Τετάρτη, Μαΐου 18

Ο Κακλαμανάκης του internέτ

Δικηγόρος, ξαναλέω δικηγόρος, σήμερα το πρωί στην εκπομπή της ΕΤ3, προσπάθησε να μας μιλήσει για την κακή πλευρά του internet. Ναρκωτικά, εμπόριο λευκής σάρκας και παιδική προνογραφία, ξέρετε τώρα εσείς τι είναι το internet.

Πρώτον, δεν κατάφερε να μιλήσει. Γιατί δεν ήξερε πως να το κάνει. Δε ξέρω τι είδους δικηγόρος είναι αλλά με 3 λέξεις το λεπτό και πολλαπλάσια "εεεεεε..." ανάμεσά τους δεν βγάζω άκρη στα λεγόμενα κανενός. Και δικαιολογείται από το τρακ, τα φώτα και τις κάμερες, δεν ήταν στο Pop Idol.
Δεύτερον, ο κύριος αυτός δήλωνε πως έχει ασχοληθεί με υποθέσεις απάτης μέσω του διαδικτύου και κέρδισε και υπόθεση όπου ο πελάτης του έδωσε €1000 σε ένα site της Αυστραλίας για να του κλείσει δωμάτιο σε δωμάτιο της Ισπανίας το οποίο θα του κόστιζε κανονικά 4000 (καλός μαλάκας κι ο πελάτης).
Ο κύριος αυτός, λοιπόν, ο ειδικός, ο γκουρού που τον καλέσανε να μας εξηγήσει πως να προφυλαχθούμε από το δαίμονα του internet, εκτός του ότι τον κάνανε ρεζίλι με τις γνώσεις τους οι φοιτητες του ΑΠΘ που ήταν επίσης καλεσμένοι, αναφερόταν συνέχεια στις "κακές" ιστιοσελίδες. Ιστιοσελίδες; Οπως λέμε ιστιοσανίδες. Θα μπερδεύτηκε από το ότι "σερφάρουμε" στο δίκτυο.

Παράκληση προς ΕΤ3: Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε κάποιον να μιλήσει για τέτοια θέματα, νακαλέσε τον Κακλαμανάκη. Εχει και κάποια μετάλλια, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει από ιστιο..whatever.

2 σχόλια:

Oneiros είπε...

Ιστιοσελίδες; Οπως λέμε ιστιοσανίδες

Αυτό είναι θέμα γλωσσικής παιδείας, όχι τεχνικών γνώσεων. Ακόμα κι η μάνα μου, που δεν έχει ιδέα από πληροφορική, φορτώνει όταν ακούει να μιλάνε για "ιστιοσελίδες".

Όσο για το θέμα, εγώ το έχω ξαναπεί: πρέπει να ιδρυθεί ελληνικό antidefamation league για την πληροφορικη (και τα παιχνίδια, ακούς Λήδα;), που θα αμολάει έμμισθους δικηγόρους - attack dogs σε όποιον διαδίδει ανακρίβειες και συκοφαντεί ή κινδυνολογεί χωρίς στοιχεία. Το newsletter του συλλόγου θα έχει τίτλο "e-Πίσσα & i-πούπουλα", κι εκεί θα κράζουμε επώνυμα και ..πολυμεσικά (παραθέτοντας ηχητικά και οπτικά αποσπάσματα) κάτι τέτοιους "επαϊοντες".

Nassos K. είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Ειδικά με το "e-Πίσσα & i-πούπουλα" lol