« Home | Πρωτοσέλιδο online » | New kids on the blog [29] » | Alfa Door Handles » | cineblog | Shattered Glass » | AD&D + blogosphere » | Web Designers Make Great UI Designers » | Edgar Allan Poe από τον Stallone » | se7en » | Distress » | Juliette Lewis »

Πέμπτη, Μαΐου 26

» Μεταμορφώστε το PC σας σε Mac

Εχουν γραφτεί πολλές σελίδες σε περιοδικά του ειδικού τύπου για το θέμα του skinning ή deskmod, στην προσπάθεια των χρηστών PC να δώσουν στο desktop τους μια νότα καλαισθησίας, κάτι που σίγουρα δεν προσφέρει το default περιβάλλον των windowsXP.

Πολλά site (με γνωστότερο το customise.org) υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή προσφέροντας wallpapers, εικονίδια και icon-sets, αλλά και μετέπειτα ορισμένων visual styles που αλλάζανε κάπως την εικόνα της επιφάνειας εργασίας μας (GUI).

Το παράδοξο στην όλη διαδικασία είναι ότι παρόλο που η Microsoft στα xp έδωσε αυτή τη δυνατότητα, πρόσθεσε ένα uxtheme.dll που απαγόρευε στο χρήστη να χρήσιμοποιήσει visual styles από τρίτους, και πως έπρεπε να αγοράσει από την ίδια κάποια από τις εναλλακτικές σχεδιαστικές προτάσεις της. Φυσικά ήταν ζήτημα χρόνου να "σπάσει" το .dll και να μπορέσει να έχει ο καθένας το desktop που του αρέσει.

Φυσικά, το μεγαλύτερο taboo των pcάδων είναι το περιβάλλον εργασίας των mac, το οποίο μάλιστα όλο και βελτιώνεται. Πρώτος mod-designer που κατάφερε να προσφέρει μια πλήρη εξομοίωση του MacOS GUI, ήταν ο Iceman. Ακολούθησαν πολλές (κυρίως ερασιτεχνικές) προτάσεις από διάφορους designer σε fora (AquaXP.com, 4OSX)και deskmod sites (OSxp.net, WinCustomize.com). H μεγαλύτερη, ίσως, συλλογή visual styles βρίσκεται στο deviantART, ενώ έχουν ξεχωρίσει κάποιοι top mod-designers όπως ο -kol του studio28.

Τελευταία εμφανίστηκε ένα site το οποίο προσφέρει με την μορφή μια απλής εγκατάστασης πλήρες μεταμόρφωση του PC σε Mac. Το καλύτερο ποιό είναι; Οτι το καταφέρνει και μάλιστα άριστα. Ακόμη και το patch για το uxtheme.dll είναι πολύ καλύτερο από του Iceman και δεν βαραίνει πλέον τους πόρους του συστήματος. Αν προσθέσει κάποιος και τα Y'z shadow (προσθέτει τη γνωστή σκιά του MacOS στα παράθυρα των xp) και Y'z Dock (μια ελαφριά εφαρμογή που εξομοιώνει το Dock του MacOSX) τότε το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό.

screenshot
κάντε κλικ στη φωτό για να δείτε το desktop μου.

Βέβαια από κάτω είναι πάντα τα xp, αλλά τουλάχιστον είναι πιο όμορφα. Αλλωστε το καλύτερο modding για να κάνεις το PC σου Mac είναι... να αγοράσεις ένα Mac.

update: Make Your PC Work (not look) More Like a Mac
By Nassos K. @ 5/26/2005 12:54:00 μ.μ.
_

7 σχόλια

 1. Blogger Κωστής έγραψε 5/26/2005 02:23:00 μ.μ.  
  Όπως είπες, η καλύτερη λύση είναι να πάρεις mac. Παιδευόμουν και γω πριν από μήνες με αυτές τις ιστορίες. Τελικά βρήκα ένα πολύ ωραίο, to Opus, το οποίο σε συνδιασμό με GANT, πάλι από deviantart, δημιουργεί ένα αρκετά ευχάριστο αποτέλεσμα. Πρόσφατα βέβαια πήρα έναν 12άρη Powerbook και... δε συγκρίνονται.
 2. Blogger Κωστής έγραψε 5/26/2005 02:41:00 μ.μ.  
  By the way, μιλώντας για skinning, αν έχεις χρόνο θα ήθελα τη γνώμη σου για κάτι στο σπιτάκι. Θα σου στείλω ένα mail στο sandbox account, άμα έχεις όρεξη κοίτα το.
 3. Blogger CrazyMonkey έγραψε 5/26/2005 03:06:00 μ.μ.  
  Σου απάντησα στο email σου Κωστή.
 4. Anonymous Ανώνυμος έγραψε 2/03/2007 10:28:00 μ.μ.  
  Hi
  That was useful info...thanks and Welcome to live chat FETISH. If you search the aldactone? Click here - aldactone
  for fun
 5. Anonymous Ανώνυμος έγραψε 2/14/2007 02:46:00 μ.μ.  
  Hello. Alone on Valentine's Day? Adult Chat & Love Try to find partner in your area!
  Enjoy
 6. Anonymous Ανώνυμος έγραψε 3/05/2007 12:34:00 μ.μ.  
  That's a great story. Waiting for more. truck car seat covers archer illinois aston martin cars for sale sterling waterbed mattresses
 7. Anonymous Ανώνυμος έγραψε 3/18/2007 12:39:00 π.μ.  
  Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. »

Δημοσίευση σχολίου

« Home