές photoshopιές κυκλοφόρησαν.

("PS3 grill" by Narcofiche / "Batman" by baggedlunch.com)

update2:
Nvidia shows off Playstation 3 features [TheInquirer]
PS3 Explosion [GameSpot]
IBM?s Cell chip hype is total junk [TheInquirer]
Sony PS3 specifications [FiringSquad]
Official Sony Playstation 3 - PS3 - Announcement [i4u]
Sony launch PlayStation 3 PLUS first images [PocketLint]
PlayStation 3 Revealed! [Gamespy]
Three key ways in which the PS3 beats the Xbox 360 [Blogcore]

update3: There's a lot pulling for the hearts and minds of next generation gamers. At this point, it's a battle between brand and multimedia functionality. But, the real test will be the software.
PS3 and 360 battle it out in the specs department: what in the world do they mean? [Guardian]
Tech Head to Head [Gamespot]

9 σχόλια:

Oneiros είπε...

Άσε τη Sony να ψάχνεται, με τις πλακέ γραμματοσειρές και τα πονηρά αεροδυναμικά σχήματα, ο μέγας Cronenberg έκανε την πρόβλεψή του (και fashion statement) για το θέμα πριν 6 χρόνια: το μέλλον είναι οι οργανικές κονσόλες :-P

Φυσικά, o William Gibson υπήρξε ο πρώτος προφήτης, όσον αφορά την εξέλιξη της κονσόλας, την εποχή που οι αυτές είχαν μόλις 16-256kb μνήμη (το παιχνίδι καρτών Netrunner είχε βασιστεί ακριβώς σ' αυτή την αντίληψη για την κονσόλα).

ΥΓ: Είναι ιδέα μου ή οι κονσόλες μεγαλώνουν αντί να μικραίνουν;

CrazyMonkey είπε...

Ωραια και γοητευτικά όλα αυτά φίλε Oneire, και οι οργανικές κονσόλες και οι "προφητείες" του Gibson, εγώ βλέπω την έννοια "ψυχαγωγία" να πηγαίνει αλλού σιγά σιγά. Από το μονόδρομο κινηματογράφο στο interactive σαλόνι μας. Και ξέρεις κάτι; Μ'αρέσει.

υγ. Το πρόβλημα είναι ότι μεγαλώνει και η τιμή τους.

spyros είπε...

Εκ πρώτης όψεως δείχνει σαν να έχουν 'κουρμπάρει' την πάνω όψη του, αλλά χωρίς να έχει αλλάξει δραματικά όπως το XBOX 360 σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Από τους πρώτους τίτλους που ανακοινώθηκαν ήταν το Devil May Cry 4. Ψήνομαι!

CrazyMonkey είπε...

Εχει πλάκα το ότι έχει "κουρμπάρει" αντίθετα από το XBox360. Νομίζω μπορείς άνετα να βάλεις το ένα πάνω στο άλλο ;-)
Κι εγώ ψήνομαι!

discolata είπε...

ψήνομαι κανονικά....
τι μου κανες πάλι τώρα....

spyros είπε...

Συμφωνώωωω! Άλλωστε όπως λέει και η παροιμία: "Ένα ίσον κανένα".

DiS είπε...

Εγώ απλά καραγουστάρω και το περιμένω μ' ανοιχτά τα χέρια ... πόδια ... χέρια ... ναι, χέρια, οκ!

Yorgos είπε...

Η μπλογκόσφαιρα όλη ένας φούρνος, amigos! =)

Oneiros.. άργιε να 'ρθει εκείνη η μέρα. Τουλάχιστον το νέο controller μπορεί να καρφωθεί στη σπονδυλική στήλη! Κάτι είναι κι αυτό.

Κωστής είπε...

Όσον αφορά τις εντυπώσεις για μας, τους gamers, ναι, PS3 με τα χίλια.

Τώρα, όσον αφορά ποιός θα είναι πιο πετυχημένος στην αγορά, παίζεται.

Η MS κατάφερε να δελεάσει αρκετούς developers, και το online setup της είναι σαφώς ανώτερο. Στην τωρινή generation, το Xbox Live είναι τρομερό πράγμα. Αν δουλέψει έστω και 2/3 as advertised στο 360, μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά.

Ένα άλλο θέμα είναι τιμή. Αν η Sony αποφασίσει ότι είναι υπεράνω (ή αν απλά είναι πιο ακριβό το hardware της), και χρεώσει πιο πολλά από την MS, όπως έκανε στο φορητό της PSP, τότε δε ξέρω πως ακριβώς θα παιχτεί το θέμα.

Μη ξεχνάτε ότι και οι δύο κονσόλες θα ψιλό-απαιτούν HDTV, το οποίο σημαίνει ότι για πολλούς το transition θα είναι ιδιέταιρα painful.